Harangozó Gábor


Tisztségek

Elnök - MSZP Somogy Megyei Területi Szövetsége
Alelnök - Harmadik Hullám Platform
Országgyűlési képviselő - Frakció
elnökhelyettes - Választmány
Pártstratégiai Bizottság vezetője
Alelnök (Mezőgazdasági bizottság)

Életrajz

1975. szeptember 27-én született Budapesten. Nős, három gyermek édesapja.

A szekszárdi Garay János Gimnáziumban érettségizett. A Nyugat-Magyarországi Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán végzett gazdasági agrármérnökként, majd másoddiplomáját Hollandiában a Dronteni Keresztény Agrártudományi Egyetemen szerezte az Európai Unió strukturális alapjainak menedzsmentjéből. Szakterületei a regionális politika, a vidékfejlesztés és a mezőgazdaság. Szakmai tapasztalatot a Magyarországi Régiók Brüsszeli Képviseletén, és a Baden-Würtenberg Régió Brüsszeli Képviseletén szerzett. Ezt követően a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU-támogatások hivatalában, az agrár- és vidékfejlesztési operatív program elkészítésének és tárgyalásainak szakértőjeként a Regionális Fejlesztési, és Mezőgazdasági Bizottságában dolgozott. 2004 és 2009 között Európai Parlamenti képviselő. 2009-től szociális innovációért felelős miniszterelnöki megbízott, 2010 óta országgyűlési képviselő, mezőgazdasági- és külügyi bizottsági tag, az ET, és az EBESZ PKGY tagja, 2014-től Földművelésügyi Bizottság alelnöke.

Angol felsőfokú „C”típusú nyelvvizsgával rendelkezik.

Politikai pályafutását 2000-ben a Magyar Szocialista Párt tagjaként kezdte, a Harmadik Évezred Harmadik Hullám Platform egyik alapítója. 2010-től az MSZP Siófok és Városkörnyéki Szervezetének az elnöke volt, majd 2011. november 19-én megválasztották az MSZP Somogy Megyei Területi Szövetsége elnökének.  Az MSZP Országos Választmányának, elnökhelyettese. Az Agrár- és Vidékpolitikai Tagozat elnökhelyettese.

 


Kapcsolódó cikkek, videók

A jövő kiárusítása az állami földek eladása - Országgyűlés

A jövő kiárusítása az állami földek eladása - Országgyűlés
A vidék elárulása, a 83-as főút, a vízügyi dolgozók bére, a kéményseprők, a Quaestor-ügyről, Mészáros Lőrinc újabb sikere és a tanyákon élők. Ülésezett a parlament.
2015-10-26 18:35 mszp.hu

A Fidesz most földet lopna

A Fidesz most földet lopna
Az elmúlt 25 év legnagyobb gazemberségének nevezte a kormány földosztási programját Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese. Véleménye szerint az állami földeket ugyanazzal a módszerrel játsszák ki, mint korábban a földbérleteket: megint a barátok járnak jól.
2015-10-26 17:21 mszp.hu

Az állami földek eladása a jövő kiárusítása

Az állami földek eladása a jövő kiárusítása
Harangozó Gábor István napirend előtti felszólalásában elmondta, a vidék elárulásának és a jövő kiárusításának tartják az állami földek eladását.
2015-10-26 14:08 mszp.hu

„Ma különösen nagy a felelősségünk, hogy megvédjük a demokráciát”

„Ma különösen nagy a felelősségünk, hogy megvédjük a demokráciát”
A Magyar Szocialista Párt – ahogy megalakulása óta mindig – Nagy Imre szülővárosában, Kaposváron emlékezett azokra, akik 1956-ban egy szabad és élhető Magyarországért vívták elkeseredett harcukat.
2015-10-23 10:39 mszp.hu

Emeljék a fizetéseket! – Országgyűlés

Emeljék a fizetéseket! – Országgyűlés
Kvótakérdés, szegénység elleni küzdelem, az állami cégvezetők béremelése, a Városliget jövője, Lázár János külföldi utazásai, az állami földvagyon eladása és az új menzarendelet.
2015-10-19 19:18 MTI/mszp.hu

Manipulál és cenzúráz az MTI

Manipulál és cenzúráz az MTI
Felszólítjuk az elvileg közszolgálati médiumokat, hogy a jövőben tartózkodjanak az MSZP tájékoztatóinak, közleményeinek elferdítésétől, azok közzétételének megtagadásától!
2015-10-19 12:07 mszp.hu

Az MSZP mindent megtesz a fideszes földrablás megakadályozására

Az MSZP mindent megtesz a fideszes földrablás megakadályozására
Összegyűlt az ötven aláírás, így az MSZP a többi ellenzéki parlamenti párttal együtt az Alkotmánybírósághoz fordul az állami földek tervezett eladása miatt – jelentette be Harangozó Gábor Legény Zsolttal tartott közös keddi sajtótájékoztatóján. Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának MSZP-s alelnöke elmondta: a vidék elárulásának tekintik az állami földek eladását, mert ezzel az állam lemond a munkahelyteremtésről és arról, hogy fellendülést hozzon vidéken.
2015-10-13 15:14 mszp.hu

Logikátlan az állami földek szétdarabolása

Logikátlan az állami földek szétdarabolása
Legény Zsolt, az MSZP képviselője a Mezőgazdasági bizottság Ellenőrző albizottsága ülését követően tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy arról a 380 000 hektárnyi államiföld-értékesítéséről szerettek volna további részleteket megtudni, amiről most a kormány rendelkezik.
2015-10-06 14:35 mszp.hu

Spekulánsokat juttat földhöz a fideszes program

Spekulánsokat juttat földhöz a fideszes program
Az MSZP szerint kockázatos az állami földek tervezett eladása, továbbá a spekulánsok, a Fideszhez közel álló körök juthatnak majd földterületekhez így, és ráadásul az Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hitelkonstrukciójával is problémák vannak.
2015-10-02 13:48 MTI/MSZP

A Fidesz kiárusítja a nemzeti földvagyont - Elmaradt a Mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának ülése

A Fidesz kiárusítja a nemzeti földvagyont - Elmaradt a Mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának ülése
A testület határozatképtelensége miatt elmaradt az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának csütörtöki ülése.
2015-09-24 11:42 MTI/MSZP
«...234567...»