Király József


Tisztségek

Elnök - MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetsége
elnökségi tag - Országos Elnökség
Önkormányzati képviselő (Kecskemét)

Életrajz

Király József vagyok, 1958-ban születtem Kecskeméten és jelenleg is itt élek. Édesapám építészmérnök volt, Édesanyám építésztechnikus. Öt gyermek édesapja vagyok: nagy lányom a Dolgozók Gimnáziumában tanul, nagy fiam egyetemista, két középső fiam a Piaristáknál tanul, legkisebb fiam pedig nyolcosztályos gimnáziumba jár. Feleségem Gömöri Ágnes, óvónő.
Szegeden érettségiztem, majd Budapesten az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskolán diplomáztam magasépítési szakon. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karán 2008-ban Műemlékvédelmi Szakmérnöki másoddiplomát szereztem.
Első diplomám megszerzése után helyezkedtem el a kecskeméti székhelyű Bácsépszer Vállalatnál, ahol a művezetőtől a termelési osztályvezető helyettesi posztig jutottam.
Ezen idő alatt egy rövid ideig a Bács-Kiskun Megyei Pártbizottság Gazdaságpolitikai Osztályán is dolgoztam az építőipari szakmai ügyek felelőseként.
1992. áprilisában indítottam el Édesapámmal együtt a Free Line Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t, melynek jelenleg is ügyvezető igazgatója vagyok.
Elkötelezett híve vagyok a hagyományok megőrzésének és a régi épületek, városrészek megtartásának és felújításának. Támogatom a helyi kortárs művészek megismerésének lehetőségeit, valamint a cégem által szponzorált sportegyesületen keresztül több száz fiatal sportolási lehetőségét biztosítom.
Több társadalmi és civil szervezetben tevékenykedem. Az MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetség elnöke  vagyok. Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésében az MSZP frakcióvezetőjeként dolgozom.
A sportban végzett több évtizedes áldozatos munkámért a Sportszervezetek Országos Szövetsége 2008-as Emlékérem díjban részesített. 2009-ben eredményes szakmai tevékenységem elismeréséül a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozata kitüntetésben részesültem.  Az épített örökség megóvása és megismertetése, valamint a kecskeméti városvédő mozgalom újjáélesztése terén végzett munkámért Podmaniczky díjat kaptam. Cégem szakmai sikerei közül kiemelkedő, hogy az általunk felújított Cifrapalota az Europa Nostra elismerő oklevelében részesült 2006-ban.

Király József

Kapcsolat

Cím 6000 Kecskemét, Katona József tér 18.
Telefonszám 76/504-141
E-mail cím kiraly.jozsef@mszp.hu
Facebook Facebook

 


Kapcsolódó cikkek, videók

Király József napirend előtti felszólalása

Király József napirend előtti felszólalása
Húsvét közeledtével a keresztény emberek többsége nem csak a lelkében újul meg, de régi szokás volt vidéken, hogy rendet tett portája körül, és lehetőség szerint háza homlokzatát is frissítő meszeléssel újította meg, így várta a feltámadást, a tavasz eljövetelét. Sokan tartják még ezt a hagyományt, de már csak faluhelyen.
2016-03-24 14:16 mszp.hu

Nem csitulnak a hullámok a vizes vébé imázsfilmje kapcsán

Nem csitulnak a hullámok a vizes vébé imázsfilmje kapcsán
Tiszta vizet kellene önteni a pohárba, mert a közgyűlés elé nem korrekt információkat hoztak be, amikor a pénzt megszavazták a városatyák – kezdte a Kecskeméti Fürdő előtt tartott sajtótájékoztatóján Király József, az MSZP helyi frakcióvezetője.
2016-03-18 13:12 mszp.hu

KÖZLEMÉNY a Kecskemét LED-es közvilágítására vonatkozó panaszokra adott visszautasítással kapcsolatban

KÖZLEMÉNY a Kecskemét LED-es közvilágítására vonatkozó panaszokra adott visszautasítással kapcsolatban
A múlt csütörtöki Közgyűlésen tett indítványunkban, melynek témája Kecskemét LED-es közvilágítása volt, jeleztük, hogy sok panasz érkezett hozzánk, képviselőkhöz azzal kapcsolatban, hogy a lámpacserékkel érintett utakon rosszabbak lettek a látási viszonyok mind a gyalogosok, kerékpárosok és gépjárművezetők számára. Indítványoztuk, hogy a fenti problémák kivizsgálása céljából vonjunk be független szakértőket. A vitában polgármester asszony ígéretet tett arra, hogy a folyamatban lévő közvilágítás korszerűsítés és bővítés kapcsán ezen területek világítását is megvizsgálják.
2016-02-24 17:00 mszp.hu

Nincs magyarázat arra, hová vándorolt a pénz

Nincs magyarázat arra, hová vándorolt a pénz
Továbbra sincs megnyugtató válasz, sem pénz a Quaestor-botrány kapcsán - hívta fel a figyelmet Kecskeméten dr. Szakács László és Király József.
2016-02-24 10:18 mszp.hu

„Mindenkinek van egy álma”

„Mindenkinek van egy álma”
„Mindenkinek van egy álma” - szólt valamikor ez a dal, és valóban, minden embernek vannak álmai, elképzelései az élete során. Ugyanígy lehet természetesen egy családnak, nagyobb közösségnek, de akár egy városnak, országnak is. Akár a mi városunknak is, melyet több mint 100 évvel ezelőtt élt polgármesterei minden igyekezetükkel próbáltak kiemelni egy nagyra nőtt alföldi faluból, igazi polgárvárossá. Tudásukkal az akkori szerencsés politikai, gazdasági körülmények között sikerült egy olyan városépítési folyamatot beindítani, melyet csak az első világháború közbejövetele szakított meg, igaz, hosszú időre.
2016-02-18 10:23 mszp.hu

Tovább folytatódik a Bányai gimnázium kálváriája

Tovább folytatódik a Bányai gimnázium kálváriája
Tovább folytatódik a Bányai gimnázium kálváriája, most már a Klebelsberg Intézményfenntartó Központon és Balog Zoltánon, az emberi erőforrások miniszterén múlik a rangos kecskeméti intézmény és tanulóinak jövője.
2016-01-08 14:58 mszp.hu

Király József napirend előtti felszólalása a kecskeméti közgyűlésben

Király József napirend előtti felszólalása a kecskeméti közgyűlésben
Az esztendő végének közeledtével, advent idején, nekünk is számvetést kell készíteni a mögöttünk hagyott évről, és fel kell készülnünk az elkövetkezendő év kihívásaira. A mai napon ezt meg is tesszük, hiszen február helyett már decemberben közgyűlés elé kerül a jövő évi városi költségvetés.
2015-12-17 15:42 mszp.hu

Az MSZP kiáll a tantestület, a diákok és szülők akarata mellett

Az MSZP kiáll a tantestület, a diákok és szülők akarata mellett
Csütörtökön zárt ülésen döntenek a Bányai Júlia Gimnázium igazgatói pozíciójáról a kecskeméti közgyűlésen. Az MSZP kiáll a tantestület, diákok és szülők akarata mellett, s a jelenlegi igazgatót támogatja, a többi pályázót pedig arra kérik, lépjenek vissza.
2015-12-16 16:06 mszp.hu

A korábbi évekhez hasonlóan most télen is karitatív programokkal készül az MSZP Kecskeméti Szervezete

A korábbi évekhez hasonlóan most télen is karitatív programokkal készül az MSZP Kecskeméti Szervezete
Király József és Dobos József önkormányzati képviselők szerdai sajtótájékoztatójukon elhangzott, hogy több problémával is szembesütnek az utóbbi hónapokban, egyre többen fordulnak hozzájuk segítségért. Kiemelten foglalkoznak a Quaestor-károsultakkal, de emellett az országos aláírásgyűjtési akcióval kapcsolatosan is sorra keresik fel a Katona József tér 18. szám alatt található irodájukat, amelynek témája a fizetésemelés.
2015-12-09 13:41 mszp.hu

Fel kellene eleveníteni és visszahozni a kecskeméti kertekbe a kajszibarackot!

Fel kellene eleveníteni és visszahozni a kecskeméti kertekbe a kajszibarackot!
Egy olyan témára szeretném felhívni a figyelmet, amely még a mai napig is érzelmeket vált ki a kecskeméti emberekből, megdobogtatja szívüket, ez pedig nem más, mint a kajszibarack és a belőlük készült termékek.
2015-10-22 13:27 mszp.hu
«123456...»