Herczog Edit

Életrajz

1961. május 5-én születtem Budapesten. Férjemmel, Dr. Szeredi Péter történésszel három gyermeket nevelünk.

Az általános iskolát Csákváron végeztem 1975-ben, majd a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium orosz tagozatán érettségiztem 1979-ben. A Kertészeti Egyetem Tartósítóipari Karának borász szakán 1985-ben tartósítóipari mérnök, és orosz nyelvi szakfordítói diplomákat szereztem. Ezután levelező tagozaton fejeztem be az ELTE Portugál nyelv és irodalom szakát 1994-ben, amelyet az European Business School-on tett abszolutórium követett.

Az egyetem elvégzését követően a Kertészeti- és Élelmiszeripari Egyetem Borászati Tanszékén dolgoztam, mint az MTA tudományos ösztöndíjasa, majd a Sör- és Szeszipari Tanszéken egyetemi tanársegédként. 1994-től a National Starch and Chemical cég képviselője, 1999-től a cég Kelet-közép Európai Business Development managere voltam, amely 1997-ig az UNILEVER cégcsoporthoz tartozott.

Az MSZMP-nek 1985-től, az MSZP-nek megalakulásától, 1989-től vagyok tagja. 1998-ban, majd 2002. novemberében az MSZP Fejér megyei listájáról választottak országgyűlési képviselőnek. 2007-ben tagja lettem az MSZP országos elnökségének. 1998-2002-között az Ügyrendi és az Európai Integrációs Ügyek Bizottságaiban, 2002 őszétől a Külügyi és a Környezetvédelmi Bizottságokban végeztem munkámat.

1999-től az Európa Tanács magyar delegációjában dolgoztam. Strasbourgban két évig a szocialista frakció női bizottságának vezetőjeként voltam tagja a frakcióvezetésnek. Alelnökként részt vettem az Interparlamentáris Unió magyar-angol, illetve magyar-amerikai tagozatainak munkájában.

Az MSZP 2002. március 12-i kongresszusán képviselőjelöltnek választottak az MSZP Európai Parlamenti listáján. 2004 -2009 között az Európai Parlament képviselőjeként dolgoztam a Belső Piaci és Fogyasztóvédelmi Bizottságban, póttagja voltam az Ipari, Energiaügyi és Kutatás-Fejlesztési Bizottságnak, a Költségvetési Ellenőrző Bizottságnak, továbbá tagja voltam az EU-Kanada és az EU-EGT parlamentközi delegációknak, a Kis- és Középvállalkozás-fejlesztési és a Lisszaboni Stratégia Munkacsoportoknak. 2009-ben az MSZP Európai Parlamenti listáján ismét bekerültem az EP-be, ahol tagja voltam a Költségvetési Bizottságnak és Az EU-Örményország, EU-Azerbajdzsán, EU-Grúzia Parlamenti Együttműködési Bizottságokba delegált küldöttségnek. Póttagja lettem a Költségvetési Ellenörző Bizottságnak és a Jogi Bizottságnak valamint az Amerikai Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségnek. Az EP szocialista képviselő csoportja kincstárnokává választott  két és fél évre.

Elnökségi tagja vagyok az alábbi európai szervezeteknek: Európai Energia Fórum, Európai Internet Alapítvány, Fórum a Nukleáris Energia Jövőjéért, Kangaroo Csoport

Angolul és oroszul beszélek.

Herczog Edit

Kapcsolat

Cím 8000 Székesfehérvár Fő utca 3.
Telefonszám 22/582-030
E-mail cím herczog.edit@mszp.hu
Facebook Facebook
Weboldal Herczog Edit weboldala

 


Kapcsolódó cikkek, videók

Szélessávú internetet mindenkinek!

Szélessávú internetet mindenkinek!

A Szocialisták és Demokraták európai parlamenti képviselőcsoportjának határozott célja, hogy 2020-ra az Unió minden polgára hozzáférjen legalább 30Mbps sávszélességű internethez, és a háztartások több mint felében elérhető legyen a 100 Mbps sebességű kapcsolat.

2014-04-15 15:01 mszp.hu

A Fidelitas hazudott Herczog Editről

A Fidelitas hazudott Herczog Editről

Valótlan állításokat tartalmazó szórólapokat terjesztett a Fidelitas Fejér megye 2. számú választókerületében a Kormányváltó erők jelöltjéről, Herczog Editről. A politikus ezért kifogást nyújtott be a választási bizottság elé, ami helyt adott neki.

2014-04-06 17:19 mszp.hu

Újabb atrocitás

Újabb atrocitás

Atrocitás érte Csókakőn Herczog Edit EP-képviselőt. Négy, feketébe öltözött fiatalember támadt rá a kormányváltó erő Fejér megyei képviselőjelöltjére és az őt kísérőkre. Az egyik támadó kitépte a kezükből a Nők a változásért feliratú molinót, majd magával vitte. Ez két nap alatt a második eset, hogy a baloldali ellenzék békésen kampányoló tagjaira támadnak.

2014-03-30 16:57 mszp.hu

Egységes az összefogás az Orbán-Putyin paktum megítélését illetően

Egységes az összefogás az Orbán-Putyin paktum megítélését illetően

A miniszterelnök hirtelen elhatározását a Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatban leginkább a demokratikus ellenzék összefogásának megbontási szándéka magyarázza.

2014-02-20 14:01 mszp.hu

A nukleáris biztonság nem az egyes országok belügye!

A nukleáris biztonság nem az egyes országok belügye!

Meghallgatást tartott tegnap az Európai Parlament Ipari, Kutatás és Energiaügyi Bizottsága a új nukleáris biztonság direktíva felülvizsgálatáról, az Európai Bizottság képviselőjének részvételével. A jelenleginél szigorúbb, európai ellenőrzési mechanizmust általános támogatás övezi – a biztonság szempontjait semmi sem szoríthatja háttérbe.

2014-02-13 11:19 mszp.hu

A britek tudják, hogy egyeztetni kell az atomerőművekről

A britek tudják, hogy egyeztetni kell az atomerőművekről

Az Európai Parlament képviselői előtt ma részletesen ismertette az Egyesült Királyság atomerőmű-építési terveit Michael Fallon energetikai és klímaváltozásért felelős államtitkár. A britek önként vállalták a teljes átláthatóságot a szakmai és társadalmi vitákat – csak a Fidesz hiszi, hogy „fű alatt”, egyedül dönthetnek Paksról.

2014-01-29 16:31 mszp.hu

REACH: újratervezés helyett finomhangolást!

REACH: újratervezés helyett finomhangolást!

Folytatni kell a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról szóló rendelet finomhangolását, hogy a KKV-k adminisztrációs terhei csökkenjenek. Az eredeti célokat, az európai fogyasztók és a természet védelmét azonban semmi sem szoríthatja háttérbe.

2014-01-24 09:15 mszp.hu

Magyar szakember az európai távközlési szuperintézmény élén

Magyar szakember az európai távközlési szuperintézmény élén

Tegnap koraeste hallgatta meg Ignéczi Lászlót, a BEREC új elnökét az Európai Parlament Ipar, Kutatás- és Energiaügyi Bizottsága. Herczog Edit szerint a képviselők személyesen is meggyőződhettek róla, hogy felkészült, tapasztalt és állhatatos vezető nyerte el a kinevezést.

2014-01-23 11:17 mszp.hu

A kormány ismét az uniós pályázatok sikerét veszélyezteti

A kormány ismét az uniós pályázatok sikerét veszélyezteti

Önkormányzatok, vállalkozások, civil szervezetek sokasága lesz kiszolgáltatva az állami bürokráciának és a politikai szempontoknak, ha megvalósul Orbán Viktor kormánydöntése az összes uniós pályázat megírásának államosításáról. Herczog Edit az Európai Bizottságtól kért állásfoglalást.

2014-01-16 09:45

34 millió munkahely sorsa múlik az iparpolitikán

34 millió munkahely sorsa múlik az iparpolitikán

Modernizációs offenzíva nélkül Európa és Magyarország egyaránt tartós hanyatlásra van ítélve, figyelmeztet Herczog Edit az Európai Parlament plenáris ülésén elfogadott aggasztó jelentés nyomán.

2014-01-15 15:49
«123456...»