Bokányi Adrienn


Tisztségek

Életrajz

Bokányi Adrienn vagyok, 34 éves, végzettségeimet tekintve esztétikaszakos bölcsész, vállalkozásfejlesztés szakos közgazdász, digitális térségfejlesztő szakközgazdász, jelenleg a Széchenyi István Egyetem Regionális-és Gazdaságtudományi Doktori Iskola hallgatója regionális tudományi PhD képzésen.


2012-ben csatlakoztam először aktivistaként, majd párttagként a Magyar Szocialista Párthoz, 2014. óta vagyok elnökségi tagja a Párt Szombathelyi Szervezetének, amit 2020. óta már városi elnökként vezetek is.


Szombathelyen születtem 1988-ban és azóta is itt élek.

2019. óta Szombathely Megyei Jogú Város gazdaságfejlesztésért  és városfejlesztésért felelős tanácsnokaként elsősorban az alábbi szakterületekért felelek a városvezetésben: helyi gazdaságfejlesztési projektek megvalósítása, a város tíz éves gazdaság-és városfejlesztési programjának (Szombathely2030) kidolgozása és megvalósítása, a hozzá kapcsolódó közvetlen külföldi tőkebefektetések koordinálása, a város számára releváns hazai és európai uniós projektek koordinálása – ezen belül kiemelten az Európai Bizottság 100 Intelligens Város Kihívás programjához kapcsolódóhelyi munkacsoport vezetése–, okos város fejlesztéssel és digitalizációval kapcsolatos projektek koordinálása.


Emellett a Gazdasági és Jogi Bizottságelnökeként, a Szociális és Lakás Bizottság tagjaként és a 2-es számú egyéni választókerület önkormányzati képviselőjeként dolgozom.
Az előző önkormányzati ciklusban az Oktatási és Szociális, majd a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság tagja voltam, illetve közel tíz évig dolgoztam egy KKV-szektorbeli cégnél kereskedelmi és marketing területen