Árvai Gábor


Tisztségek

Elnök - MSZP Tapolca és Környéke Szervezete
Tapolcai Önkormányzat Településfejlesztési és turisztikai bizottsági tag

Életrajz

Árvai Gábor vagyok, 1968-ban születtem Tapolcán, azóta is e csodás természeti környezetben található városban élek.

A Batsányi János Gimnáziumban érettségiztem, majd előbb történelem-földrajz szakon szereztem diplomát Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán. 2007-ben a közoktatás vezetői szakot is elvégeztem.

25 éve dolgozom tanárként az egyre súlyosabb helyzetbe kerülő közoktatásban.

2002-ben indultam először önkormányzati választáson. A tapolcai önkormányzat művelődési-oktatási és sport bizottságának a tagja lettem 4 éven át.

2010-ben és 2014-ben is megmérettem magam a helyi választáson. 2014-ben bekerültem az önkormányzat Településfejlesztési és turisztikai bizottságába, amelyben jelenleg is dolgozom.

2015. június 30-án választottak meg az MSZP Tapolca és Környéke Szervezete elnökének. Célom, hogy az MSZP egy erős, győzelemre is esélyes párttá váljon a városban.

Szeretném, ha Tapolca egy élhető, prosperáló település legyen, ahová üzemek, idegenforgalmi látványosságok, munkahelyek létesüljenek és a város népességmegtartó képessége növekedjen.

A tapolcaiak Tapolcán valósítsák meg életcéljaikat. Fontos, hogy a környező települések is fejlődjenek, hiszen a Balaton közelsége nagy kiugrási lehetőségeket rejt magában.

Mindig is a demokrácia, a jogállamiság, az emberi szabadságjogok feltétlen híve voltam és vagyok is. Családom tradicionálisan baloldali világnézetű és érzelmű.

Végzett geotúravezető vagyok. A Balaton-felvidéken vezetek csodálatos geológiai, madarász és egyéb túrákat.

Szlogenem: „Emberi szem nem láthat annál nagyszerűbb alkotást, mint a demokrácia. Engedjük uralkodni a szabadságot.”   Nelson Mandela