Dr. Nemény András


Tisztségek

Elnök - MSZP Vas Megyei Szervezete
Alelnök - Országos Elnökség
önkormányzati képviselő Szombathely

Életrajz

38 éves vagyok, jogász és bölcsész végzettséggel, angol és német középfokú nyelvvizsgával rendelkezem. Az egyetem elvégzését követően előbb cégvezetőként, majd a Nyugat-Magyarországi Egyetem - Savaria Egyetemi Központ stratégiai bizottságának elnökeként dolgoztam. 2000-ben léptem be az MSZP szombathelyi szervezetébe, 2009-ben Vas megyei elnöknek választottak meg.

Feleségemmel, Edinával, aki angol fordító, és két lányunkkal, Dorkával és Fruzsinával Szombathelyen lakunk. Tágabb családom is szombathelyi, nagymamám és édesanyám évtizedekig dolgozott pedagógusként, édesapám végzettsége agrármérnök.

 Gyerekként nagyon jól éreztem magam ebben a városban, és bár a Zrínyi Ilona Általános Iskola és a Nagy Lajos Gimnázium elvégzése után Fehérváron és Pécsett folytattam tanulmányaimat, soha nem fordult meg a fejemben, hogy máshol éljek. Hiszek abban, hogy van kötelességünk saját szülővárosunkkal szemben! Úgy éltem más városokban, hogy azt is figyeltem: mi az, amit Szombathelyen hasznosítani lehetne. Pécsi joghallgató éveim alatt például nyilvánvalóvá vált számomra, mennyire fontos, hogy legyen jól működő egyetemünk, szép főterünk, pezsgő színházi életünk, de legyenek nyugodt, élhető kistelepüléseink is.

2006-2010 között a Szombathelyi Közgyűlés tagja voltam, ahol előbb a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság majd a Költségvetési Bizottság elnökeként és frakcióvezetőként egyaránt szembesültem városunk mindennapos problémáival, valamint a Szombathely életét meghatározó nagyobb kihívásokkal. Ebben az időszakban rengeteg fontos dolog történt nálunk. Büszke vagyok arra, hogy hozzájárulhattam a Weöres Sándor Színház megalapításához, a Berzsenyi Dániel Főiskola egyetemmé válásakor pedig, mint a szombathelyi delegáció egyik vezetője, képviseltem városunk, megyénk és az alakuló Savaria Egyetemi Központ érdekeit. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagjaként sikerült elérnem, hogy a régión belül a vas megyei intézmények kapják a legtöbb forrást az iskola- és óvoda felújításokra adható keretből. Aktívan nyomon követtem a Lukácsházi víztározó projektjének elindítását, amely az egész térségnek nyújt biztonságot az árvíz-fenyegetettséggel szemben. Örömmel vállaltam szerepet a megye első autista lakóotthonának létrehozásában is. A sport támogatása is nagyon közel áll hozzám, leginkább a kosárlabda, amelyet magam is űzök. A Haladás Labdarúgó Kft. valamint a Falco KC Felügyelő Bizottságának tagjaként részese lehettem sportcsapataink sikereinek

2010-2014. között országgyűlési képviselőként dolgoztam, és mindennapi küzdelmet folytattam azért, hogy kormánypárti képviselőtársaim is érzékeljék, hogyan csapódnak le a törvények mindennapi életünkben. Több száz módosító javaslattal és felszólalással próbáltam az általam fontosnak tartott értékeket megjeleníteni, beépíteni a jogalkotásba.

Az MSZP frakció Fejlesztési Kabinetjének vezetőjeként elsősorban a fejlesztéspolitikai, a Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottság tagjaként a munka világához kapcsolódó törvények vitájában vettem részt.

Sikerként éltem meg, hogy egy éves küzdelem után elértem a cukorbetegeket hátrányosan érintő jogszabályok megváltoztatását, részükre az emberhez méltó élet esélyének megtartását.

A cukorbetegségben magam is érintettként tudom és hiszem, hogy a nehézségekből akaraterőt lehet kovácsolni. Ennek a tapasztalatnak a közvetítését tartom mind magánemberként mind közszereplőként az egyik legfontosabb feladatomnak.

Nemény András

Kapcsolat

Cím 9700 Szombathely PF: 144
Telefonszám 94/313-246
E-mail cím info@nemenyandras.hu
Facebook Facebook

 


Kapcsolódó cikkek, videók

Csak a le nem adott szavazatot nem lehet manipulálni

Csak a le nem adott szavazatot nem lehet manipulálni
Nincs jogi következménye annak a népszavazásnak, amit a kormány összehívott, ezért ez a népszavazás valójában nem a feltett kérdésről szól, hanem arról, hogy mi a megítélése a kormánynak Magyarországon. Azt kérjük az emberektől, maradjanak otthon október 2-án, mert csak a nem leadott szavazatot nem lehet manipulálni - mondta Molnár Gyula, az ellenzéki párt elnöke hétfőn Budapesten.
2016-09-19 16:26 mti.humszp.hu

Orbán kérjen bocsánatot a baloldali városvezetőktől

Orbán kérjen bocsánatot a baloldali városvezetőktől
Molnár Gyula Szombathelyen felszólította Orbán Viktort, hogy kérjen bocsánatot a baloldali városvezetőktől a hazugságaiért.
2016-09-13 19:46 nyugat.hu

Drasztikus fizetésemeléssel szüntethető meg a munkaerőhiány

Drasztikus fizetésemeléssel szüntethető meg a munkaerőhiány
Az MSZP drasztikus, 50 százalékos fizetésemelést sürget a növekvő magyarországi munkaerőhiány mérséklésére.
2016-08-10 14:56 mti.humszp.hu

Hende Csaba miatt sérti meg 1956 mártírjainak emlékét Putyin?

Hende Csaba miatt sérti meg 1956 mártírjainak emlékét Putyin?

Vlagyimir Putyin orosz elnök ma olyan emlékművet koszorúz meg magyarországi programja során, amely felirata szerint azoknak a szovjet katonáknak állít emléket, akik „az 56-os ellenforradalom során életüket áldozták a magyar nép szabadságáért”.

2015-02-17 12:20 mszp.hu

Hende Csaba a kormányülésen vonassa vissza az M86-os fizetőssé tételét!

Hende Csaba a kormányülésen vonassa vissza az M86-os fizetőssé tételét!

A vasi szocialisták arra szólítják fel Hende Csaba honvédelmi minisztert, a térség  fideszes országgyűlési képviselőjét, hogy már a következő 48 órában érje el a még épülőfélben lévő M86-os gyorsforgalmi út fizetőssé tételének visszavonását.

2015-01-05 12:33 MTI/mszp.hu

Világos választ várunk arra, hogy fizetős lesz-e a 86-os út

Világos választ várunk arra, hogy fizetős lesz-e a 86-os út

A 2014. december 22-i, az útdíj témában tartott sajtótájékoztatónkon elhangzott, világos választ várunk arra, hogy fizetős lesz-e a 86-os út. Egyben hivatkoztunk egy decemberben meghozott szombathelyi közgyűlési határozatra, és kértük Hende Csabát és Puskás Tivadart, mindent tegyenek meg azért, hogy ne kelljen fizetni a korábban is díjmentes útszakaszokért.

2014-12-31 12:54 mszp.hu

Programot hirdetett a szombathelyi baloldali koalíció

Programot hirdetett a szombathelyi baloldali koalíció

A központban a gazdaságfejlesztés van, de több lábon akarnak állni. Azt is megmondják, milyen pénzből valósítják meg, ha lehetőségük lesz rá.

2014-09-15 17:37 nyugat.hu

Kiss Péter, a párt korábbi Vas megyei elnöke távozott közülünk

Kiss Péter, a párt korábbi Vas megyei elnöke távozott közülünk

Az MSZP Vas Megyei Szervezetének vezetése és tagjai mélyen megrendülve fogadták a hírt, hogy Kiss Péter, a párt korábbi Vas megyei elnöke távozott közülünk.

2014-07-29 21:58 mszp.hu

Tisztújító kongresszus 2014

Tisztújító kongresszus 2014

Lezárul az MSZP-ben a felmenő rendszerű tisztújítás. A szocialista párt rendkívüli tisztújító kongresszusán választja meg felső szintű vezetőit. A budapesti SYMA-csarnokban a nap folyamán a pártelnöki, elnökhelyettesi, alelnöki, valamint elnökségi tagi tisztségekről is szavaznak a küldöttek, de az erős baloldalról szóló vita sem maradhat el.

2014-07-19 08:54 mszp.hu

Ujhelyi: üzenem Orbánnak, csak a tisztelettel nem lehet jól lakni

Ujhelyi: üzenem Orbánnak, csak a tisztelettel nem lehet jól lakni

„A kölcsönös tisztelet fontos, de csak a tisztelettel nem lehet jól lakni!” - fogalmazott Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltje Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján. Az eseményen Ipkovich György egykori polgármester és képviselő kiemelte, hogy Szombathely az a város, amely eddig is sokat köszönhet az Európai Uniónak. Emlékeztetett többek között a hatmilliárdos szennyvíztisztító-beruházásra, a lukácsházi víztározóra, a közlekedésfejlesztési projektekre vagy épp az Isis szentélyre.

2014-05-13 14:25 mszp.hu
«12345»