Nyeste László


Tisztségek

Önkormányzati képviselő (Mezőkövesd)

Életrajz

Nyeste László vagyok, 1970-ben születtem, régi matyó családból származom. Feleségemmel és két gyermekemmel Mezőkövesden élek.

Mezőkövesden 1987-ben szereztem meg a géplakatos szakképesítést, majd három évvel később az érettségi bizonyítványt. Ezután a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola történelem-művelődésszervező szakán 1995-ben vehettem át diplomám.

Labdarúgóként hosszú évekig aktív részese voltam a város sportéletének.

A sorkatonai szolgálat teljesítése után 1996-ban kaptam tanári állást a Széchenyi István Szakképző Iskolában. 1998-ban vehettem át újabb diplomámat a Miskolci Egyetemen, ahol történelem szakos bölcsésszé és középiskolai tanárrá avattak. Felsőfokú oktatási informatikus végzettséggel is rendelkezem.

2001-2006 között a Széchenyi István Szakképző Iskola általános igazgatóhelyettese voltam. 2005-ben pedagógus szakvizsgát tettem a Miskolci Egyetem közoktatási vezető szakán. Érettségi vizsgaelnöki feladatokat is ellátok. 2010-ben a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán humánmenedzser szakképesítést szereztem.

Aktívan részt vállalok Mezőkövesd közéletében. A Magyar Szocialista Párt mezőkövesdi szervezetének elnöki feladatait 2008 óta látom el, 2010-ben a párt megyei alelnökévé választottak. Tagja vagyok Mezőkövesd Város Önkormányzatának, illetve a pénzügyi és városfejlesztési bizottságnak. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés oktatási bizottságának külső tagja vagyok. A Mezőkövesdi Triatlon Egyesület elnöki teendőit hat éven keresztül láttam el.

"Rendezni végre közös dolgainkat, ez a mi munkánk?" - közéleti tevékenységem alapgondolata József Attilától származik. Hitem szerint a közösség érdekében végzett munkám térségünk fejlődését szolgálja.

Nyeste László
 


Kapcsolódó cikkek, videók

Őrjöngve várt kormányváltás Miskolcon

Őrjöngve várt kormányváltás Miskolcon

Fergeteges politikai showműsorral oszlatták el a kormányváltók hétfő este azon kevesek kételyét, akik még nem vették biztosra, hogy április 6-án vége a Fidesz uralmának Miskolcon.

2014-03-25 00:23 mszp.hu

Keleten a helyzet…

Keleten a helyzet…

…változatlanul rossz. Sőt, Ózdon és Kazincbarcikán az élet még rosszabb, mint 4 éve. Mesterházy Attila és országjáró csapata hazánk talán leghátrányosabb helyzetű térségében járt.

2014-03-24 17:39 mszp.hu

Művház, telt ház

Művház, telt ház

Mezőkövesd nem számít tipikus baloldali fellegvárnak, ennek ellenére hétfő reggel 10 órakor is telt ház és vastaps fogadta Mesterházy Attilát a város főterén álló művelődési házban.

2014-03-24 16:21 mszp.hu

Az üzem hűlt helyén

Az üzem hűlt helyén

Szomorú kötelességének eleget téve indította a hetet a Mezőkövesdre érkező Mesterházy Attila: a város határában a bezárt Remy alkatrészgyártó üzem hűlt helyén tartott sajtótájékoztatót Nyeste Lászlóval, a kormányváltó erők helyi képviselőjelöltjével.

2014-03-24 12:06 mszp.hu