Eszik Bence


Tisztségek

elnökhelyettes - MSZP Kiskunfélegyházai Szervezete
alelnök - Nemzeti Összetartozás Tagozata
elnökségi tag - Országos Elnökség
Elnökségi tag - MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetsége
Elnök (Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom Bács-Kiskun megye)
Alelnök (Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom)

Életrajz

Eszik Bence vagyok, tőzsgyökeres kiskunfélegyházi, fiatal baloldali.

2007-ben szülővárosomban, a Móra Ferenc Gimnáziumban szereztem érettségi bizonyítványt.

Ugyanebben az évben nyertem felvételt a Szegedi Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karára (SZTE-BTK), ahol történelem szakos bölcsészként diplomáztam. Az egyetemi esztendők alatt részese voltam a hallgatói önkormányzat munkájának, illetve több kezdeményezésnek, így pl. a kari történész filmklubnak is.

2008-ban egyik alapítója voltam a Demokratikus Hálózat baloldali, antifasiszta civil szervezetnek, s ugyanebben az évben lettem a Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom szegedi aktivistája. Az előbbi egyesület munkájában 2010-ig vettem részt, az utóbbinak jelenleg is tisztviselője vagyok.

2011 decemberében lettem alapító elnöke a kiskunfélegyházi Societas alapszervezetnek – 2012 januárjában pedig elnöke lettem a mozgalom Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetségének, 2015. januárja óta országos alelnöke.

2009 óta dolgozom a Magyar Szocialista Párt kiskunfélegyházi alapszervezetében, 2012 januárja óta pedig városi elnökségében is, 2016 májusa óta városi elnökhelyettesként dolgozom. Részt vettem pártunk összes kampányában, minden helyi és számos országos kezdeményezésében.

2012 és 2014. között az MSZP Országos Etikai és Egyeztető bizottságának is tagja voltam.

Ugyanez év áprilisában egyik alapítója voltam az Ifjúsági Tagozat Bács-Kiskun megyei szervezetének, amelynek 2014 júniusa és 2016 májusa között elnökeként is tevékenykedtem. 2016 májusától a Magyar Szocialista Párt Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetségének megyei elnökségi tagjaként, az önkormányzatiság, a magyar vidék felemelkedése iránti elkötelezettségem jegyében, a helyi ügyeket is aktívan képviselem.

2010 szeptemberében meglapítottam a Félegyházi Filmklubot, illetve 2011-ben, ugyanebben a hónapban a Móra Klubot, amelyekkel a helyi kulturális élet új alternatíváit szerettem volna megteremteni.

A kulturális kezdeményezések mellett a helyi sportéletbe is bekapcsolódtam: 2013 őszén tagjává, és egyben elnökévé választottak a Félegyházi Kézilabda Sport Clubnak.

A magyar fiatalok legnagyobb Kárpát-medencei egyeztető fórumának, a Magyar Ifjúsági Konferenciának munkájában is részt veszek, az MSZP Nemzeti Összetartozás Tagozatának országos alelnökeként is kiemelten fontos számomra a külhoni magyarok, különösen is az ifjúság, illetve a nemzeti összetartozás ügye.

Az elmondottakon túl tagja és támogatója vagyok több civil és karitatív szervezetnek, munkám során különösen fontosnak tartom szülővárosom és megyém képviseletét, az MSZP elvi és gyakorlati céljainak megvalósítását.

Eszik Bence

Kapcsolat

Telefonszám +36 20 745 9132
E-mail cím bence.eszik@mszp.hu
Facebook Facebook

 


Kapcsolódó cikkek, videók

NVB: ne legyenek gyávák!

NVB: ne legyenek gyávák!
Azt várjuk el a Nemzeti Választási Bizottságtól, hogy ne legyenek gyávák, engedjék át a népszavazási kérdéseinket! – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke Siófokon pártja több tagja társaságában pénteken.
2020-08-21 19:28 mszp.hu

Az MSZP kiáll a Kolon-tó mellett is!

Az MSZP kiáll a Kolon-tó mellett is!
Az Izsák melletti Kolon-tó egyedülálló élővilágának megőrzéséért állt ki kedden Eszik Bence, az MSZP Országos Választmányának elnökhelyettese, Molnár Zsolt pártigazgató, országgyűlési képviselő, és a párt Bács-Kiskun megyei aktivistái.
2020-08-19 22:20 mszp.hu

Teljes körű, határon átívelő összefogás kell a Fertő-tó pusztítása ellen!

Teljes körű, határon átívelő összefogás kell a Fertő-tó pusztítása ellen!
Úgy helyi, mint határon átívelő tiltakozás övezi azt a „gyarmatosítást”, amit a fideszesek a kisajátított Fertő-tavi vízitelepnél művelnek: ezt meg kell állítani – jelentették ki Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke, Németh Imre, az MSZP soproni vezetője, Major Gyula, a Fertő-tó barátai mozgalom vezetője és Benjamin Heiling, az osztrák Illmitz környezetvédelmi tanácsosa és önkormányzati képviselője hétfőn, Sopron-Fertőrákoson.
2020-08-10 21:25 mszp.hu

Már közel 100.000 aláírásnál tart az MSZP a szabad vizek megvédéséért!

Már közel 100.000 aláírásnál tart az MSZP a szabad vizek megvédéséért!
Egyre világosabb, az emberek ellenzik, hogy a fideszes maffia elvegye tőlük a szabad vizeket: az MSZP nem áll el a népszavazástól, döntsön a nép! – jelentette be online sajtótájékoztatón Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója és Nyakó István, a párt sajtófőnöke vasárnap, Szántódon, a Balaton partjáról bejelentkezve.
2020-08-10 20:46 mszp.hu

A Balaton és a többi tó nem kizárólag az ott élőké

A Balaton és a többi tó nem kizárólag az ott élőké
Az MSZP folytatja a küzdelmet a természetes vizekért, amit népszavazási kezdeményezésük is szolgál - jelentette ki az MSZP fővárosi elnöke vasárnap a Szántódi révnél tartott sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva, hogy a Balaton és a többi tó az egész nemzeté, nem kizárólag az ott élőké.
2020-08-09 19:32 mszp.hu

Népszavazást kezdeményez az MSZP a szabad vizek megmentéséért

Népszavazást kezdeményez az MSZP a szabad vizek megmentéséért
Három kérdést fog tartalmazni a népszavazási kezdeményezés a természetes tavak melletti köztulajdonban álló fizetős strandok sorsával kapcsolatban – jelentette be csütörtökön, online sajtótájékoztatón Fonyódról bejelentkezve Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője és Eszik Bence, a párt Országos Választmányának elnökhelyettese.
2020-07-23 18:53 mszp.hu

Országos programmá bővíti Balaton-védő akcióját az MSZP

Országos programmá bővíti Balaton-védő akcióját az MSZP
Kiterjeszti Balaton-védő akcióját az MSZP, sőt, a kampány az ellenzéki politika központjává válik: az ország legyen újra a magyar embereké! – erről tartott sajtótájékoztatót Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke és Bihal Dávid, elnökségi tag vasárnap, Fonyódon.
2020-07-19 20:50 mszp.hu

Miért nem támogatják a félegyházi fiatalokat?

Miért nem támogatják a félegyházi fiatalokat?
A Félegyházán élő hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló tehetséges fiatalok számára 2001 óta adott az a pénzbeli segítség, a Bursa Hungarica ösztöndíj, melyet a főiskolai vagy egyetemi tanulmányaik megkezdéséhez vagy folytatásához igényelhetnek.
2017-03-03 15:02 félegyháza.hu

Béren kívüli juttatást a félegyházi kórház dolgozóinak

Béren kívüli juttatást a félegyházi kórház dolgozóinak
A félegyházi kórházban dolgozó orvosok, szakdolgozók és munkatársak életét beárnyékolta az a bizonytalanság, amely az egészségügyben dolgozók kormányzati béremelését kísérte. A létszámhiány és a fiatal orvos utánpótlás hiánya miatt a félegyháziak szakellátása egyre nehezebb.

Kiskunfélegyháziak az MSZP megyei elnökségében

Kiskunfélegyháziak az MSZP megyei elnökségében
Tisztújító taggyűlést tartott a Magyar Szocialista Párt Bács-kiskun megyei szervezete.
2016-05-25 15:35 mszp.hu
«12»