Lukács Zoltán


Tisztségek

Életrajz

1969. április 24-én született Budapesten. 1971 óta Tatabányán él. Párjával, Mónikával két gyermek szülei. A tatabányai Mező Imre Általános Iskola elvégzése után szakmunkás bizonyítványt szerez a Tatabányai Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézetben. Érettségi Bizonyítványt munka mellett a Mikes Kelemen Középiskolában szerez. Diplomáját a Szegedi Tudomány Egyetem Bölcsészettudományi Főiskolai Karán, kommunikáció szakon szerezte. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetemen jogot hallgat. Az MSZP-nek 1993 óta tagja. Korábban a Baloldali Ifjúsági Társulás Komárom-Esztergom megyei elnöke, az országos elnökség tagja volt. 2003 óta az MSZP Tatabánya Városi szervezetének, 2004 óta a Komárom-Esztergom megyei Területi Szövetségének elnöke. Két ciklusban (1998–2006) tagja volt a Komárom-Esztergom megyei Közgyűlésnek, ahol Gyermek, Ifjúsági és Civil Szervezetek Tanácsnokaként is dolgozott. A 2006 évi országgyűlési választásokon Komárom-Esztergom megyei területi listán szerzett mandátumot. 2006. május 30-tól a Kulturális és Sajtóbizottság, valamint a Média Albizottság tagja.

2006-tól tagja volt a Tatabánya Megyei Jogú város Közgyűlésének, ahol az MSZP képviselőcsoportjának vezetője és a Gazdasági Bizottság tagja volt. Nevéhez fűződött számos jelentős kezdeményezés, előterjesztés. Ilyen például a Tatabányai Idősügyi Tanács létrehozása, a bányász hagyományok ápolásáról szóló döntések, a városi sportlétesítmények felújítása, a Megbecsülés Napjának bevezetése vagy a Tatabányai Erőmű Kft. városi tulajdonba vétele is.

2006-2010 között a Miniszterelnöki Hivatal delegáltjaként tagja volt a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsnak

2006-tól a Tatabányai Kézilabda Kft. felügyelő bizottságának elnöke, egyben a kézilabda klub elnökségének tagja.

2008-ban az Európai Szocialista Helyi és Regionális Képviselők Szövetsége (USLRRE) irányító testületének tagjává választották.

2010-ben a Komárom-Esztergom Megyei területi listáról szerez országgyűlési mandátumot. A ciklus kezdetétől a Parlament Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottságának tagjaként dolgozott.

2014-ben országos listáról szerez országgyűlési képviselői mandátumot.

Lukács Zoltán

Kapcsolat

Cím 2801 Tatabánya Pf. 146.
Telefonszám 34/311-515
E-mail cím lukacs.zoltan@mszp.hu
Facebook Facebook

 


Kapcsolódó cikkek, videók

Vasárnapi zárva tartás – Újra benyújtjuk népszavazási kérdésünket

Vasárnapi zárva tartás – Újra benyújtjuk népszavazási kérdésünket
Az MSZP kedden újra megpróbálja benyújtani a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdését – jelentette be Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes hétfői sajtótájékoztatóján.
2016-02-22 12:04 mszp.hu

Bukott bróker a Fidesz salgótarjáni polgármester-jelöltje!

Bukott bróker a Fidesz salgótarjáni polgármester-jelöltje!
Veszélyben lehet Salgótarján vagyona, mivel Simon Tibor, a Fidesz polgármester-jelöltje egy bukott bróker!
2016-02-20 12:55 mszp.hu

Egy bukott bróker a Fidesz salgótarjáni polgármester-jelöltje!

Egy bukott bróker a Fidesz salgótarjáni polgármester-jelöltje!
Veszélyben van Salgótarján vagyona, mivel a Fidesz egy bukott brókerre akarja bízni Salgótarjánt – jelentette ki salgótarjáni sajtótájékoztatóján Lukács Zoltán.
2016-02-19 14:08 mszp.hu

Hiába vették el a jogokat, sztrájkok fogják megrendíteni a Fidesz-kormányt

Hiába vették el a jogokat, sztrájkok fogják megrendíteni a Fidesz-kormányt
A magyar dolgozó embereknek vissza kell kapniuk az érdemi sztrájk jogát, amit a Fidesz-kormány elvett tőlük! Ez nem csak azért aktuális, mert február 18-át a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség a sztrájk napjává nyilvánította, hanem mert egyre nyilvánvalóbb: a Fidesz embertelen és igazságtalan rendszerének eltörléséhez is megalkuvás nélküli sztrájkok sorozatára van szükség.
2016-02-18 15:22 mszp.hu

Gyalázat, hogy a kormány ismét hirdet a mocskolódó 888.hu portálon!

Gyalázat, hogy a kormány ismét hirdet a mocskolódó 888.hu portálon!
Az MSZP továbbra is bojkottra szólít fel a gyermeket és édesanyát mocskoló 888.hu portál ellen, amelyen gyalázatos módon ismét megjelentek a kormányzati hirdetések! Felszólítunk minden politikai és közéleti szereplőt – politikusokat, művészeket, sportolókat – és minden jóérzésű embert, hogy ne olvassák ezt a portált és ne nyilatkozzanak neki!
2016-02-10 14:09 mszp.hu

Az MSZP feljelentést tesz a székesfehérvári csoportos bűncselekmény kapcsán

Az MSZP feljelentést tesz a székesfehérvári csoportos bűncselekmény kapcsán
Az MSZP feljelentést tesz a szombaton, Székesfehérváron csoportosan elkövetett bűncselekmény kapcsán. A Szálasit, Hitlert, a hungarista mozgalmat és a Waffen SS-t éltető felvonulás megzavarta a város nyugalmát, és több bűncselekmény elkövetésének gyanúját is felveti.
2016-02-08 15:53 mszp.hu

Mocsok vagy tisztesség? - Válaszút előtt a fideszes alapítvány

Mocsok vagy tisztesség? - Válaszút előtt a fideszes alapítvány
A Századvég Alapítványnak meg kell válnia G. Fodor Gábortól és Keresztesi Pétertől, ha nem akarják, hogy a 888.hu portálon megjelent mocskolódó írás szégyenfoltja rajtuk maradjon – jelentette ki Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke és frakcióvezető helyettese a Századvég székháza előtt tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján. A politikus nyílt levéllel fordult Lánczi Andráshoz, az alapítvány vezető kuratórium elnökéhez, amelyben azt írta: ha a Századvég nem válik meg G. Fodortól és Keresztesitől, azzal vállalja a két ember tetteit és a 888.hu szintjére süllyed.
2016-01-31 13:13 mszp.hu

Lukács: Takarítsák el a mocskot és zárják el a közpénzcsapot a 888.hu-nál

Lukács: Takarítsák el a mocskot és zárják el a közpénzcsapot a 888.hu-nál
A 888.hu egy hétvégi cikkel egy olyan határt lépett át, amit nem lehet szó nélkül hagyni. Egy politikus ellen irányuló lejáratásban sem a családját, sőt, még a kiskorú gyermekét sem kímélték – jelentette ki Lukács Zoltán.
2016-01-25 16:42 mszp.hu

Minden oka megvan a sztrájkra a fizetésemelésért küzdőknek!

Minden oka megvan a sztrájkra a fizetésemelésért küzdőknek!
Minden oka megvan a sztrájkra az Orbán-kormány által lenézett és becsapott közlekedési dolgozóknak! Cinikus pofátlanság, hogy a Fidesz 5 millió forintra emelte az állami cégek vezetőinek havi fizetését, de a MÁV munkavállalóinak csak fél százalékos fizetésemelést javasoltak, a BKV alkalmazottaival pedig még tárgyalni sem voltak hajlandóak!
2016-01-20 10:08 mszp.hu

Titkos orosz pénzek: a Jobbik gazdálkodása évek óta gyanús

Titkos orosz pénzek: a Jobbik gazdálkodása évek óta gyanús
Miután az Egyesült Államok titkosszolgálata a Jobbik körüli gyanús orosz pénzmozgásokat vizsgálja, eljött az ideje, hogy kiderüljön, mit kapott a Jobbik Oroszországtól azért, hogy gyengítse az Európai Uniót és ezzel együtt a NATO-t.
2016-01-18 15:19 mszp.hu
«...345678...»