Kunhalmi Ágnes


Tisztségek

Országgyűlési képviselő - Frakció
társelnök - Országos Elnökség
Kulturális bizottság alelnöke
Törvényalkotási bizottság tagja

Életrajz

Kunhalmi Ágnes 1982. október 31-én született Kiskunmajsán. Az általános iskolát követően a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségizett. Egyetemi diplomáit a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar kommunikáció szakán és az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar politológia szakán szerezte.

2003-2004 között a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, majd 2006-ig a Miniszterelnöki Kabinetiroda Társadalompolitikai Főosztályának munkatársa. 2006 és 2010 között II. kerületi önkormányzati képviselő, 2010-2014 között a Fővárosi Önkormányzat Oktatási Bizottságának külső tagja.

2014-ben az MSZP és szövetségesei országos pártlistáján országgyűlési mandátumot nyert. 2018-ban és 2022-ben a XVIII. kerület (Budapest 15. sz. választókerület) egyéni országgyűlési képviselőjévé választották a kerület polgárai. 2014-től, folyamatosan az Országgyűlés oktatáspolitikai kérdésekért is felelős Kulturális Bizottságának alelnöke. Számára a legfontosabb politikai terület az oktatási rendszer, az óvodai neveléstől az egyetemi képzéssel bezárólag. Ez az a struktúra, amely évtizedekre meghatározza egy társadalom életminőségét, amelyen keresztül a leghatékonyabb lehet a társadalmi egyenlőtlenségek elleni küzdelem.

2010-2014 között az MSZP Országos Elnökségének tagja. 2014-2018 között az MSZP budapesti elnöke, 2018-ban pedig az MSZP Választmányának elnökévé választották. 2020. szeptember 19-től az MSZP társelnöke.

Kunhalmi Ágnes

Kapcsolat

Cím 1114 Budapest, Villányi út 11-13.
Telefonszám 1/211-3395
E-mail cím agnes.kunhalmi@mszp.hu
Facebook Facebook


Fogadóóra

Fogadóóra minden hónap utolsó csütörtök, 17-19 óra között.

Bejelentkezés minden hétköznap 14-18 óra között a 205-3045 telefonszámon.

A fogadóóra helyszíne MSZP Iroda, XVIII. kerület, Üllői út 337, (bejárat Endrődi Sándor utca felől.)
 


Kapcsolódó cikkek, videók

Az MSZP vezetése vállalja a felelősséget, elindul a hazai baloldal újragondolása

Az MSZP vezetése vállalja a felelősséget, elindul a hazai baloldal újragondolása
Ma tartott először ülést az MSZP Választmánya a 2024. június 9-ei választás óta. Az MSZP első körben értékelte a 2024. évi választás folyamatát és eredményeit. Az MSZP társelnökei, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre bejelentették lemondásukat társelnöki megbízásukról. Az MSZP Választmánya elemezte a választás eredményeit, és elfogadta a következő tisztújításig tartó időszak menetrendjét.
2024-06-22 14:53 mszp.hu

Kunhalmi Ágnes: Bátran szavazzon mindenki a szociáldemokrata-zöldek szövetségére az EP-választáson is

Kunhalmi Ágnes: Bátran szavazzon mindenki a szociáldemokrata-zöldek szövetségére az EP-választáson is
A választások előtt két nappal, csütörtök este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának a vendége volt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke. A műsorban szó volt a főpolgármester-választásról, Magyar Péter Medgyessy Péterre tett kijelentéseiről, valamint az EP-választások tétjéről is.
2024-06-07 10:12 mszp.hu

Kunhalmi Ágnes: Aki Orbánt akarja leváltani, annak az MSZP-DK-Párbeszéd szövetségre kell szavazni

Kunhalmi Ágnes: Aki Orbánt akarja leváltani, annak az MSZP-DK-Párbeszéd szövetségre kell szavazni
Mindenkinek, aki Orbán Viktort és rendszerét le akarja váltani, az MSZP-DK-Párbeszéd szövetségre kell szavazni, hiszen ezek a pártok hosszú ideje kitartóan, tisztességgel és becsülettel küzdenek a kormány ellen - mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a hárompárti szövetség országjárásának veszprémi állomásán. A szocialista országgyűlési képviselő szerint június 9-én, vasárnap hatalmas a választások tétje, meg kell erősíteni az Európai Uniót, és emberközeli, baloldali, szociáldemokrata képviselőket, polgármestereket kell választani a magyar településeken. A kampányrendezvényen felszólalt Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, a hárompárti szövetség EP-listavezetője, Barabás Richárd, az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség EP-listavezetője, valamint Hartmann Ferenc, az ellenzéki koalíció veszprémi polgármester-jelöltje is. Kunhalmi Ágnes hangsúlyozta: a fideszes helytartók csak a hatalmasokat szolgálják ki, a szociáldemokrata, baloldali politika ennek épp az ellenkezőjét képviseli.
2024-06-05 21:12 mszp.hu

Kunhalmi Ágnes: Olyan képviselőkre van szükség, akik a legtöbbet hozzák ki a magyar emberekből és az országból

Kunhalmi Ágnes: Olyan képviselőkre van szükség, akik a legtöbbet hozzák ki a magyar emberekből és az országból
A magyar társadalom összetartását kell erősíteni, a jelenlegi megosztottság ugyanis visszafogja hontársaink legendás tehetségét, kreativitását, melyre büszke lehet az egész ország és amelytől naggyá lett a magyar nemzet. Olyan politikai erőre van szükség tehát, mely nem csak a gazdasági és társadalmi kérdéseket tudja kezelni, hanem a magyarok összetartozás érzését is erősíteni képes. Az MSZP-DK-Párbeszéd koalíció az egyetlen politikai erő, amely megértette ennek szükségességét, így június 9-én mind az Európai Parlamentben, mind pedig az önkormányzatokban olyanok jelöltekre kell szavazni, akik a magyarokért dolgoznak, mondta Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke hétfőn Budafokon, a hárompárti szövetség kampányrendezvényén.
2024-06-04 10:58 mszp.hu

A baloldali pártok által ígért minimálbér, minimálnyugdíj és az európai családi pótlék igenis megvalósítható cél

A baloldali pártok által ígért minimálbér, minimálnyugdíj és az európai családi pótlék igenis megvalósítható cél
A vidéki lakosság kiszolgáltatott helyzetéről, a közeledő választás fontosságáról és a jóléti Európáról is beszélt Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke az MSZP-DK-Párbeszéd országjárásának szegedi állomásán.
2024-05-27 21:40 mszp.hu

Szavazz a szocikra!

Szavazz a szocikra!
A mai fizetésekből és a nyugdíjakból nem lehet megélni. Rengeteg a duma és a hamis propaganda, de a hétköznapi emberrel senki nem foglalkozik. Ebből elég volt! A mai magyar válságból csak szocialista irányba vezet kiút!
2024-05-22 10:12 mszp.hu

Az MSZP-DK-Párbeszéd koalíció mindenkinek otthont kínál, aki le szeretné váltani Orbán Viktor rendszerét

Az MSZP-DK-Párbeszéd koalíció mindenkinek otthont kínál, aki le szeretné váltani Orbán Viktor rendszerét
A baloldal érti csak igazán, miről szól az Európai Unió. Az ugyanis a nemzetek sokszínűségét megőrizve kívánja megvalósítani mindenki közös jólétét, az MSZP-DK-Párbeszéd szintén ezt szeretné megvalósítani Magyarországon is. Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, társelnöke is felszólalt a hárompárti koalíció fórumán, melyet csütörtökön Pécsett rendeztek meg. Beszédet mondott a DK két EP-képviselője is, Dobrev Klára és Rónai Sándor.
2024-05-16 22:00 mszp.hu

Nincs jó társadalom baloldal nélkül, sem Európában, sem Magyarországon

Nincs jó társadalom baloldal nélkül, sem Európában, sem Magyarországon
Tatabányán folytatta az országjárást az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség. Az eseményen felszólalt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Dobrev Klára, az ellenzék közös EP-listájának vezetője, valamint Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is.
2024-05-08 20:37 mszp.hu

Az MSZP-DK-Párbeszéd egy stabil, szavazható szövetséget kínál az embereknek

Az MSZP-DK-Párbeszéd egy stabil, szavazható szövetséget kínál az embereknek
A szociáldemokrata-zöld szövetség egy stabil, szavazható alternatívát kínál az embereknek, melynek célja, hogy 2026-ban sikerüljön kormányt váltani, mondta el Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a hétfői Egyenes Beszédben. A szocialista képviselő beszélt Magyar Péter fővárosi jelöltállításának árnyoldalairól és okairól, valamint arról is, hogy mit kínál az MSZP-DK-Párbeszéd koalíció. Az MSZP társelnöke szerint nem szabad abban az illúzióban ringatni a magyar társadalmat, hogy egyedül valaki le tudja győzni a Fideszt. Lehet, hogy megerősödött a TISZA párt, az MSZP-DK-Párbeszéd koalíció azonban majd’ másfél millió ellenzéki, baloldali szavazót tömörít.
2024-05-07 11:11 mszp.hu

A kormánynak a gyermekekhez való hozzáállásán kellene változtatnia!

A kormánynak a gyermekekhez való hozzáállásán kellene változtatnia!
Közös majálist tartott az MSZP, a DK és a Párbeszéd-Zöldek a Városligetben. Az egész napos program elején az MSZP sátránál„A magyar oktatás jövője” címmel tartott kerekasztal beszélgetést Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Hiller István korábbi oktatási- és kultuszminiszter, választmányi elnök, valamint Arató Gergely korábbi oktatási államtitkár. A beszélgetést Kajtárné Botár Borbála, az MSZP Pedagógus Tagozatának elnöke vezette.
2024-05-01 15:44 mszp.hu
«123456...»