Belföld, Gazdaság | trafikmutyi Miskolc
2013. május 27. 17:32

Trafikmutyibotrány Borsodban - minden trafikpályázatot érvényteleníteni kell

Varga László szerint politikai döntések születtek trafikügyben. Közölte: Miskolcon is a koncesszió jelentős részét fideszes politikusok családtagjai nyerték, a visszaélést bizonyítja szerinte, hogy pénteken Nánási-Kocsis Norbert helyi fideszes politikus bejelentette: családtagjai nem írják alá a koncessziós szerződést. Feltette a kérdést: van-e értelme a további magyarázkodásnak? Nem kellene inkább érvényteleníteni az eljárást?

Nánási-Kocsis Norbert pénteken közölte, hogy bár képviselőként nem vett részt a helyi nemzeti dohányboltok koncessziós jogáról szóló döntésekben, az őt és környezetét ért támadások miatt hozzátartozói nem írják alá az általuk elnyert nyolc győztes trafikpályázat szerződéseit.

Gúr Nándor szerint a képviselő kijelentése a "felér egy beismerő vallomással", hiszen bár ő nem vett részt a döntések befolyásolásában, de valakik részt vettek abban.
    
A szocialista politikus szerint Nánási-Kocsis Norbert csak ki akar bújni a felelősség alól, holott "egy aljasságot nem lehet azzal feledtetni, hogy visszaállítjuk az eredeti állapotot".