Kránitz László


Tisztségek

Elnök - MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete
megyei közgyűlési tag

Életrajz

40 éves vagyok,Kapuváron születtem,
Sopronban éltem és jártam középiskolába,
Pécsett diplomáztam.

1990-ben kapcsolódtam be a helyi közéletbe.
Hosszú ideig voltam önkormányzati képviselő,
2002-2010 között országgyűlési képviselőként,
egy ideig a fejlesztési tanács tagjaként
is szolgáltam a helyiek gyarapodását.
Az elmúlt három évben a Közszolgálati Közalapítvány
kuratóriumi tagja voltam,
2013 őszétől 2014-ig újból parlamenti képviselőként dolgoztam.

Feleségemmel két gyermeket nevelünk boldogságban.

 


Kapcsolódó cikkek, videók

Magyarországon nincs szabadság, testvériség és egyenlőség

Magyarországon nincs szabadság, testvériség és egyenlőség
Az MSZP elnöke szerint Magyarországon nincs szabadság, testvériség és egyenlőség, hiszen nincs szabadság, ahol négymillió ember éhezik, nincs egyenlőség, ahol a politikusok és családtagjaik gazdagodnak meg, és nincs testvériség, ahol nincsenek közös célok.
2017-03-15 14:22 mti.hu/mszp.hu

A Szabad Sajtó Alapítvány szolidáris a koncepciós eljárással kirúgott újságírókkal

A Szabad Sajtó Alapítvány szolidáris a koncepciós eljárással kirúgott újságírókkal
A Szabad Sajtó Alapítvány gyalázatosnak tartja, hogy a kormányhoz közeli Mediaworks cég koncepciós eljárással rúgott ki tisztességes, hivatásuk iránt elkötelezett újságírókat – köztük azt a Klecska Ernőt is, aki idén alapítványunktól Szabad Sajtó Díjat kapott. Szolidárisak vagyunk a bűnbaknak kikiáltott szerkesztőkkel, és elítéljük azt, ami velük történt. Meggyőződésünk, hogy a munkaügyi perben a bíróság megállapítja az elbocsátások törvénytelenségét.
2016-12-28 15:15 mszp.hu

Csalódottak vagyunk és dühösek

Csalódottak vagyunk és dühösek
A diplomaosztó hatalmas ünnep a tanulmányaikat befejező diákoknak és a kibocsátó egyetemeknek is. A jól elvégzett közös munka örömünnepe. Sopronban, az ország egyik legrégebbi egyetemén ebbe az örömbe keserű üröm vegyült. Az ünnep pillanataiban sem tudta leplezni csalódottságát Dr. Faragó Sándor rektor, aki tanévzáró köszöntőjében arról beszélt, hogy nagy reményeket fűztek az állam által kinevezett kancellárok működéséhez, de csalódniuk kellett. Számukra a valóság karok elveszítését, folyamatos anyagi bizonytalanságot hozott. Ők még ebben a helyzetben is a jövőt építik, amiért megérdemlik a tiszteletünket.
2016-07-01 12:35 mszp.hu

Kevesebb lopást, több fizetést!

Kevesebb lopást, több fizetést!
Országszerte folytatódik és majdnem június végéig tart az MSZP aláírásgyűjtése az állami földeladások megakadályozása érdekében. Noha már összegyűlt 200 ezer támogatás, Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint ennél többel kell garantálni, hogy lesz valódi népszavazás Magyarországon.
2016-06-16 17:42 mszp.hu

Támogatjuk a sopronkövesdi Autoliv sztrájkolóit!

Támogatjuk a sopronkövesdi Autoliv sztrájkolóit!
Az autóiparból rendkívül nagy haszna van az országnak. De természetesen az autóipar tulajdonosi körének is. Az nem megy, hogy mindazok, akik ezt a hasznot előállítják méltatlanul alacsony fizetést kapjanak! Tessék megfizetni a dolgozókat, teljesíteni követeléseiket!
2016-03-31 16:06 mszp.hu

Nincs szabad sajtó szabad társadalom nélkül - Szabad Sajtó Díj 2016

Nincs szabad sajtó szabad társadalom nélkül - Szabad Sajtó Díj 2016
2016-ban a Szabad Sajtó Díjakat Bombera Krisztina televíziós újságíró, Galkó Balázs színművész és Klecska Ernő újságíró kapták.
2016-03-15 14:08 mszp.hu

Hol a szabad magyar sajtó?

Hol a szabad magyar sajtó?
Eddig nem volt arra példa, hogy a Szabad Sajtó Alapítvány kuratóriumának elnökeként nyilatkozatot írjak, a mai Magyarország viszonyai miatt azonban most meg kell szólalnom. Attól tartok, hogy hazánkban szabad sajtóról ma már csak az alapítványunk kapcsán beszélhetünk. A kormány és „sajtómunkásai” beteljesítettétek a médiatörvény hazai és európai bírálóinak legrosszabb rémálmait.
2016-02-03 09:26 mszp.hu

A változás és a versenyképesség feltétele a fizetésemelés

A változás és a versenyképesség feltétele a fizetésemelés
A magyarországi jövedelemviszonyok lehetetlenné teszik a tisztességes életet, így az MSZP-nek ki kell állnia az elfogadhatatlan jövedelemkülönbségekkel szemben, ennek eszköze pedig a párt fizetésemelési követelése – jelentette ki Tóbiás József, az MSZP győri regionális kongresszusi előkészítő értekezletén.
2015-11-10 21:25 mszp.hu

Újabb fideszes botrány: hova tűnt 50 millió forint?

Újabb fideszes botrány: hova tűnt 50 millió forint?

Önmagában is botrány, hogy a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány kuratóriumi elnöke Papcsák Ferenc, a Fidesz budapesti országgyűlési képviselője. Az alapítvány ügyvezető igazgatója pedig Iváncsics János, Mosonmagyaróvár fideszes alpolgármestere.

2015-05-14 09:22 mszp.hu

Az erőszak a Jobbik válasza

Az erőszak a Jobbik válasza

Rövid időn belül másodszor kerül Jobbikos politikus verekedési ügybe a megyében. Miközben Vona Gábor pártelnök évértékelőjében békéről papol, cukikampányában kiskutyákat simogat, a helyi képviselők megmutatják a Jobbik igazi arcát. Mosonmagyaróváron hólapáttal, Sopronban ököllel ütötte vitapartnerét a Jobbik helyi képviselője. 

2015-02-27 13:47 mszp.hu
«123»