Molnár Zoltán


Tisztségek

Életrajz

Tanulmányaim:

2000 – 2005: ELTE-Természettudományi Kar – Kémia szak
2005 – 2008: SZTE-JGYPK Orosz nyelv és irodalom szak, orosz üzleti nyelvi szakirány
2008 – 2011: SZTE – SZTTK – Külgazdasági üzletkötő szak
2018 – 2020: BME – Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar – Műszeres analitikai kémia szak
 

Életrajz

Budapesten születtem, mindig is itt éltem és dolgoztam, jó értelemben vett lokálpatrióta vagyok, ami nem jelenti azt, hogy csak a budapesti problémákra fókuszálok.

Politikai tevékenységem során kiemelt figyelmet fordítok a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokra, az esélyegyenlőségre, a műszaki- és természettudományos ismeretterjesztésre, valamint a tőkésosztály kizsákmányolása elleni küzdelemre. Hiszem, hogy egy szociálisan igazságosabb társadalom megteremtése igenis lehetséges, ahol az emberek létbiztonsága az élet minden szintjén és területén garantált.

Ehhez véleményem szerint a demokratikus szocializmus a legideálisabb politikai rendszer, amelynek megvalósításában minden erőmmel dolgozni fogok.

Egyetemi tanulmányaimmal párhuzamosan dolgoztam fiatalkorúak javítóintézetében, azután nevelőotthonban, utolsó évesként pedig az ELTE Természettudományi Karának Fizikai Kémia Tanszékén. A Tanszéken a kémia szakos egyetemi diplomám megszerzése után is tovább dolgoztam főfoglalkozású munkavállalóként, majd az élet egy esti gimnáziumba, illetve egy hátrányos helyzetű gyermekek számára létrehozott középiskolába sodort, ahol a kémia mellett komplex természettudományos- és műszaki tantárgyakat tanítottam.

Pályaelhagyó pedagógusként immár 2008 óta a gyógyszeriparban dolgozom ugyanannál a nagyvállalatnál, ahol több munkakört is volt szerencsém megismerni. Jelenleg a cég minőségellenőrző laboratóriumában szilárdtestanalitikai méréseken túl minőségbiztosítási feladatokat is ellátok.

Civil munkám és politikai tevékenységeim mellett kifejezett érdeklődési területem a szláv nyelvek kontrasztív vizsgálata, a legújabb természettudományos- és műszaki kutatások, fejlesztések folyamatos figyelemmel kísérése, kiemelten a gyógyszerhatóanyagok polimorf módosulatainak tanulmányozása.

Nagyon szeretek utazni, új helyeket megismerni, illetve a rendszeres testmozgásra is odafigyelek személyre szabott edzések keretében.

Nyelvismeret:
Angol, orosz – társalgási szint
Ukrán, lengyel – alapszint
Afrikaans – jelenleg tanulom, cél a társalgási szint elérése

 


Kapcsolódó cikkek, videók

Molnár Zsolt: A vereség szele megérintette a hatalmat

Molnár Zsolt: A vereség szele megérintette a hatalmat
A vereség szele megérintette a hatalmat - mondta Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója és budapesti elnöke a kormány törvénytervezetéről az Alaptörvény módosítására, amit a kabinet kedd este, rögtön a veszélyhelyzeti törvény megszavazása után nyújtott be a Parlamentnek.
2020-11-11 09:15 mszp.hu