Király József


Tisztségek

Elnök - MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetsége
elnökségi tag - Országos Elnökség
Önkormányzati képviselő (Kecskemét)

Életrajz

Király József vagyok, 1958-ban születtem Kecskeméten és jelenleg is itt élek. Édesapám építészmérnök volt, Édesanyám építésztechnikus. Öt gyermek édesapja vagyok: nagy lányom a Dolgozók Gimnáziumában tanul, nagy fiam egyetemista, két középső fiam a Piaristáknál tanul, legkisebb fiam pedig nyolcosztályos gimnáziumba jár. Feleségem Gömöri Ágnes, óvónő.
Szegeden érettségiztem, majd Budapesten az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskolán diplomáztam magasépítési szakon. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karán 2008-ban Műemlékvédelmi Szakmérnöki másoddiplomát szereztem.
Első diplomám megszerzése után helyezkedtem el a kecskeméti székhelyű Bácsépszer Vállalatnál, ahol a művezetőtől a termelési osztályvezető helyettesi posztig jutottam.
Ezen idő alatt egy rövid ideig a Bács-Kiskun Megyei Pártbizottság Gazdaságpolitikai Osztályán is dolgoztam az építőipari szakmai ügyek felelőseként.
1992. áprilisában indítottam el Édesapámmal együtt a Free Line Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t, melynek jelenleg is ügyvezető igazgatója vagyok.
Elkötelezett híve vagyok a hagyományok megőrzésének és a régi épületek, városrészek megtartásának és felújításának. Támogatom a helyi kortárs művészek megismerésének lehetőségeit, valamint a cégem által szponzorált sportegyesületen keresztül több száz fiatal sportolási lehetőségét biztosítom.
Több társadalmi és civil szervezetben tevékenykedem. Az MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetség elnöke  vagyok. Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésében az MSZP frakcióvezetőjeként dolgozom.
A sportban végzett több évtizedes áldozatos munkámért a Sportszervezetek Országos Szövetsége 2008-as Emlékérem díjban részesített. 2009-ben eredményes szakmai tevékenységem elismeréséül a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozata kitüntetésben részesültem.  Az épített örökség megóvása és megismertetése, valamint a kecskeméti városvédő mozgalom újjáélesztése terén végzett munkámért Podmaniczky díjat kaptam. Cégem szakmai sikerei közül kiemelkedő, hogy az általunk felújított Cifrapalota az Europa Nostra elismerő oklevelében részesült 2006-ban.

Király József

Kapcsolat

Cím 6000 Kecskemét, Katona József tér 18.
Telefonszám 76/504-141
E-mail cím kiraly.jozsef@mszp.hu
Facebook Facebook

 


Kapcsolódó cikkek, videók

Király József napirend előtti felszólalása az ápolókért és a munkásokért

Király József napirend előtti felszólalása az ápolókért és a munkásokért

Kecskeméten is felvonulnak az ápolónők jogaik érvényesítéséért. Május 2-án 10 órakor indul a menet a nulla kilométerkőtől a Benkó Zoltán Szabadidő Központig és ahogyan ők megfogalmazták: „Összefogtunk, mert úgy éreztük, aki erre hivatott volt, nem tett értünk semmit. Ez az összefogás az egész magyarországi egészségügy érdeke.”

2015-04-30 11:32 mszp.hu

Vasárnap Kecskeméten is tüntetés a korrupció kormánya ellen!

Vasárnap Kecskeméten is tüntetés a korrupció kormánya ellen!

Április 19-én, vasárnap 16 órakor a Kossuth-szobornál várják azokat, akik megelégelték az Orbán-kormány korrupciós ügyeit.

2015-04-14 12:21 mszp.hu

Király József sajtótájékoztatója a Quaestor botránnyal kapcsolatban

Király József sajtótájékoztatója a Quaestor botránnyal kapcsolatban

A Fidesz a védjegye, Orbán és Szijjártó pedig a reklámarca volt a Quaestornak" - mondta Király József, az MSZP Bács megyei és kecskeméti elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyet a kecskeméti Quaetor iroda előtt tartott.

2015-04-09 11:08 mszp.hu

A brókerbotrányok immár elérték a kecskeméti polgárokat is

A brókerbotrányok immár elérték a kecskeméti polgárokat is

Sajnálattal vettem tudomásul, hogy a brókerbotrányok immár elérték a kecskeméti polgárokat is. A Buda-Cash és a DRB Bank tönkremenetele után a városunkban jelentős ügyfélkörrel rendelkező Quaestor is két hete hétfőn jelentette be csődjét.  Csak reménykedek, hogy kecskeméti önkormányzati cégek pénzei nem érintettek az ügyben!

2015-03-26 09:54 mszp.hu

A kormány szétzilálta a szociális ellátások rendszerét

A kormány szétzilálta a szociális ellátások rendszerét

A Fidesz az utolsó kegyelemdöfést viszi be azzal, hogy március 1-jétől megvonta a közgyógyellátásra az önkormányzatoknak biztosított százmilliárd forintot, majd a lakhatási támogatást is kivezeti.

2015-03-03 20:06 MTI/mszp.hu

Közlemény

Közlemény

Az MSZP Kecskemét Helyi Szervezete megdöbbenve értesült arról, hogy tűz ütött ki Kecskeméten, a Mátis Kálmán utcai kilencemeletes ház egyik negyedik emeleti lakásában. A város tűz-oltói 3 perc alatt a helyszínen voltak, a tüzet szerencsére rövid időn belül sikerült eloltaniuk. Ennek ellenére úgy tudjuk, hogy sok család került nehéz helyzetbe a tűz és az oltás miatt.

2015-03-02 12:01 mszp.hu

Király József napirend előtti felszólalása 2015. 02. 19.

Király József napirend előtti felszólalása 2015. 02. 19.

Tisztelt Polgármester Asszony!
Tisztelt Jegyző Asszony,
Tisztelt Közgyűlés!

2015-02-19 12:37 mszp.hu

Az európai Magyarországért tüntettek Kecskeméten

Az európai Magyarországért tüntettek Kecskeméten

Vasárnap délután kétszázan demonstráltak Kecskeméten, a Kossuth-szobornál az Európai Unió mellett.

2015-02-02 12:09 mszp.hu

Bács-Kiskun sem kér a „hídpénzből”

Bács-Kiskun sem kér a „hídpénzből”

Több Bács megyei, Duna-menti település polgármestere fordult hozzánk panasszal, illetve tudomásunk szerint arra kérték Fónagy János államtitkárt, hogy az eddig díjmentesen használható hidakra a jövőben se kelljen matricát vásárolni.

2015-01-13 15:54 MTI/mszp.hu

Három megye MSZP-s szervezetei demonstráltak a januárban kiterjesztett díjfizetés visszavonásáért

Három megye MSZP-s szervezetei demonstráltak a januárban kiterjesztett díjfizetés visszavonásáért

Az MSZP Bács-Kiskun, Tolna és Somogy megyei szervezetei a januárban kiterjesztett útdíjfizetés visszavonásáért forgalomlassító demonstrációt tartottak a 6-os út M9-esre vezető szakaszán, valamint a szekszárdi Duna-híd Bács-Kiskun megyei oldalán az 51-es számú főút és az M9-es autóút találkozásánál hétfőn.

2015-01-12 13:07 MTI/mszp.hu
«...345678...»