Dr. Nemény András


Tisztségek

elnök - Baloldali Önkormányzati Közösség (BÖK)
elnökségi tag - Országos Elnökség
Szombathely polgármestere

Életrajz

43 éves, kétgyerekes családapa, jogász és bölcsész diplomája van. Dolgozott országgyűlési képviselőként, egyetemi stratégiai vezetőként, cégvezetőként. Vezette Szombathely Megyei Jogú Város Pénzügyi és Gazdasági Bizottságát. Jelenleg a városi közgyűlés baloldali frakciójának vezetője. Volt az MSZP országos alelnöke, jelenleg is Vas megyei elnöke. 

Országgyűlési képviselőként többek között olyan ügyekért küzdött sikeresen, mint a gázkészülékek felülvizsgálatának ingyenessé tétele, a megváltozott munkaképességűek elvett műszakpótlékának visszaadása, a cukorbetegek inzulinhoz adott támogatásának visszaszerzése.

Szombathelyen egyéni önkormányzati képviselőként is dolgozott. A körzetében élők problémáit napi szinten igyekezett megoldani, fedett buszmegállókat, bekerített kutyafuttatót építtetett, játszótereket újíttatott fel.

Meggyőződése szerint a szombathelyiek nem kastélyfelújítást akarnak, hanem járható utakat, járdákat, új parkolókat, tiszta, rendezett parkokat és játszótereket, élhető lakótelepekkel, kertvárossal. Álláspontja szerint csak akkor nevezhető modernnek egy város, ha lakói a város bármely részén is éljenek, ugyanazt a minőséget kapják mindenben. Éppen ezért a szabadon felhasználható források jelentős részét infrastrukturális fejlesztésekre kívánja fordítani a minden évben jelentős működési költségeket generáló látványberuházások helyett. 

2019-ben Szombathely polgármesterévé választották.

Nemény András

Kapcsolat

Cím 9700 Szombathely PF: 144
Telefonszám 94/ 500 160
E-mail cím info@nemenyandras.hu
Facebook Facebook

 


Kapcsolódó cikkek, videók

Hende Csaba és Puskás Tivadar újra elárulták Szombathelyt!

Hende Csaba és Puskás Tivadar újra elárulták Szombathelyt!

A tegnapi napon dr. Nemény András és dr. Ipkovich György szombathelyi országgyűlési képviselők a költségvetési vitában módosító javaslattal éltek. Azt szerették volna elérni, hogy a kormány adjon 550 millió forint támogatást a Szombathely –Söpte ipari park fejlesztésre.

2013-11-26 13:01

Az ország nem éllovas, hanem a szégyenpadon van - Országgyűlés

Az ország nem éllovas, hanem a szégyenpadon van - Országgyűlés

Gazdaságpolitika, szembesítés, növekvő munkanélküliség, iskolaigazgató-választás, CBA-levél, KSE-ügy, Ludovika téri fák, Kecskeméti Kisvasút. Ülésezett a parlament.

2013-11-18 17:05 MTI/mszp.hu

A cukorbetegek világnapja alkalmából

A cukorbetegek világnapja alkalmából

Az MSZP felelősséget érez a Magyarországon élő mintegy nyolcszázezer cukorbeteg iránt. Az elmúlt három évben határozott küzdelmet folytattunk az Orbán kormány által hozott, a cukorbetegek életminőségét jelentősen rontó és az emberi méltóságukat sértő jogszabályok ellen.

2013-11-14 11:24

Az MSZP választási programja igazi baloldali program

Az MSZP választási programja igazi baloldali program

Az MSZP választási programja igazi baloldali program, amely munkahelyeket és egzisztenciális biztonságot ígér a magyar családoknak - jelentette ki hétfőn Szombathelyen Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.

2013-10-28 19:28 MTI/mszp.hu

Országgyűlés - Orbán Viktor a külföldi multik támogatója

Országgyűlés - Orbán Viktor a külföldi multik támogatója

Birkózó világbajnokság, E.On, uniós büntetés, az Olimpiai Park felújítása, trafikmutyi, felsőoktatási stratégia, megszorítások, tanárok méltósága, társasházi törvény, munkanélküli gyógyszerészek. Ülésezett a parlament.

2013-09-23 17:03 MTI/mszp.hu

Kudarctörténet

Kudarctörténet

Az Orbán-kormány pofátlansága a hírek szerint nem ismer határokat. Ma Lázár János, az uniós források elosztásáért felelős kormánytag állt a sikerpropaganda élére azzal, hogy az uniós kifizetések leállását, majd 75 milliárd forintos bírság melletti újraindulását is sikernek próbálja eladni.
 

2013-09-09 21:29

Országgyűlés - Nem teljesülnek a gazdaságpolitikai célok

Országgyűlés - Nem teljesülnek a gazdaságpolitikai célok

Hiányzó gazdasági teljesítmény, Pápai Húsüzem, leálló uniós programok, pénztárgép-mutyi, Pető Intézet, tranzakciós illeték, kórházi fertőzések. Ülésezett a parlament.

2013-09-09 18:04

Sok szülőnek a rosszkedvűség nyara volt az idei - Országgyűlés

Sok szülőnek a rosszkedvűség nyara volt az idei - Országgyűlés

Tanévkezdés, igazgatójelölés, uniós források, kaszinókoncesszió. Ülésezik a parlament.

2013-08-26 16:06

A kormányt támadták - Országgyűlés

A kormányt támadták - Országgyűlés

Mesterházy Attila helyretette Orbánt, trafikügy, földügy, nagybirtokok, a betegek gyógyulási esélyei, növekvő szegénység. Ülésezett a parlament.

2013-07-04 18:29

A kormány maffiacsaládok kezében van - Országgyűlés

A kormány maffiacsaládok kezében van - Országgyűlés

Mutyikormány, Klik, Margitsziget, vasúti pótjegyek, trafikmutyi, károsult paradicsomtermelők, egészségügyi megszorítások, munkanélküliség. Ülésezett a parlament.

2013-06-03 17:08 MTI/mszp.hu