Eszik Bence


Tisztségek

elnökhelyettes - MSZP Kiskunfélegyházai Szervezete
alelnök - Nemzeti Összetartozás Tagozata
elnökségi tag - Országos Elnökség
Elnökségi tag - MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetsége
Elnök (Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom Bács-Kiskun megye)
Alelnök (Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom)

Életrajz

Eszik Bence vagyok, tőzsgyökeres kiskunfélegyházi, fiatal baloldali.

2007-ben szülővárosomban, a Móra Ferenc Gimnáziumban szereztem érettségi bizonyítványt.

Ugyanebben az évben nyertem felvételt a Szegedi Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karára (SZTE-BTK), ahol történelem szakos bölcsészként diplomáztam. Az egyetemi esztendők alatt részese voltam a hallgatói önkormányzat munkájának, illetve több kezdeményezésnek, így pl. a kari történész filmklubnak is.

2008-ban egyik alapítója voltam a Demokratikus Hálózat baloldali, antifasiszta civil szervezetnek, s ugyanebben az évben lettem a Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom szegedi aktivistája. Az előbbi egyesület munkájában 2010-ig vettem részt, az utóbbinak jelenleg is tisztviselője vagyok.

2011 decemberében lettem alapító elnöke a kiskunfélegyházi Societas alapszervezetnek – 2012 januárjában pedig elnöke lettem a mozgalom Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetségének, 2015. januárja óta országos alelnöke.

2009 óta dolgozom a Magyar Szocialista Párt kiskunfélegyházi alapszervezetében, 2012 januárja óta pedig városi elnökségében is, 2016 májusa óta városi elnökhelyettesként dolgozom. Részt vettem pártunk összes kampányában, minden helyi és számos országos kezdeményezésében.

2012 és 2014. között az MSZP Országos Etikai és Egyeztető bizottságának is tagja voltam.

Ugyanez év áprilisában egyik alapítója voltam az Ifjúsági Tagozat Bács-Kiskun megyei szervezetének, amelynek 2014 júniusa és 2016 májusa között elnökeként is tevékenykedtem. 2016 májusától a Magyar Szocialista Párt Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetségének megyei elnökségi tagjaként, az önkormányzatiság, a magyar vidék felemelkedése iránti elkötelezettségem jegyében, a helyi ügyeket is aktívan képviselem.

2010 szeptemberében meglapítottam a Félegyházi Filmklubot, illetve 2011-ben, ugyanebben a hónapban a Móra Klubot, amelyekkel a helyi kulturális élet új alternatíváit szerettem volna megteremteni.

A kulturális kezdeményezések mellett a helyi sportéletbe is bekapcsolódtam: 2013 őszén tagjává, és egyben elnökévé választottak a Félegyházi Kézilabda Sport Clubnak.

A magyar fiatalok legnagyobb Kárpát-medencei egyeztető fórumának, a Magyar Ifjúsági Konferenciának munkájában is részt veszek, az MSZP Nemzeti Összetartozás Tagozatának országos alelnökeként is kiemelten fontos számomra a külhoni magyarok, különösen is az ifjúság, illetve a nemzeti összetartozás ügye.

Az elmondottakon túl tagja és támogatója vagyok több civil és karitatív szervezetnek, munkám során különösen fontosnak tartom szülővárosom és megyém képviseletét, az MSZP elvi és gyakorlati céljainak megvalósítását.

 


Kapcsolódó cikkek, videók

Kórház eladósítva, ösztöndíjak befagyasztva

Kórház eladósítva, ösztöndíjak befagyasztva

 

A városi kórház adósság-állományának növekedése, illetve a Bursa Hungarica ösztöndíjak helyzete volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, melyet ma (október 12-én) tartott Dr. Garai István Levente országgyűlési képviselő és Eszik Bence, az MSZP Kiskunfélegyháza elnökségi tagja, a SOCIETAS – Baloldali Ifjúsági Mozgalom Bács-Kiskun megyei elnöke az MSZP helyi székházában.

2012-10-15 10:54

„A lábukkal szavaznak”

„A lábukkal szavaznak”

Ezt mondták azokra, akik a diktatórikus NDK-ból a demokratikus NSZK-ba szöktek.

2012-10-15 09:26

Aláírásgyűjtés az aktív betegellátás visszaállításáért

Aláírásgyűjtés az aktív betegellátás visszaállításáért

 

„Vissza a teljes értékű kórházat városunknak” címmel indít aláírásgyűjtéssel egybekötött kampányt az MSZP Kiskunfélegyházi Szervezete. Az akció elindítását október 2-án sajtótájékoztatón jelentették be a szervezet helyi vezetői.

2012-10-15 09:21 felegyhazitv.hu
«123»