Kovács József

Tisztségek

Életrajz

Kovács József vagyok, 34 éve nős, két leánygyermek boldog édesapja.
1963.június 10-én születtem Pápán. Általános és középiskolai tanulmányaimat is szülővárosomban végeztem. 1981-ben érettségiztem a Türr István Gimnáziumban matematika-fizika tagozaton,majd Szolnokon folytattam felsőfokú tanulmányaimat,a Kilián György Repülő Műszaki Főiskolán.1985-ben államvizsgáztam és avattak hadnaggyá és szereztem híradástechnikai mérnök diplomát. Első tiszti beosztásomban, a pápai vadászrepülő ezred 1. műszaki
(MiG-23-as) század fedélzeti-lokátorcsoport parancsnokaként dolgoztam.
1987.tavaszán az ezred független KISZ-bizottság titkárának választottak.1989-től 1995-ig az ezredtörzs állományában ténykedtem,majd 1995-től 2000 év végéig a reptér bezárásáig az ezred humán-sajtófőtiszti beosztását láttam el. 2001-2005 között Veszprémben, a Magyar Honvédség Légierő Vezérkarának állományában szolgáltam,a Légi Hadműveleti Központ légi kutató-mentő szolgálatának hadműveleti főtisztjeként. Angol nyelvből

NATO szakszókinccsel kibővített” C” középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezem.
2005 tavaszán,a légierő fegyvernem csökkentése keretében őrnagyi rendfokozattal lettem szolgálati nyugdíjas.

Mozgalmi tevékenységem:

Gőgös Zoltán hívó szavára 2004 őszétől,ám hivatalosan csak 2005 tavaszától, már a párt tagjaként  vettem részt a pápai szervezet elnökségének munkájában. A 2006-os országgyűlési majd önkormányzati kampányban már aktív csapattag lehettem . 2006-2010 között önkormányzati képviselőként listán bejutva Pápa város képviselőtestületének tagja voltam.
Jelenleg Veszprém megye 04. számú választókerület társadalomszervezőjeként,valamint a képviselőtestület városüzemeltetési-és városfejlesztési bizottságának külsős tagjaként ténykedem.
A 2016.májusi tisztújítás óta a pápai szervezet egyik alelnöki feladatait is elláttam.

Az MSZP Pápa és Környéke Szervezete 2018.05.22-i tisztújító taggyűlése a helyi szervezet elnökének választott.