Eszik Bence


Tisztségek

elnökhelyettes - MSZP Kiskunfélegyházai Szervezete
alelnök - Nemzeti Összetartozás Tagozata
elnökségi tag - Országos Elnökség
Elnökségi tag - MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetsége
Elnök (Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom Bács-Kiskun megye)
Alelnök (Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom)

Életrajz

Eszik Bence vagyok, tőzsgyökeres kiskunfélegyházi, fiatal baloldali.

2007-ben szülővárosomban, a Móra Ferenc Gimnáziumban szereztem érettségi bizonyítványt.

Ugyanebben az évben nyertem felvételt a Szegedi Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karára (SZTE-BTK), ahol történelem szakos bölcsészként diplomáztam. Az egyetemi esztendők alatt részese voltam a hallgatói önkormányzat munkájának, illetve több kezdeményezésnek, így pl. a kari történész filmklubnak is.

2008-ban egyik alapítója voltam a Demokratikus Hálózat baloldali, antifasiszta civil szervezetnek, s ugyanebben az évben lettem a Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom szegedi aktivistája. Az előbbi egyesület munkájában 2010-ig vettem részt, az utóbbinak jelenleg is tisztviselője vagyok.

2011 decemberében lettem alapító elnöke a kiskunfélegyházi Societas alapszervezetnek – 2012 januárjában pedig elnöke lettem a mozgalom Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetségének, 2015. januárja óta országos alelnöke.

2009 óta dolgozom a Magyar Szocialista Párt kiskunfélegyházi alapszervezetében, 2012 januárja óta pedig városi elnökségében is, 2016 májusa óta városi elnökhelyettesként dolgozom. Részt vettem pártunk összes kampányában, minden helyi és számos országos kezdeményezésében.

2012 és 2014. között az MSZP Országos Etikai és Egyeztető bizottságának is tagja voltam.

Ugyanez év áprilisában egyik alapítója voltam az Ifjúsági Tagozat Bács-Kiskun megyei szervezetének, amelynek 2014 júniusa és 2016 májusa között elnökeként is tevékenykedtem. 2016 májusától a Magyar Szocialista Párt Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetségének megyei elnökségi tagjaként, az önkormányzatiság, a magyar vidék felemelkedése iránti elkötelezettségem jegyében, a helyi ügyeket is aktívan képviselem.

2010 szeptemberében meglapítottam a Félegyházi Filmklubot, illetve 2011-ben, ugyanebben a hónapban a Móra Klubot, amelyekkel a helyi kulturális élet új alternatíváit szerettem volna megteremteni.

A kulturális kezdeményezések mellett a helyi sportéletbe is bekapcsolódtam: 2013 őszén tagjává, és egyben elnökévé választottak a Félegyházi Kézilabda Sport Clubnak.

A magyar fiatalok legnagyobb Kárpát-medencei egyeztető fórumának, a Magyar Ifjúsági Konferenciának munkájában is részt veszek, az MSZP Nemzeti Összetartozás Tagozatának országos alelnökeként is kiemelten fontos számomra a külhoni magyarok, különösen is az ifjúság, illetve a nemzeti összetartozás ügye.

Az elmondottakon túl tagja és támogatója vagyok több civil és karitatív szervezetnek, munkám során különösen fontosnak tartom szülővárosom és megyém képviseletét, az MSZP elvi és gyakorlati céljainak megvalósítását.

 


Kapcsolódó cikkek, videók

Országos programmá bővíti Balaton-védő akcióját az MSZP

Országos programmá bővíti Balaton-védő akcióját az MSZP
Kiterjeszti Balaton-védő akcióját az MSZP, sőt, a kampány az ellenzéki politika központjává válik: az ország legyen újra a magyar embereké! – erről tartott sajtótájékoztatót Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke és Bihal Dávid, elnökségi tag vasárnap, Fonyódon.
2020-07-19 20:50 mszp.hu

Miért nem támogatják a félegyházi fiatalokat?

Miért nem támogatják a félegyházi fiatalokat?
A Félegyházán élő hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló tehetséges fiatalok számára 2001 óta adott az a pénzbeli segítség, a Bursa Hungarica ösztöndíj, melyet a főiskolai vagy egyetemi tanulmányaik megkezdéséhez vagy folytatásához igényelhetnek.
2017-03-03 15:02 félegyháza.hu

Béren kívüli juttatást a félegyházi kórház dolgozóinak

Béren kívüli juttatást a félegyházi kórház dolgozóinak
A félegyházi kórházban dolgozó orvosok, szakdolgozók és munkatársak életét beárnyékolta az a bizonytalanság, amely az egészségügyben dolgozók kormányzati béremelését kísérte. A létszámhiány és a fiatal orvos utánpótlás hiánya miatt a félegyháziak szakellátása egyre nehezebb.

Kiskunfélegyháziak az MSZP megyei elnökségében

Kiskunfélegyháziak az MSZP megyei elnökségében
Tisztújító taggyűlést tartott a Magyar Szocialista Párt Bács-kiskun megyei szervezete.
2016-05-25 15:35 mszp.hu

A CÉL: Szilárd alapokon álló nemzeti és ifjúsági közösség

A CÉL: Szilárd alapokon álló nemzeti és ifjúsági közösség
Makón, a Korona Szállóban tartották meg a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) éves tanácskozását. Az esemény különlegességét egyfelől az adta, hogy a határon inneni és túli magyar fiatalokat tömörítő legnagyobb és legjelentősebb kezdeményezés végre elindult az önálló jogi személlyé válás útján, másfelől pedig az, hogy a Dél-Alföldön még nem került sor hasonló ifjúsági tanácskozásra.
2015-12-01 15:00 societas.hu

Félúton a Menettel

Félúton a Menettel

Jelenteném: elindultam, és megyek. Sőt, a fele úton is túl vagyok már Kiskunfélegyháza és Pest között.

2013-02-09 21:56

Az iskolák államosítása Félegyházán is összeomlással fenyeget

Kiskunfélegyháza iskolái, pedagógusai és diákjai még az eddigieknél is rosszabb kilátásokra számíthatnak az iskolák állami tulajdonba vételéről határozó, a tegnapi napon elfogadott törvény után.

2012-11-27 12:52

Parlamenti törvénygyár: elhibázott egészségügyi politika, kiárusított magyar állampolgárság

Parlamenti törvénygyár: elhibázott egészségügyi politika, kiárusított magyar állampolgárság

Dr. Garai István Levente országgyűlési képviselő (MSZP) és Eszik Bence, az MSZP Kiskunfélegyháza, elnökségi tagja, a SOCIETAS   Baloldali Ifjúsági Mozgalom Bács-Kiskun megyei elnöke tartott ma (november 16-án) sajtótájékoztatót Egészségügyi salátatörvény , illetve  Itt az újabb fideszes biznisz: magyar állampolgárság olcsón eladó!  címmel, a párt Gorkij utcai székházában.

2012-11-16 14:53

Kapus Krisztiánnak agyára ment a hatalom...

Kapus Krisztiánnak agyára ment a hatalom...

Eddig is tudtuk, eddig is számos jelét adta cezaromániájának, de most nyíltan, köntörfalazás nélkül vágta az arcunkba, hogy ő a "kétharmad" birtokában dőzsölő honatyaként bizony bármit megtehet.

2012-11-16 14:47

A Bács-megyei fiatal szocialisták nevében

A Bács-megyei fiatal szocialisták nevében

Egy esős őszi délelőttön robbant ki a magyar történelem utolsó igazán jelentős szabadságharca. Egy forradalmi eseménysor vette ekkor kezdetét, amely rengeteg áldozatot követelt az országtól, mégis megteremtette a demokratikus önszerveződés reális és releváns lehetőségét.

2012-10-24 12:48