Összegyűltek a tapolcai szocialista jelölt ajánlásai

A szükséges ajánlások többszörösét gyűjtötték össze az elmúlt két napban az áprilisi tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választás MSZP-s jelöltjének támogatói, így Pad Ferenc el tud indulni a választáson – jelentette be az MSZP elnöke csütörtökön Ajkán.

Tóbiás József a Demokratikus Koalíció, a Magyar Liberális Párt és a Szolidaritás képviselőivel közös sajtótájékoztatón azt mondta: a jelölőszervezetek közötti gyors, hatékony együttműködés bizonyította, hogy esélyes jelöltet ajánlottak, „olyat, aki folytatni tudja azt, ami az újpesti, majd a veszprémi időközi választáson történt”.

A politikus azt hangoztatta: védelmet és képviseletet kell adni azoknak a „hétköznapi embereknek”, akikről a kormány lemondott az elmúlt négy és fél évben, és akik „a létükért küzdenek a munka világában”.

Úgy folytatta: a következő másfél hónap intenzív kampány lesz, amelyben a legfontosabb, hogy „nem mi vagyunk az igazi érték, hanem a választók”. 

„Mindenkinek reményt és esélyt kívánunk adni április 12-ével arra, hogy tovább bontjuk a Fidesz korrupt kétharmadát” - jelentette ki.

Pad Ferenc közölte: az április 12-ei időközi választással azt üzenhetik a választók a kormánynak, nem akarják tovább elviselni azt, hogy négymillió szegény ember él Magyarországon, és azt szeretnék, hogy az emberek itthon tudjanak munkát vállalni, és meg is éljenek belőle.

A pártelnök az MTI kérdésére azt mondta, a négy jelölőszervezet - az MSZP, a DK, a Szolidaritás és a Liberálisok - mellett Pad Ferencet támogatja többek közt a Közmunkás Szakszervezet, a Societas, a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület is. Arra a kérdésre, tárgyaltak-e a jelölt támogatásáról az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért szervezetekkel, azt válaszolta, „mindenkivel” tárgyaltak.

Az MSZP nem egyedül és nem Budapesten döntött a jelöltről, ez a helyi közösség kompetenciája – jegyezte meg. Úgy fogalmazott: az összefogás nem attól lesz teljes körű, hogy az asztalnál sokan ülnek.

Veszprém megye 3-as számú, tapolcai választókerületében április 12-én azért kell időközi országgyűlési választást tartani, mert a 2014. áprilisban megválasztott Lasztovicza Jenő (Fidesz-KDNP) januárban elhunyt.

A Nemzeti Választási Bizottság szerdáig 19 pártot vett nyilvántartásba. Ezek közül tizennégy hétfőn, négy kedden hozzákezdhetett a jelöltállításhoz szükséges 500 érvényes ajánlás összegyűjtéséhez, azokat március 9-éig kell leadni a választási bizottságnál.