Horváth Csaba


Tisztségek

Frakcióvezető - MSZP Budapesti Területi Szövetsége
elnök - MSZP Budapesti Területi Szövetsége
Zugló polgármestere
Fővárosi Közgyűlés tagja

Életrajz

Életrajz

Budapesten születtem 1969-ben. Házas vagyok, három gyermekem van.
Középfokú tanulmányokat a budapesti Puskás Tivadar Hiradástechnikai Szakközépiskolában folytattam, ahol 1988-ban érettségiztem. Ezt követően a Matáv Rt.-nél műszaki előadóként helyezkedtem el. Második munkahelyem a Molland Holding (lapkiadó társaság) volt, ahol előbb üzletkötő, később reklámmenedzser, majd ügyvezető igazgató lettem. 1994-ben saját reklámügynökséget alapítottam: V.I.P. Clip Communication Kft. néven.
Főiskolai végzettséget a Janus Pannonius Tudományegyetem főiskolai karán, egyetemi diplomát pedig a bölcsészettudományi karán szereztem.

Politikai karrierem 1999-ben kezdődött, amikor az MSZP tagja lettem. Szociálpolitikai kabinetjében részt vettem a párt lakásépítéssel, családtámogatással kapcsolatos szakpolitikájának kidolgozásában.
Életemben fordulópont volt, amikor 2002-ben, 33 évesen Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának polgármesterévé választottak. A II. kerület ma is közel áll a szívemhez, nem csak azért, mert ott lakom, hanem mert a kerület vezetőjeként nagyszerű emberekkel ismerkedtem meg, és jobban megismerhettem ennek
"a természet és történelem ölelkezésében" lévő városrésznek a múltját, értékeit. Büszke vagyok arra, hogy az értékek megőrzéséhez, létrehozásához magam is hozzájárulhattam.
A 2002-2010 közötti parlamenti ciklusokban a Parlament Gazdasági Bizottságának tagja, valamint az Infrastruktúra-fejlesztési és Lakásügyi Albizottság elnöke voltam.
Harmadik parlamenti ciklusomban, 2010 novemberében lemondtam országgyűlési képviselői mandátumomról.
Az MSZP Budapesti Elnökségének 2002-ben lettem tagja, 2004-ben pedig alelnökévé, 2010-ben elnökévé választottak, s voltam az Országos Elnökség alelnöke is.
Jelenleg Zugló polgármestere és a Fővárosi Közgyűlés tagja vagyok.


Alapvető értékek számomra a bizalom, a felelősség és az elhivatottság. Szeretném, ha Budapest közössége is ezeket az értékeket igazolná vissza munkám, emberi hozzáállásom megítélésekor.

Elérhetõség:
MSZP Székház                  1114 Budapest, Villányi út 11-13.
Fõvárosi Önkormányzat     1052 Budapest, Városháza u. 9-11.    Tel: 06-1/327-1001
 

Horváth Csaba

Kapcsolat

Cím 1114 Budapest, Villányi út 11-13.
Telefonszám 1/327-1001
Fax 1/212-2978
E-mail cím horvathcsaba@budapest.hu
Facebook Facebook
Twitter https://twitter.com/horvathcsabaBUD

 


Kapcsolódó cikkek, videók

Megújult a zuglói Vezér utca

Megújult a zuglói Vezér utca
Zöldebb, biztonságosabb és komfortosabb lett a közlekedés a Vezér utcában, ami az Ond vezér útja, a Róna utca és a Mogyoródi út után immár a negyedik fontos zuglói útvonal, amely ebben a ciklusban megújulhatott. Évtizedek óta nem volt ilyen hatékony együttműködés Zugló és a főváros között.
2023-01-27 14:10 mszp.hu

Horváth Csaba: Minél drágább egy élelmiszer, annál többet nyer rajta az állam

Horváth Csaba: Minél drágább egy élelmiszer, annál többet nyer rajta az állam
Az ATV Start című műsorának volt vendége Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere, fővárosi frakcióvezető. Szó volt az önkormányzatok megillető forráselosztásról, a taxis tarifák emelkedéséről és a jövő évi választásokról is.
2023-01-27 11:15 mszp.hu

Horváth Csaba: A kormány a mai napig nyerészkedik az élelmiszerek áfáján

Horváth Csaba: A kormány a mai napig nyerészkedik az élelmiszerek áfáján
Horváth Csaba szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a brutális mértékű drágulásokra megoldást jelentene az MSZP javaslata, miszerint az alapvető élelmiszerek áfáját 0 százalékra kell csökkenteni, továbbá kiemelte, a szocialista párt kezdeményezte, hogy 13. havi juttatásként minden nyugdíjas kapjon 205 ezer forintot.
2023-01-25 10:49 mszp.hu

MSZP: a kormány gondolja át a szolidaritási adó mértékét

MSZP: a kormány gondolja át a szolidaritási adó mértékét
Az MSZP azt kéri a kormánytól, gondolja át a Budapesttől jövőre elvárt szolidaritási adó mértékét, a fővárosnak ugyanis jövőre az idei 36 milliárd forint helyett 58 milliárd forintot kellene befizetnie - mondta Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.
2022-12-14 17:57 mszp.hu

Balhé helyett a tények a Bosnyák téri fejlesztésekkel kapcsolatban

Balhé helyett a tények a Bosnyák téri fejlesztésekkel kapcsolatban
A jórészt mesterségesen felkavart indulatok miatt máig sok a félreértés a Bosnyák térre és a környezetébe tervezett beruházásokkal kapcsolatban, éppen ezért fontos tisztázni a tényeket.
2022-10-03 10:11 mszp.hu

Felértékelődött a szolidaritás és a baloldali értékek

Felértékelődött a szolidaritás és a baloldali értékek
Most értékelődött fel igazán a szolidaritás és a baloldali értékek, „hogy figyeljünk oda egymásra, hogy a lehető legnagyobb empátiával és segítséggel próbáljunk meg mások felé fordulni” – jelentette ki Horváth Csaba zuglói polgármester, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfőn.
2022-08-30 15:47 mszp.hu

Tanácsadással segíti a katásokat Zugló önkormányzata

Tanácsadással segíti a katásokat Zugló önkormányzata
Sok vállalkozónak, vállalkozásnak jelent gondot az adózási szabályok átalakítása. Az önkormányzat által felkért adószakértők segítenek a lehetőségek feltárásában és személyre szabott tanácsokkal támogatják a zuglóiakat.
2022-08-05 13:44 mszp.hu

Zugló segít

Zugló segít
Online energia- és adótanácsadással segíti majd Zugló Önkormányzata a nehéz helyzetbe jutott polgárokat. Zugló vezetése ezen felül a fűtéstámogatási rendszer kibővítésének lehetőségét is vizsgálja.
2022-07-18 13:25 mszp.hu

Áterőszakolta a zuglói DK vezetője az elfogadhatatlan vezérigazgató-jelöltet

Áterőszakolta a zuglói DK vezetője az elfogadhatatlan vezérigazgató-jelöltet
Hiába ragaszkodik görcsösen a zuglói DK az elfogadhatatlan jelöltjéhez, a Zuglói Zrt. élére kizárólag alkalmas szakember kinevezését támogatom. Éppen ezért élek a polgármesteri vétómmal és nem engedem, hogy egy alkalmatlannak bizonyult havert nevezzenek ki vezérigazgatónak.
2022-07-12 13:13 mszp.hu

Tárgyalásokat a Városliget ügyében!

Tárgyalásokat a Városliget ügyében!
Tárgyalásokat szorgalmaz a Városliget ügyében a kormánnyal Horváth Csaba zuglói polgármester, a fővárosi MSZP-frakció vezetője.
2022-05-24 15:11 mszp.hu
«123456...»