Hartmann Ferenc


Tisztségek

elnök - MSZP Veszprémi Szervezete
elnök - MSZP Veszprém Megyei Területi Szövetsége
Önkormányzati képviselő (Veszprém)

Életrajz

Veszprémben, 1958-ban született.

A Lovassy Gimnáziumban érettségizett. Politikaelméletből 1990-ben, igazgatás-szervezésből 1992-ben, marketing- és reklámmanagmentből 2002-ben szerzett diplomát.

2002–2006 között alpolgármesterként Veszprém Megyei Jogú Város gazdasági, informatikai és sportügyeit felügyelte. Ez alatt az időszak alatt lett Veszprém fejlesztési pólus, és "Az év települése". Megnyílt a Vass Galéria, a Várkert Étterem, a felújított Dubniczay-házban a László Károly gyűjtemény, kormányzati támogatással megújult a Lovassy Gimnázium, a Simonyi, a Kossuth Iskola, 5000 panellakás, elkészült a műfüves utánpótlásképző centrum, a Vadvirág Óvoda, a Családsegítő Központ, bérlakások létesültek. Parkolók, járdák, utak, körforgalmak épültek a városban 73 helyen. Elkezdődött a Veszprém és Térsége Szennyvízkezelési Program és az Észak-Balatoni Hulladékkezelési Program megvalósítása. Ebben az időszakban épült a Tesco, a Plaza, a Stop Shop, az OBI és került átadásra a McDonalds. Előkészítette az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok összevonását.

Veszprém abban az időszakban az ország egyik leggyorsabban fejlődő városa volt.

2006-2010 között a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagjaként közreműködött abban, hogy jelentős Európai Uniós támogatással megújulhasson a Dózsa Általános Iskola, a Mártírok útja, kerékpárutak épüljenek, utak korszerűsödjenek, jelentős fejlesztéseket valósuljanak meg az állatkertben, elkészüljön a litéri különszintű csomópont, megépüljön a Gyulafirátótot és Kádártát elkerülő útszakasz. Lobbizott az EU által is támogatott a városközpont rehabilitációért és a Séd völgyének turisztikai fejlesztéséért.

Szabadidejében sokat sportol és jazz zenét hallgat.

Hartmann Ferenc

Kapcsolat

Telefonszám 06301538014
E-mail cím hartmann@mszp.hu
Facebook Facebook

 


Kapcsolódó cikkek, videók

Hartmann Ferenc Veszprémben megvalósítaná a fejlesztéseket, nem csak ígérgetne

Hartmann Ferenc Veszprémben megvalósítaná a fejlesztéseket, nem csak ígérgetne
Veszprém polgármestere szeretne lenni az MSZP-s Hartmann Ferenc, aki évtizedek óta dolgozik a városért, korábban alpolgármesterként, jelenleg pedig önkormányzati képviselőként. Az ATV Voks című műsorában kedden a szocialista politikus Veszprém legnagyobb problémáit vette sorra, valamint kifejtette megoldási javaslatait. A jelenlegi városvezetés százmilliárdokat költött el az ellenzék kizárása mellett. Hartmann Ferenc szerint emiatt fontos lenne átláthatóvá tenni az önkormányzati működést és a cégek körüli pénzmozgásokat.
2024-05-15 12:04 mszp.hu

Hartmann Ferencet támogatják az ellenzéki pártok veszprémi polgármesterjelöltként

Hartmann Ferencet támogatják az ellenzéki pártok veszprémi polgármesterjelöltként
Veszprémben Hartmann Ferenc ellenzéki frakcióvezetőt, korábbi alpolgármestert indítja közös jelöltként az önkormányzati választásokon a Híd a Városért veszprémi egyesület, a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd-Zöldek, valamint a Momentum. Jelölését civil szervezetek is támogatják.
2024-02-27 07:48 mszp.hu

Az MSZP nem csodát, hanem végrehajtható alternatívát kínál

Az MSZP nem csodát, hanem végrehajtható alternatívát kínál
A Jóléti Magyarország országjáró kampány következő állomása Várpalota és Veszprém volt. Dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese, Harangozó Gábor alelnök és Hartmann Ferenc, az MSZP veszprémi elnöke, korábbi alpolgármestere teltházas fórumot tartottak az Agórában.
2023-09-26 22:02 mszp.hu

Modern Városok Program - Magyarok százezrei lettek átverve.

Modern Városok Program - Magyarok százezrei lettek átverve.
Orbán Viktorral szólva: „Veszprém hatalmas sallert kapott a Fidesztől!” derül ki a 1422/2016. (VII. 29.) számú kormányhatározatból.
2016-08-02 12:02 mszp.hu

Vissza az iskolákat, vissza az önrendelkezést!

Vissza az iskolákat, vissza az önrendelkezést!
A helyi társadalom, a közösségek önrendelkezési joga a demokrácia alapvető pillére. A kormány közoktatás átalakításával kapcsolatos döntései ezt semmibe veszik. Elfogadhatatlan, hogy a kormány az önkormányzatok és az iskola-közösségek érdekeit figyelmen kívül hagyva minden előzetes érdemi konzultáció nélkül államosítani kívánja az iskolákat.
2016-06-01 16:01 mszp.hu

„Hitchcocki állapotok a királyszentistváni hulladéklerakónál!”

„Hitchcocki állapotok a királyszentistváni hulladéklerakónál!”
Jelzéseket kaptunk több helyről, az Észak-Balatoni Regionális Hulladékkezelési Központ királyszentistváni hulladéklerakójánál tapasztalható állapotokról és mert, április 22. a Föld Napja, kimentünk a 158 település hulladékát kezelő helyszínre, hogy saját szemünkkel és egy objektívvel körülnéztünk,
2016-04-23 12:41 mszp.hu

A Balaton Bútorgyár volt területének rehabilitációja nem odázható tovább

A Balaton Bútorgyár volt területének rehabilitációja nem odázható tovább

Egy „vonalzóval”, egy a tényeknek nem megfelelő határozati javaslattal szétválasztották az egymással összefüggő fejlesztési területeket.

2015-06-24 10:41 mszp.hu

Hartmann: nem rémhír - Veszprém veszteségei több százmilliósak

Hartmann: nem rémhír - Veszprém veszteségei több százmilliósak

A tények szerint Brányi Mária vádaskodik alaptalanul, mi több számolni sem tud.

2015-02-18 12:09 mszp.hu

Az MSZP Veszprémi Szervezete támogatja Kész Zoltánt

Az MSZP Veszprémi Szervezete támogatja Kész Zoltánt

Az MSZP döntésre jogosult veszprémi szervezetének tagsága szerda este úgy döntött, hogy támogatja Kész Zoltán indulását a februári időközi országgyűlési választáson. Ezzel hivatalossá vált, hogy az MSZP nem állít saját jelöltet a Fidesz kétharmados parlamenti többségéről döntő választáson.

2014-12-04 10:22 mszp.hu

A rezsiharc árnyoldalai - hogyan lesz a panelproliból "Kedves Barát"?

A rezsiharc árnyoldalai - hogyan lesz a panelproliból

Orbán Viktor és Navracsics Tibor Veszprémben rezsivédelmi gyűlésre hívott több éve elhunyt személyt is.

2014-01-31 10:59 mszp.hu
«12»