Belföld | Csepel Németh Szilárd
2013. május 08. 17:58

Meddig bírja Németh Szilárd a hazai pálya előnyét?

A hírek szerint Németh Szilárd még az önkormányzati kasszát terhelő büntetést is hajlandó lenne kifizetni, csak zárva maradjon a pálya. Törvénytelenség közpénzből?

A csepeli Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola műfüves futballpályájának története 2009-re nyúlik vissza. Az iskola akkor megállapodást kötött egy magáncéggel arról, hogy építenek, majd 10 éven át közösen használnak egy villanyvilágítással felszerelt, minden igényt kielégítő modern műfüves futballpályát. A beruházás költségeit a cég teljes egészben magára vállalta, cserébe a megállapodás szerint a pályát iskolaidőn kívül szabadon hasznosíthatta - volna.

Ám 2010-ben jött a Fidesz és Németh Szilárd, aki szerint a pálya szabálytalanul épült, ezért önkényesen kisajátította és lezáratta azt a pályát, amely közel 500 gyerek európai színvonalú sportoltatását egyetlen önkormányzati forint nélkül tette lehetővé. A kisajátítás valódi oka alig titkoltan az volt, hogy a pályaépítő cégben akkor még tulajdonnal rendelkezett Takács Krisztián, a kerületi MSZP-frakció tagja is.

Az ellenzékben még a csepeli sport nagy megmentőjeként mutatkozó Németh Szilárd sport- és jogszerűtlen lépését évekig tartó, a csepeli sporthagyományokhoz méltatlan pereskedés követte. A pálya tulajdonosa és építtetője birtokvédelmi kérvénnyel fordult a XXI. kerületi önkormányzathoz, de annak jegyzője ezt elutasította. Másodfokon a XX. kerületi jegyző azonban olyan határozatot hozott, amely egyértelműen kimondja a cég jogát a pálya birtokba vételére.

E határozat birtokában és értelmében Takács Krisztián, a csepeli MSZP-frakció tagja és a cég képviselői jelképesen és ténylegesen is visszavették Németh Szilárdtól és a Fidesztől azt a pályát, amely sosem volt az övék, mert mindig is a csepeli Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola diákjaié, valamint a sportszertő csepelieké volt.

Egyúttal a csepeli emberek által az elmúlt időben megfogalmazott egyértelmű üzenetet is átadják a jelenlegi, fideszes vezetésnek: Szilárd, ez nem a te pályád! Elég az önkormányzati öngólokból! Csepel cserét követel!

Balra Török Zsolt szóvivő, középen Takács Krisztián csepeli MSZP-s képviselő