Máté Antal

Tisztségek

Életrajz

Nyírbátor város polgármestere, aki második ciklusát kezdte 2019. október 13-án. 41 éves és több diplomával rendelkezik. Képesített könyvelőként és számítástechnikai programozóként végzett a Debreceni Közgazdasági Szakközépiskolában, majd programtervező matematikus és gépészmérnöki diplomát szerzett a Debreceni Egyetemen. 2003-tól foglalkozik településfejlesztéssel, városüzemeltetéssel. Munkájához szükséges képzettségeket folyamatosan szerezte meg, így rendelkezik vidékfejlesztési menedzseri, európai uniós pályázati szakértői, közbeszerzési referensi végzettséggel és közigazgatási szakvizsgával. Angol nyelven társalgási szinten beszél.

Jelenleg a BÖK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 6. sz. választókerület választmányi delegáltja, kongresszusi küldöttje.

2015-ben részt vett a Baloldali Polgármesterek Találkozójának szervezésében, amelynek az első találkozója, az ő polgármestersége idején Nyírbátorban volt.

Egy nagyon dinamikusan fejlődő város vezetőjeként fontosnak tartja az önkormányzatiságban rejlő lehetőségek kihasználását és az eredményes nyírbátori modell megismertetését, a tapasztalatok, a hatékony módszerek átadását.

Máté Antal