Lukoczki Károly


Tisztségek

Életrajz

Önéletrajz

  • Családi állapot és tanulmányok

1963-ban, Budapesten születtem. Két leány- és egy fiúgyermek édesapja vagyok és öt gyönyörű unokám van. Fiatalkori éveimet, mint sokan mások, lakótelepen töltöttem.

A Balassi Bálint gimnáziumban érettségiztem, diplomáimat a Szent István Egyetem Jászberényi Főiskolai Karán mint művelődésszervező és andragógus, majd a Pécsi Tudományegyetemen mint okleveles művelődésszervező szereztem. Középfokú környezetvédelmi szakelőadó, valamint munkavédelmi technikus végzettséggel is rendelkezem.

1998-óta veszek rész a kerület civil életében, ekkor alapítottuk meg vállalkozó barátaimmal a Lokálpatrióták XVII. kerületi Egyesületét. Egyesületünk Lokálpatrióta bálokat szervezett, melynek bevételeiből iskolákat és más civil szervezeteket tudtunk támogatni. Hozzánk fűződik a Majális Népkertben való megrendezése. Fontos szerepünk volt abban, hogy a XVII. kerületnek saját színháza legyen: az első kalapácsütések a Gózon Gyula színházon nekünk és az akkori polgármesternek, dr. Devánszkiné Molnár Katalinnak köszönhető.

Nem valósult volna meg – az ekkor még Európába egyetlen – II. János Pál pápa szobor sem Rákoshegyen, ha egyesületünk tagjai és dr. Hoffman Attila polgármester nem áll teljes mellszélességgel a megvalósítás mellé. Ültettünk emlékfákat, szedtünk szemetet, festettünk óvodakerítéseket, építettünk egy valódi civil kezdeményezést.

2007-ben kértek fel barátaim, hogy induljak el a Társadalmi Egyesülések XVII. kerületi Szövetségének elnöki tisztségéért. A küldöttértekezlet megválasztott a tisztségre és azóta is rendszeresen megerősítik pozíciómat. A TESZ kerületi civilszervezeteket összefogó egyesület, tagjai között vannak kerületi nyugdíjas klubok, de van sportegyesület, mozgássérült klub is. Fő feladatunk a klubok egymás közötti kommunikációjának fenntartása, kirándulások, gyógyfürdők, sportesemények szervezése és támogatása. Részt veszünk a kerületi eseményeken, klubjaink sok karitatív tevékenységet folytatnak. A kerületi majálison 200 adag gulyáslevest szoktunk kiosztani.

Fiatal koromban a Budapesti Honvédban cselgáncsoztam, majd a testépítés, mint amatőr tevékenység volt jelen az életemben. Jelenleg a szkander sportban veszek részt bíróként. A magyar versenyeken kívül világ- és Európa bajnokságok versenyein is vezetek mérkőzéseket több mint egy évtizede.

Barátaimmal és családommal rendszeresen járunk túrázni, sétálni.
 

  • Szakmai pályafutás

1986-ban a katonaság után, kisiparosként kezdtem dolgozni és 10 évig ebben a vállalkozási formában tevékenykedtem. Jelenleg az építőipar területén működő családi kft alkalmazottja vagyok.
 

  • Közélet

Aktívan veszek részt a civil társadalom életében.

A Magyar Szocialista Párt XVII. kerületi Szervezetének elnöke vagyok.

2014-ben és 2018-ban a BP14. OEVK országgyűlési képviselőjelöltje voltam.
 

  • Politikai pályafutás:

2006-tól 2010-ig a XVII. kerületi önkormányzat Művelődési és Oktatási Bizottság tagja

2010-től önkormányzati képviselő a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületében

2010-től a Fővárosi Közgyűlés Ügyrendi, Nemzetiségi, Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottság tagja

2010-2014 között a Rákosmenti Erőforrás Bizottság tagja

2011-2014 között a Petőfi Csarnok Felügyelő Bizottság és a Kolibri Színház Felügyelő Bizottság elnöke

2014-től a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elnöke

2019-től a Városüzemeltetési Holding Zrt Felügyelő Bizottság tagja

Lukoczki Károly

Kapcsolat

Cím 1171 Budapest, Péceli út 239.
Telefonszám +36 20 954 1554
Weboldal Lukoczki Károly weboldala

 


Kapcsolódó cikkek, videók

A lokálpatrióta Lukoczki Károly a 17. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt

A lokálpatrióta Lukoczki Károly a 17. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt
Lukoczki Károlyt ízig-vérig lokálpatrióta, a közösségért, a kerületért tenni akaró személynek írta le valamennyi, a jelölt bemutatkozó sajtótájékoztatóján megszólaló politikus.
2024-03-08 14:26 mszp.hu

Stop alacsony fizetések és nyugdíjak! Stop mumuskiáltás!

Stop alacsony fizetések és nyugdíjak! Stop mumuskiáltás!
Riogatás helyett a Fidesz foglalkozhatna hazánk valódi problémáival is – az MSZP-Párbeszéd-LMP miniszterelnökjelöltje egy európai Magyarországot, igazságos jövedelmeket és létbiztonságot ígér.
2021-09-13 22:49 mszp.hu

Karácsony Gergely ajánlását a XVII. kerületben írta alá Molnár Zsolt

Karácsony Gergely ajánlását a XVII. kerületben írta alá Molnár Zsolt
Beindult az ellenzéki előválasztásban nyilvántartásba vett jelöltek ajánlásgyűjtése. Nem volt ez másképp a XVII kerületben sem, ahol Budapest 14-es számú választókerületében az MSZP és a Párbeszéd támogatásával indul Lukoczki Károly.
2021-08-24 08:43 mszp.hu

Lukoczki Károlyt indítja Budapest 14-es számú választókerületében előválasztáson az MSZP és a Párbeszéd

Lukoczki Károlyt indítja Budapest 14-es számú választókerületében előválasztáson az MSZP és a Párbeszéd
Az MSZP meggyőződése szerint az ellenzéki pártok együttműködésével és megfelelő jelöltekkel a Fidesz legyőzhető. A jövő évi választásra a teljes körű ellenzéki együttműködés feltételeit már megteremtettük, néhány hónap múlva pedig a választók előválasztáson dönthetnek arról, hogy ellenzéki oldalon 2022-ben ki álljon szemben a Fidesz képviselőjelöltjével.
2021-06-14 23:39 mszp.hu

Botka: igazságosságra épülő programmal leváltható a kormány

Botka: igazságosságra épülő programmal leváltható a kormány
Hiteles, új, igazságosságra épülő baloldali programmal leváltható az Orbán-kormány - hangoztatta Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerdán Budapesten.
2017-04-05 19:58 MTI/mszp.hu

Kormányváltás a fővárosban

Kormányváltás a fővárosban

Pál Tibi Ferencvárosi győzelmet tippel. A péntek esti Újpest-Ferencváros mérkőzésen, meg természetesen a vasárnapi választáson is. Az esti meccsen 2-0-s vendégsikert vár, a kormányváltást azonban fix egyesre veszi. A IX. kerületben induló Pál péntek délután a Ferencvárosban Mesterházy Attilával zárta kampányát, ahol a miniszterelnök spanyolul adott interjút a hispán TV3-nak.

2014-04-04 22:28 mszp.hu

Műsor a műsorban

Műsor a műsorban

Rendhagyó módon még egy élő televíziós bejelentkezés is belefért a kormányváltó erők miniszterelnök-jelöltjének rákosmenti műsorába, amelyen Mesterházy Attila a politika mellett szkanderben is utazó helyi jelölttel újabb erős üzenetet küldött a változásra vágyó Magyarországnak.

2014-04-03 22:12 mszp.hu