Kunhalmi Ágnes


Tisztségek

Országgyűlési képviselő - Frakció
társelnök - Országos Elnökség
Kulturális bizottság alelnöke
Törvényalkotási bizottság tagja

Életrajz

Kunhalmi Ágnes 1982. október 31-én született Kiskunmajsán. Az általános iskolát követően a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségizett. Egyetemi diplomáit a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar kommunikáció szakán és az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar politológia szakán szerezte.

2003-2004 között a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, majd 2006-ig a Miniszterelnöki Kabinetiroda Társadalompolitikai Főosztályának munkatársa. 2006 és 2010 között II. kerületi önkormányzati képviselő, 2010-2014 között a Fővárosi Önkormányzat Oktatási Bizottságának külső tagja.

2014-ben az MSZP és szövetségesei országos pártlistáján országgyűlési mandátumot nyert. 2018-ban és 2022-ben a XVIII. kerület (Budapest 15. sz. választókerület) egyéni országgyűlési képviselőjévé választották a kerület polgárai. 2014-től, folyamatosan az Országgyűlés oktatáspolitikai kérdésekért is felelős Kulturális Bizottságának alelnöke. Számára a legfontosabb politikai terület az oktatási rendszer, az óvodai neveléstől az egyetemi képzéssel bezárólag. Ez az a struktúra, amely évtizedekre meghatározza egy társadalom életminőségét, amelyen keresztül a leghatékonyabb lehet a társadalmi egyenlőtlenségek elleni küzdelem.

2010-2014 között az MSZP Országos Elnökségének tagja. 2014-2018 között az MSZP budapesti elnöke, 2018-ban pedig az MSZP Választmányának elnökévé választották. 2020. szeptember 19-től az MSZP társelnöke.

Kunhalmi Ágnes

Kapcsolat

Cím 1114 Budapest, Villányi út 11-13.
Telefonszám 1/211-3395
E-mail cím agnes.kunhalmi@mszp.hu
Facebook Facebook


Fogadóóra

Fogadóóra minden hónap utolsó csütörtök, 17-19 óra között.

Bejelentkezés minden hétköznap 14-18 óra között a 205-3045 telefonszámon.

A fogadóóra helyszíne MSZP Iroda, XVIII. kerület, Üllői út 337, (bejárat Endrődi Sándor utca felől.)
 


Kapcsolódó cikkek, videók

Gyökeres változásra van szükség az Orbán-kormány oktatáspolitikájában

Gyökeres változásra van szükség az Orbán-kormány oktatáspolitikájában
Kunhalmi Ágnes szerint az Oktatási Hivatal által közreadott adatok megmutatták: a tanárhiány ijesztő mértéke nem pánikkeltés vagy riogatás, hanem maga az ijesztő valóság. Az MSZP országgyűlési képviselője, társelnöke Facebook bejegyzésben értékelte az oktatási rendszert a legfrissebb adatok alapján.
2024-01-11 09:29 mszp.hu

Az MSZP ismerte fel egyedül, hogy mi a tétje 2024-nek

Az MSZP ismerte fel egyedül, hogy mi a tétje 2024-nek
Külön listákkal a jelenlegi politikai rendszerben nem lehet több szavazatot, több mandátumot nyerni. Nem jön ki a matek sem – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, a pénteki Egyenes Beszédben. A szocialista politikus szerint egy antidemokratikus, autoriter rendszerben nem tud érvényesülni az arányosság, egész egyszerűen minden Orbánt segíti. Ha nem lesz közös lista az önkormányzati választásokon, akkor a választási törvény megváltoztatása után a Fidesz ugyanannyi szavazattal jobb eredményt fog elérni.
2023-12-18 11:36 mszp.hu

Tüttő Kata: Nincsen Magyarország vagy Európa, csak Magyarország és Európa van

Tüttő Kata: Nincsen Magyarország vagy Európa, csak Magyarország és Európa van
Az európai szociáldemokraták feladata, hogy megnyerjék a csatát Európáért – mondta Tüttő Kata, az MSZP EP-listavezetője a Magyar Szocialista Párt és az Európai Szocialisták Pártja (PES) konferenciáján csütörtökön. Az „Európai Szocialisták egy jobb életért - A munkavállalók ereje” című konferencia házigazdája Tüttő Kata, az MSZP alelnöke volt. A rendezvényen beszédet mondott többek között Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke, valamint Dr. Hiller István választmányi elnök. Budapestre érkezett továbbá az Európai Szocialisták Pártjának elnöke, Svédország korábbi miniszterelnöke, Stefan Löfven is.
2023-12-14 22:22 mszp.hu

Az MSZP delegációja részt vett a Német Szociáldemokrata Párt kongresszusán

Az MSZP delegációja részt vett a Német Szociáldemokrata Párt kongresszusán
A Magyar Szocialista Párt évek óta fontos és erős szövetségese a Német Szociáldemokrata Pártnak. Közösen hiszünk és dolgozunk azért, hogy Európában érvényesüljenek a szociáldemokrata vívmányok, amikért a baloldal küzd. Ezért is vett részt az MSZP több vezető politikusa a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kongresszusán Berlinben.
2023-12-09 13:47 mszp.hu

Az MSZP Választmánya elfogadta a párt európai parlamenti listáját

Az MSZP Választmánya elfogadta a párt európai parlamenti listáját
A szombati választmányi ülést követő sajtótájékoztatón jelentette be Dr. Hiller István, az MSZP választmányi elnöke a testület döntését, miszerint elfogadták a párt által javasolt EP-listát, a listavezető Tüttő Kata. A sajtótájékoztatón rész vett Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, a párt két társelnöke is.
2023-12-02 12:51 mszp.hu

Az ellenzék együttes fellépéssel meg tudja verni a Fideszt

Az ellenzék együttes fellépéssel meg tudja verni a Fideszt
A Fidesz szatellit-pártján keresztül akarja mindössze fél évvel a választások előtt módosítani a választási törvényt. Csütörtökön, a parlament rendkívüli ülésén Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselő napirend előtti felszólalásában elmondta, a kormány törvénymódosítással akarja nehéz helyzetbe hozni az ellenzéket, az MSZP azonban ezt nem hagyja, mindent megtesz a jövő évi sikeres szereplésért.
2023-11-30 14:09 mszp.hu

Az MSZP minden szavazóért megharcol, ennek pedig látszik az eredménye

Az MSZP minden szavazóért megharcol, ennek pedig látszik az eredménye
A jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választások esélyeiről fejtette ki álláspontját Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke. A szocialista politikus elmondta, pártja az elmúlt időszakban jelentősen erősödött, ez pedig annak is köszönhető, hogy a szavazók megértették, az ellenzéki együttműködés az egész ország érdeke.
2023-11-27 11:43 mszp.hu

A Fidesz az ellenzék ellehetetlenítésén dolgozik

A Fidesz az ellenzék ellehetetlenítésén dolgozik
Az MSZP és a DK megállapodásáról, a jövő évi választásokról, valamint az ellenzéki együttműködésről is beszélt Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke a Klubrádió pénteki Megbeszéljük című műsorában.
2023-11-27 09:47 mszp.hu

Az MSZP új programja alternatívát kínál a választók számára

Az MSZP új programja alternatívát kínál a választók számára
A jövő évi választásokról, az ellenzéki együttműködés lehetőségéről, valamint az MSZP új programjáról is beszélt Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke az ATV kedd esti Egyenes Beszéd című műsorában.
2023-11-22 11:13 mszp.hu

A kormány kivérezteti a víziközmű-szolgáltatókat is, hogy később államosítsa, majd privatizálja azokat

A kormány kivérezteti a víziközmű-szolgáltatókat is, hogy később államosítsa, majd privatizálja azokat
A víziközmű-szolgáltatásról szóló törvénymódosításról tartott vitán mondott vezérszónoki felszólalást Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő. Az MSZP társelnöke elmondta, a vízgazdálkodásért felelős miniszter 10 éve nem tartja be a törvényt, hiszen rögzített, alacsony áron kapják a hatalmas vízigényű vállalatok is a vizet, ez pedig a víziközmű-vállalatok tönkretételéhez vezet. A kormány célja vélhetően az államosítás, később pedig a privatizáció.
2023-11-08 17:55 mszp.hu
«...456789...»