Bródy Gábor


Tisztségek

elnök - Kulturális és Közművelődési Tagozat
elnök - MSZP Belváros-Lipótvárosi Szervezete
elnökségi tag - Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platform
Választmány tagja, a Kulturális Kabinetjének vezetője

Életrajz

 
Bródy Gábor 1970-ben születtett Budapesten, ahol azóta is él, kivéve a sorkatonai szolgálat során a Szolnokon és Pápán töltött hónapokat.
1989-ben kezdett el dolgozni a Magyar Televízióban és rendszerváltás emlékezetes pillanatai is itt lettek rá hatással.
Több mint 13 éven keresztűl volt munkatársa az MTV-nek és több más televíziónak, illetve vezetett lapkiadót, reklám- és kommunikációs tanácsadó ügynökséget kereskedelmi- majd ügyvezető igazgatóként.
A televíziós életszakasz után 2002-ben egy éles fordulattal a politika felé vette az irányt és kabinetfőnökként, osztályvezetőként kezdett el dolgozni a közigazgatás rendszerében, amely tevékenységet saját kulturális vállalkozásainak a beindításáig látta el.
2003-ban kérte felvételét az MSZP-be, s jelenleg is a Budapest Belváros-Lipótvárosi szervezetének tagja.
1989-óta dolgozik melyből 14 évet a televíziózásban, 15 évet a kultúra területén, azon belül is több tevékenységi kört végezve (kulturális menedzsment, múzeumi marketing tanácsadás, promoteri tevékenység, kulturális vállalkozások ügyvezető igazgatója, vagy éppen színházak részére végzett kommunikációs és pr tanácsadás).
Főiskolai és egyetemi végzettségeit (JPTE, PTE) is a fenti tevékenységek és érdeklődési területek okán szerezte meg a kilencvenes évek közepén, illetve végén.
Továbbá EU-tanulmányok/szakértő posztgraduális tanulmányokat folytatott 2000-től (SZIE-JFK), készülve az Európai Uniós csatlakozásunkra, mely során európai eszmetörténetet, integráció- történetet és elméletet, intézményrendszeri struktúrát, a támogatási/kohéziós alapokról tanulhattott, minek hasznát elsősorban a kabinetfőnöki tevékenységében, külföldi kulturális kapcsolatfelvételekben és uniós pályázatírásokban látta