Néber Tibor


Tisztségek

Életrajz

1959. április 21-én születtem Tolnán, szüleim nyugdíjasok, bátyám Marcaliban baleseti sebész főorvos. Nejem óvónő Tolnán, egy lányom és egy fiam van.
Az általános és középiskolai tanulmányaimat Tolnán végeztem, majd Pécsett szereztem meg az építőmérnöki diplomát 1981-ben. Ezután Pakson az ERBÉ-nél kezdtem dolgozni műszaki ellenőrként, a PAV-hoz (most Paksi Atomerőmű Rt.) 1985-ben kerültem előkészítő mérnöknek, most csoportvezető a beosztásom. A munka mellett végeztem el a felsőfokú személyügyi szaktanfolyamot.
Az 1994-es önkormányzati választások során lettem képviselő Tolnán a 7. sz. körzetben, két évig voltam tagja a Jogi és Ügyrendi, valamint a Településfejlesztési Bizottságoknak. 1997 tavaszától az utóbbi bizottságnak én lettem az elnöke. Az 1998-as önkormányzati választások során kerültem a Megyei Önkormányzat Közgyűlésébe, ahol két állandó (Jogi és ügyrendi, Sport és Ifjúsági) és három időszakos bizottságnak vagyok a tagja. 2000. februárban a 13 fős frakció megválasztott frakcióvezető helyettesnek. Az 2002. évi önkormányzati választásokon ismét tagja lettem a Tolna megyei önkormányzati közgyűlésének, a bizottságok megalakulása után a Jogi, Ügyrendi Bizottság elnökének és az Ifjúsági, Sport Bizottság tagjának választottak.
Társadalmi megbízatásban 1989 óta vagyok az Atomerőmű Ifjúsági Szervezet /ATISZ/ elnöke, mely több mint tíz éve érdekvédelmi szervezeti funkciót is betölt az erőműben. A Tolna Megyei Gyermek és Közalapítvány Kuratóriumának 4 évig tagja, majd 5 évig elnöke voltam. 1992 óta vagyok választmányi tag a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetségben /SZISZ/. 1995-98. között a Címzetes Ifjúsági Államtitkár, tanácsadó-szakértői tevékenységre kért fel ifjúságpolitikai kérdésekben. 2000. áprilisa óta vagyok tagja a Dél-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanácsnak. 1989-ben aktív szervezője voltam a paksi reformköri mozgalomnak.
A Magyar Szocialista Párt tagja 1998-ban lettem, a helyi pártcsoport 1999-ben választott meg a tolnai párttagok vezetőjének. A taglétszám növekedése után 2000-ben a tolnai párttagok megalakítottuk az MSZP Tolna Városi Szervezetét 14 taggal, és bizalmuk alapján engem választottak a szervezet elnökévé.
A Szekszárd Városkörnyéki összevont taggyűlés 2000. év végén az MSZP Megyei Elnökségi tagjának választott meg. Önkormányzati tagságom óta tagja vagyok a Baloldali Önkormányzati Közösségnek /BÖK/, 2001. év elején a tagok a BÖK megyei titkárának választottak meg.