A Fidesz szóvivője valótlanságokat állít

Az MSZP szóvivője kifejtette: az öt pillérből álló programjukban szerepel a többi közt az óvodák fejlesztése, valamint a bölcsődei gondozási díj eltörlése, emellett valódi védelmet nyújtanának az anyáknak, annak érdekében, hogy visszatérhessenek munkahelyükre.

Kormos Kata bírálta a jelenlegi adórendszert, amelyet igazságtalannak és a társadalmat torzítónak nevezett. Mint mondta, ehelyett igazságos teherviselést fognak bevezetni a 2014-es kormányra kerülésük esetén, és az alapvető élelmiszerek ára is olcsóbb lesz.

Az MSZP szóvivője visszautasította a Hoppál Péter által elmondottakat, miszerint a "Mesterházy-Bajnai féle program" 532 milliárd forintos terhet tenne a magyar háztartások vállára, a rezsicsökkentést "kifilézné", a családi adókedvezményt megszüntetné, a munkavállalói adókat emelné, a közszférában elmaradnának a béremelések és leépülne a közfoglalkoztatás.

Azt mondta, a jelenlegi kormány minden intézkedése arra irányul, hogy a gazdagok még gazdagabbak, a szegények pedig még szegényebbek legyenek.