Antal Attila

Tisztségek

Életrajz

Jogász, politológus

2009-ben szerzett jogi diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, 2010-ben pedig közpolitikai szakértőként végzett a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Karán.

2017-ben kapott politikatudományi PhD-fokozatot az ELTE ÁJK Politikatudományi Doktori Iskolájában, kutatása témája a magyarországi környezeti demokrácia volt. 2010 óta az ELTE ÁJK oktatója, 2018 óta adjunktus. Korábban az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ gyakornoka és jogi szakértője.

Előbb a Politikatörténeti Intézet ösztöndíjasa, 2016-tól a Társadalomelméleti Műhely koordinátora. 2019 óta oktató és témakiíró az ELTE ÁJK Politikatudományi Doktori Iskolájában. Számos magyar és angol nyelvű tanulmány szerzője, magyar és nemzetközi konferenciák előadója. Rendszeresen jelennek meg közéleti írásai és közéleti műsorok résztvevője.

Kutatási témái: ökológiai és klímaválság, klímavészhelyzet, kivételes állapotok, demokráciaelméletek, populizmus és demokrácia, autoriter rendszerek.