Belföld, Gazdaság | takarékszövetkezet
2013. július 19. 13:50

S.O.S. el a kezekkel a takarékszövetkezetektől!

Józsa István kifejtette: ha sikerül a Fidesz terve, a takarékszövetkezetek élére is "saját csókosaik" kerülnek. Úgy vélte, a takarékszövetkezetek működése stabil fedezettel rendelkezik, és bizalom övezi őket, ezt a bizalmat veszélyezteti "az erőszakos és törvénysértő" integráció.

Kiemelte: rendkívül kockázatos intézkedésről van szó, ezt az integrációs folyamat első lépései mutatják, hiszen olyan adatszolgáltatást kérnek a takarékszövetkezetektől és olyan címre, amely "a pénzügyi szektorba vetett bizalom aláásására alkalmas". Úgy tűnik, az üzleti információk nincsenek biztonságban - fűzte hozzá.

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség csütörtökön kifogásolta, hogy a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete egy olyan e-mail címre kér többek között üzleti információkat, amely "biztonsági oldalról" kérdéseket ébreszt a takarékszövetkezetekben. A hvg.hu szerdán azt írta, hogy az igazgatóság takarékszövetkezetekhez eljuttatott levelében megadott e-mail cím egy Gyöngyöstarjánban bejegyzett cégé, az üzleti tanácsadással foglalkozó Altidea Kft.-é.

Kérdésre válaszolva Józsa István a miniszterelnök Wall Street Journalnek adott interjújára úgy reagált: Orbán Viktor szavainak ellentmondanak a Varga Mihály által az előzetes költségvetési koncepcióban közzétett adatok. A magyar gazdaság stagnál, az innovatívnak nevezett gazdaságpolitika csak a fideszes klientúrának hozott eredményt - mondta.