Gajda Péter

Elnökségi tag - MSZP XIX. kerületi Szervezete
Polgármester

Életrajz

1971-ben születtem, Budapesten, gyerekkorom óta Kispesten élek. Feleségemmel, Christiane-vel, és kisgyerekeinkkel,  Gergővel és  Lindával a kerület kertvárosi részén lakunk. Édesanyám is a közelünkben él, abban a Zrínyi utcai panellakásban, ahol mi is, bátyámmal együtt felnőttünk. A családom olyan biztos hátteret jelent számomra, mely lehetővé teszi a nyugodt munkát, azt a szeretetet jelenti, mely erőt és kitartást ad a mindennapok során.

A Hikádé Aladár utcai Általános Iskola elvégzése után (ma Bólyai János Általános Iskola) 1989-ben érettségiztem a Nagy László Gimnáziumban, majd 1997-ben szereztem diplomát a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán.

Családom mellett munkám is mindig a kerülethez kötött. 1996 és 2002 között – alpolgármesterré választásomig – egy lapkiadó társaság vezetőjeként dolgoztam. Megtisztelő számomra, hogy 1990 óta minden alkalommal képviselővé választottak az itt élők. Azóta végigjártam a szamárlétrát, voltam bizottsági elnök, tanácsnok, 2002 és 2006 között négy évig Kispest alpolgármestereként dolgozhattam.

2006 óta vagyok az itt élők bizalmából Kispest polgármestere. Szeretem ezt a munkát, szeretem ezt a kerületet. Az elmúlt négy évben azért dolgoztam, hogy Kispesten, a nagypolitikai zajától távolságot tartva, megteremtsem a nyugodt fejlődés kereteit. Erről szólt a programom, ezt valósítottuk meg az elmúlt négy évben. Ezért újítottuk meg a kispesti köztereket, ezért indítottuk be a térfigyelő programunkat, ezért újítottuk
fel útjainkat, ezért teremtettünk új munkahelyeket. A következő években is azért fogok dolgozni, hogy tovább javuló közbiztonság mellett egy zöld, családbarát Kispestet teremtsünk, ahol fiatalnak és idősnek egyaránt elérhetők a jó élethez elengedhetetlen szolgáltatások.

Gajda Péter

Cím 1195, Budapest, Ady Endre út 150.
Telefonszám 1/280-1852
Fax 1/282-9776