Máté Antal


Tisztségek

Életrajz

Nyírbátor város polgármestere, aki második ciklusát kezdte 2019. október 13-án. 41 éves és több diplomával rendelkezik. Képesített könyvelőként és számítástechnikai programozóként végzett a Debreceni Közgazdasági Szakközépiskolában, majd programtervező matematikus és gépészmérnöki diplomát szerzett a Debreceni Egyetemen. 2003-tól foglalkozik településfejlesztéssel, városüzemeltetéssel. Munkájához szükséges képzettségeket folyamatosan szerezte meg, így rendelkezik vidékfejlesztési menedzseri, európai uniós pályázati szakértői, közbeszerzési referensi végzettséggel és közigazgatási szakvizsgával. Angol nyelven társalgási szinten beszél.

Jelenleg a BÖK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 6. sz. választókerület választmányi delegáltja, kongresszusi küldöttje. 

2015-ben részt vett a Baloldali Polgármesterek Találkozójának szervezésében, amelynek az első találkozója, az ő polgármestersége idején Nyírbátorban volt. 

Egy nagyon dinamikusan fejlődő város vezetőjeként fontosnak tartja az önkormányzatiságban rejlő lehetőségek kihasználását és az eredményes nyírbátori modell megismertetését, a tapasztalatok, a hatékony módszerek átadását.

Máté Antal
 


Kapcsolódó cikkek, videók

Plundering Our Towns Is No Governance!

Plundering Our Towns Is No Governance!
Instead of helping those in need, the Hungarian Prime Minister executes Hungarian local governments.
2020-12-21 15:29 mszp.hu

Városaink kifosztása nem kormányzás!

Városaink kifosztása nem kormányzás!
A magyar miniszterelnök a bajba jutottak megsegítése helyett kivégzi a magyar önkormányzatokat.
2020-12-21 11:26 mszp.hu

Rental Homes for Young People!

Rental Homes for Young People!
Municipalities are being increasingly affected by the housing crisis caused by rocketing property prices and rents. As a result, more young people are unable to create a home for themselves, as not everyone is eligible for state support.
2020-02-22 00:27 mszp.hu

Bérlakásokat a fiataloknak!

Bérlakásokat a fiataloknak!
Egyre több települést érint a lakhatási válság, amit az elszabadult ingatlanárak és bérleti díjak okoznak. Ennek következménye pedig az, hogy egyre több fiatal nem tud otthont teremteni magának, hiszen nem mindenki tudja igénybe venni az állami támogatásokat.
2020-02-18 23:34 mszp.hu