Kunhalmi Ágnes


Tisztségek

Országgyűlési képviselő - Frakció
társelnök - Országos Elnökség
Kulturális bizottság alelnöke
Törvényalkotási bizottság tagja

Életrajz

Kunhalmi Ágnes 1982. október 31-én született Kiskunmajsán. Az általános iskolát követően a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségizett. Egyetemi diplomáit a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar kommunikáció szakán és az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar politológia szakán szerezte.

2003-2004 között a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, majd 2006-ig a Miniszterelnöki Kabinetiroda Társadalompolitikai Főosztályának munkatársa. 2006 és 2010 között II. kerületi önkormányzati képviselő, 2010-2014 között a Fővárosi Önkormányzat Oktatási Bizottságának külső tagja.

2014-ben az MSZP és szövetségesei országos pártlistáján országgyűlési mandátumot nyert. 2018-ban és 2022-ben a XVIII. kerület (Budapest 15. sz. választókerület) egyéni országgyűlési képviselőjévé választották a kerület polgárai. 2014-től, folyamatosan az Országgyűlés oktatáspolitikai kérdésekért is felelős Kulturális Bizottságának alelnöke. Számára a legfontosabb politikai terület az oktatási rendszer, az óvodai neveléstől az egyetemi képzéssel bezárólag. Ez az a struktúra, amely évtizedekre meghatározza egy társadalom életminőségét, amelyen keresztül a leghatékonyabb lehet a társadalmi egyenlőtlenségek elleni küzdelem.

2010-2014 között az MSZP Országos Elnökségének tagja. 2014-2018 között az MSZP budapesti elnöke, 2018-ban pedig az MSZP Választmányának elnökévé választották. 2020. szeptember 19-től az MSZP társelnöke.

Kunhalmi Ágnes

Kapcsolat

Cím 1114 Budapest, Villányi út 11-13.
Telefonszám 1/211-3395
E-mail cím agnes.kunhalmi@mszp.hu
Facebook Facebook


Fogadóóra

Fogadóóra minden hónap utolsó csütörtök, 17-19 óra között.

Bejelentkezés minden hétköznap 14-18 óra között a 205-3045 telefonszámon.

A fogadóóra helyszíne MSZP Iroda, XVIII. kerület, Üllői út 337, (bejárat Endrődi Sándor utca felől.)
 


Kapcsolódó cikkek, videók

Kunhalmi Ágnes: Ki fog tanítani ebben az országban?

Kunhalmi Ágnes: Ki fog tanítani ebben az országban?
„Meggyőződésem, hogy ha ez a státusztörvény életbe lép, akkor több ezren fogják elhagyni a pedagógus pályát” – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában csütörtök este.
2023-05-19 13:03 mszp.hu

Mindent meg kell tenni azzal szemben, hogy a Fidesz tovább erősödjön

Mindent meg kell tenni azzal szemben, hogy a Fidesz tovább erősödjön
A jövő évi EP- és önkormányzati választásokra időben el kell kezdeni készülni, ezért hívta meg az MSZP már januárban, majd a napokban ismét az ellenzéki pártvezetőket, hogy megbeszéljék a közös alapelveket és a stratégiát. Kunhalmi Ágnes szerint az ellenzéki önkormányzati vezetéseket meg kell tartani, hiszen ezek biztosítanak reményt. Az MSZP társelnöke a Klubrádió csütörtöki Megbeszéljük című műsorában beszélt a választási stratégiáról és a Fidesz legyőzésének lehetőségeiről.
2023-05-19 11:20 mszp.hu

Kunhalmi Ágnes: Az MSZP teljesítette vállalását, így az Alkotmánybírósághoz fordulhatnak a pedagógus szakszervezetek

Kunhalmi Ágnes: Az MSZP teljesítette vállalását, így az Alkotmánybírósághoz fordulhatnak a pedagógus szakszervezetek
„Összegyűlt az ötven aláírás, ami ahhoz kell, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulhasson a két szakszervezet” – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján, melyen a PDSZ képviselője is jelen volt.
2023-05-18 12:01 mszp.hu

Dr. Tóth Bertalan: Ha akkumulátorgyár, akkor helyi népszavazást!

Dr. Tóth Bertalan: Ha akkumulátorgyár, akkor helyi népszavazást!
A legutóbbi hírek szerint Győrszentivánba is akkumulátorgyárat szeretnének építeni, ezt azonban a helyiek mindenképpen meg akarják akadályozni, ezt mutatja az is, hogy a helyiek 5 nap alatt 6 ezer aláírást gyűjtöttek a környezetre és az egészségre is káros akkumulátorgyár ellen. Az MSZP mindent megtesz az akkumulátorgyárak káros hatásainak visszaszorításáért, ezért nyújtott be a párt országgyűlési frakciója határozati javaslatot a gyárak létesítésének feltételeiről.
2023-05-15 12:06 mszp.hu

Európa-napi flashmobot tartott az MSZP a Nyugatinál

Európa-napi flashmobot tartott az MSZP a Nyugatinál
Az Európa-napon, május 9-én, kora reggel a Nyugati aluljáróban csatlakozott több MSZP-s politikus, valamint szimpatizáns és járókelő ahhoz az énekesnőhöz, aki Koncz Zsuzsa és Bródy János Szabadnak születtél című számát adta elő. A dal az európaiságon túl a fiatalok jelenlegi helyzetéről, a szabad, európai oktatásért való küzdelemről is szól.
2023-05-09 15:19 mszp.hu

Európa és Magyarország összetartozik!

Európa és Magyarország összetartozik!
Május 9-én az Európa-napot ünnepeljük. A második világháború véget érését és a Schuman-nyilatkozat aláírására emlékezünk ma. Az MSZP emellett büszke arra, hogy oroszlánrészt vállalt 2004-ben Magyarország EU-csatlakozásakor, azóta bebizonyosodott: a magyarok helye az Unióban van.
2023-05-09 11:00 mszp.hu

Ha Magyarországon szabadság van, akkor miért akarja a kormány a pedagógusok jogait korlátozni?

Ha Magyarországon szabadság van, akkor miért akarja a kormány a pedagógusok jogait korlátozni?
A pedagógus státusztörvény korlátozná a pedagógusok véleménynyilvánításának szabadságát és a polgári engedetlenséget sem tenné lehetővé, továbbá hivatásrendekbe rendezné a pedagógusokat is, ez pedig a Mussolini-féle Olaszországot idézi. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a státusztörvény valódi céljaival kapcsolatban tett fel kérdéseket Orbán Viktor miniszterelnöknek a parlament hétfői ülésnapján.
2023-05-08 16:00 mszp.hu

Hatalompolitikai szemlélet alapján rendezi át a kormány az oktatást

Hatalompolitikai szemlélet alapján rendezi át a kormány az oktatást
A pedagógus státusztörvény egy bosszútörvény, a hivatásrendiség pedig, amibe a pedagógusokat megpróbálják belekényszeríteni az a Benito Mussolini-féle fasiszta államberendezkedést idézi, mondta el Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a szerdai parlamenti ülésnapon. Az esti Egyenes Beszédben kifejtette, miért gondolja így és milyen következményei lesznek annak, ha bevezetik státusztörvényt.
2023-05-04 12:57 mszp.hu

A státusztörvény fasiszta időket idéz

A státusztörvény fasiszta időket idéz
Az MSZP álláspontja szerint a kormány nem szakmai, hanem politikai szempontok szerint kezeli a pedagógus társadalmat. A pedagógus-státusztörvény nem más, mint egy bosszútörvény, amely nem szolgálja sem a pedagógusokat, sem a diákokat, kizárólag a Fidesz hatalmi érdekeinek kedvez.
2023-05-03 12:16 mszp.hu

Nyílt levél Novák Katalinnak

Nyílt levél Novák Katalinnak
Az MSZP nyílt levéllel fordult Novák Katalin köztársasági elnökhöz Budaházy György szabadon engedése kapcsán.
2023-04-28 18:13 mszp.hu
«...234567...»