Horváth Csaba


Tisztségek

Életrajz

Életrajz

Budapesten születtem 1969-ben. Házas vagyok, három gyermekem van.
Középfokú tanulmányokat a budapesti Puskás Tivadar Hiradástechnikai Szakközépiskolában folytattam, ahol 1988-ban érettségiztem. Ezt követően a Matáv Rt.-nél műszaki előadóként helyezkedtem el. Második munkahelyem a Molland Holding (lapkiadó társaság) volt, ahol előbb üzletkötő, később reklámmenedzser, majd ügyvezető igazgató lettem. 1994-ben saját reklámügynökséget alapítottam: V.I.P. Clip Communication Kft. néven.
Főiskolai végzettséget a Janus Pannonius Tudományegyetem főiskolai karán, egyetemi diplomát pedig a bölcsészettudományi karán szereztem.

Politikai karrierem 1999-ben kezdődött, amikor az MSZP tagja lettem. Szociálpolitikai kabinetjében részt vettem a párt lakásépítéssel, családtámogatással kapcsolatos szakpolitikájának kidolgozásában.
Életemben fordulópont volt, amikor 2002-ben, 33 évesen Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának polgármesterévé választottak. A II. kerület ma is közel áll a szívemhez, nem csak azért, mert ott lakom, hanem mert a kerület vezetőjeként nagyszerű emberekkel ismerkedtem meg, és jobban megismerhettem ennek
"a természet és történelem ölelkezésében" lévő városrésznek a múltját, értékeit. Büszke vagyok arra, hogy az értékek megőrzéséhez, létrehozásához magam is hozzájárulhattam.
A 2002-2010 közötti parlamenti ciklusokban a Parlament Gazdasági Bizottságának tagja, valamint az Infrastruktúra-fejlesztési és Lakásügyi Albizottság elnöke voltam.
Harmadik parlamenti ciklusomban, 2010 novemberében lemondtam országgyűlési képviselői mandátumomról.
Az MSZP Budapesti Elnökségének 2002-ben lettem tagja, 2004-ben pedig alelnökévé, 2010-ben elnökévé választottak, s voltam az Országos Elnökség alelnöke is.
Jelenleg Zugló polgármestere és a Fővárosi Közgyűlés tagja vagyok.


Alapvető értékek számomra a bizalom, a felelősség és az elhivatottság. Szeretném, ha Budapest közössége is ezeket az értékeket igazolná vissza munkám, emberi hozzáállásom megítélésekor.

Elérhetõség:
MSZP Székház                     1073 Budapest, Erzsébet körút 40-42. fsz. I-1.
Fõvárosi Önkormányzat     1052 Budapest, Városháza u. 9-11.    Tel: 06-1/327-1001
 

Horváth Csaba

Kapcsolat

Cím 1114 Budapest, Villányi út 11-13.
Telefonszám 1/327-1001
Fax 1/212-2978
E-mail cím horvathcsaba@budapest.hu
Facebook Facebook
Twitter https://twitter.com/horvathcsabaBUD


Fogadóóra

Zugló polgármestere
Fővárosi Közgyűlés tagja
 


Kapcsolódó cikkek, videók

Horváth Csaba: „A mi dolgunk biztosítani, hogy a társadalomnak mindenki egészséges és boldog tagja legyen”!

Horváth Csaba: „A mi dolgunk biztosítani, hogy a társadalomnak mindenki egészséges és boldog tagja legyen”!
A májusban a haza szolgálatába álló új kormány egyik legfontosabb célja, hogy felszámolja a kisebbségeket üldöző-kirekesztő közéleti viszonyokat.
2021-06-23 10:57 mszp.hu

Futball rangadót, rendezvényeket lehet tartani, képviselő-testületi ülést nem

Futball rangadót, rendezvényeket lehet tartani, képviselő-testületi ülést nem
Nem korlátozhatóak tovább a véleménynyilvánításhoz fűződő alapjogok!
2021-06-02 16:47 mszp.hu

A kormány folytatja Zugló kifosztását

A kormány folytatja Zugló kifosztását
A kormány folytatja Zugló kifosztását: ígérete ellenére egy fillért nem juttat vissza az elvont forrásokból – mondta Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője és Horváth Csaba, a kerület szocialista polgármesetere csütörtökön online sajtótájékoztatón.
2021-05-13 16:58 mszp.hu

70,000 Spectators in Puskás Stadium? Be More Cautious!

70,000 Spectators in Puskás Stadium? Be More Cautious!
The mayor of Zugló (Budapest’s 14th district) Csaba Horváth asked the government to be more cautious in his online press conference in front of the Puskás Stadium in Budapest: instead of holding sold-out European Championship football matches, the Hungarian government should guarantee only 50% attendance for the time being.
2021-04-23 19:45 mszp.hu

70 ezer néző a Puskásban? Nagyobb óvatosságot!

70 ezer néző a Puskásban? Nagyobb óvatosságot!
Nagyobb óvatosságot kért a kormánytól Horváth Csaba, Zugló polgármesteres, a budapesti Puskás Stadion előtt tartott online sajtótájékoztatóján: teltházas Európa-bajnoki futballmeccsek megrendezése helyett egyelőre csak 50%-os látogatói számot garantáljon a magyar kormány.
2021-04-23 14:17 mszp.hu

Átmenetileg bezárnak a zuglói bölcsődék

Átmenetileg bezárnak a zuglói bölcsődék
A dolgozók és a kisgyermekek védelmében, valamint a fertőzési gócpontok kialakulásának megelőzése érdekében április 1. és április 16. között rendkívüli szünetet rendeltem el a Zuglói Egyesített Bölcsődék tagintézményeiben.
2021-04-02 11:09 mszp.hu

Zugló és Budapest ünnepel: elindul a Rákos-patak menti fejlesztés megvalósítása

Zugló és Budapest ünnepel: elindul a Rákos-patak menti fejlesztés megvalósítása
Most jön létre a főváros támogatásával a nagyszerű Rákos-patak menti rekreációs terület és sétány, amelynek első szakaszát már ősszel át is adják a zuglóiaknak, Budapestnek és valamennyi odalátogatónak.
2021-04-01 08:54 mszp.hu

A nem a Városligetben is nem!

A nem a Városligetben is nem!
A nem az nemet jelent, nem épülhet több épület a Városligetbe! – mondta Tóth Csaba, Zugló MSZP-s parlamenti képviselője és Horváth Csaba zuglói polgármester pénteken, miután „Ehelyett itt zöld park épül majd” feliratú matricákat ragasztottak egy „Városligeti Színház” feliratú, építési területet határoló óriásparavánra a budapesti Városligetben.
2021-03-19 14:31 mszp.hu

Government Must Not Deny Hungarians Western Vaccines!

Government Must Not Deny Hungarians Western Vaccines!
It is a shocking and serious crime against the Hungarian people that the government has not reserved one and a half million doses of Moderna vaccine for Hungary, as in their view it was too expensive.
2021-03-02 18:12 mszp.hu

A kormány ne tagadja meg a magyaroktól a nyugati vakcinákat!

A kormány ne tagadja meg a magyaroktól a nyugati vakcinákat!
Megdöbbentő, a magyar emberek ellen elkövetett súlyos bűn, hogy a kormány arra hivatkozva nem hívott le másfél millió adag Magyarországnak járó Moderna vakcinát, hogy drágállotta azt.
2021-03-01 14:06 mszp.hu
«123456...»