Tovább mállik a gránitszilárdságú Fidesz-alaptörvény

Az MSZP ugyanakkor üdvözli - folytatta az ellenzéki politikus -, hogy a kormány, miután "elment a falig és azon nagyot koppant, visszavonta két súlyosan antidemokratikus rendelkezését".

Bárándy Gergely szerint az egyik ilyen szabály, hogy "politikai érintettségű ügyeket tetszőleges helyekre helyezhet át a miniszterelnök családi barátja, az Országos Bírósági Hivatal elnöke". A másik pedig az, hogy ha a kormány hibái miatt elmarasztalják az országot, akkor az emberektől szedjék be a büntetéseket - mondta.

Bárándy Gergely sajnálatát fejezte ki ugyanakkor amiatt, hogy ezeket a lépéseket nem az ellenzéki pártok, a magyar szakemberek, a civil szervezetek, vagy az Alkotmánybíróság véleményére alapozva tette meg a kormány két évvel ezelőtt, hanem megvárták azt, amíg nemzetközi szervezetek marasztalják el Magyarországot. A kormány "makacssága miatt ismét lejáratták Magyarországot Nyugat-Európában" - fogalmazott.

A szocialista képviselő sajnálatát fejezte ki amiatt is, hogy a kormány "körömszakadtáig ragaszkodik" ahhoz, hogy kitiltsa a kampányt azokból a médiumokból, amelyeket nem ő ural. Az MSZP szerint ez azt bizonyítja, hogy a Fidesz pártszempontok alapján kívánja szabályozni a választási eljárást - mondta.