Pintér Attila


Tisztségek

Életrajz

Tősgyökeres dunaújvárosi vagyok: itt születtem 1969-ben, és kisebb kitérő után ugyanide tértem vissza dolgozni és családot alapítani.

Gyerekkoromat a római városrészben töltöttem, az első barátságok, emlékek is ide kötnek. Dunaújvárosban a Móricz Zsigmond zenei általános iskolába jártam, majd a várostól eltávolodva a Tatai Eötvös Gimnáziumban folytattam a tanulmányaimat. Már 14 évesen a Nógrádi Sándor katonai kollégium növendékeként kapcsolatba kerültem a honvédséggel, innen kerültem a Szentendrei Katonai Főiskolára, ahol felderítő szakon végeztem.

A főiskola elvégzése után Győrben kezdtem meg a katonai szolgálatot a 74. Arrabona felderítő zászlóaljnál századparancsnok-helyettesként, majd később századparancsnokként. Bár nagyon szerettem a katonaságot, hamar nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a katonai pálya lehetőségei szűkülnek, emellett pedig megfelelő megélhetést sem biztosít egy család fenntartásához.

1995 októberében leszereltem, ekkor költöztünk vissza Dunaújvárosba feleségemmel és kisfiammal, és újra a római városrészben telepedtünk le. A munkám innentől egyértelműen a Dunaferrhez kötődött, hiszen bekerültem a Dunaferr Tömörítő Üzemébe, és itt, munka mellett szereztem diplomát a Dunaújvárosi Főiskola mérnök-közgazdász szakán. 1998-tól már a Nagyolvasztó Gyáregység gazdasági főmunkatársaként dolgoztam, majd 1999-től az Acélművek Kft. értékesítési vezetője, majd a Dunaferr Zrt. belföldi értékesítési osztályvezetője voltam. A Dutrade Acéltermék-feldolgozó és Kereskedelmi Zrt.-be 2004-ben kerültem, azóta a cég kereskedelmi igazgatója vagyok.

Dunaújvárosban kerültem kapcsolatba a politikával, mert úgy éreztem, ezen keresztül tehetek a legtöbbet szülővárosomért. Számomra egyértelmű volt, hogy kizárólag a baloldali értékek mentén tudok dolgozni. A becsületesség, együttműködés, a munka tisztelete számomra olyan alapértékek, melyek szerint éltem eddig is, és melyeket a gyermekeimnek is át szeretnék adni. Ezért léptem be az MSZP-be, és elsősorban a gazdasági területen való jártasságomat kamatoztatva 2006 óta gazdasági alpolgármesterként tevékenykedem Dunaújváros érdekében.

Szüleim szigorúan, stabil értékek mentén neveltek. Tisztességre és a mindennapi munka megbecsülésére tanítottak, mely alapvetően befolyásolta a világról alkotott elképzeléseimet. Ebben édesapám mellett nagypapám volt rám a legnagyobb hatással, az ő szavai a mai napig ott csengenek a fülemben. Hiszek a munka méltóságában, a társadalmi igazságosságban, a tisztességben. Azt szeretném, ha a gyermekeim olyan országban nőnének fel, ahol a szolidaritás és a verseny egymás mellett is érvényesülhet.

Dunaújvároshoz - családommal együtt - ezer szállal kötődöm, itt vagyok otthon, értem és átérzem a város örömeit és problémáit. Büszke vagyok arra, hogy a város ügyeit szolgálhatom, és alpolgármesterként részese lehetek a közösség életéről szóló döntéseknek, a város építésének.

Legfőbb célomnak tekintem a politikai közös nevező megtalálását, hiszek abban, hogy elveink feladása nélkül, a város hosszú távú fejlődését szem előtt tartva képesek lehetünk a pártérdekek felett álló összefogásra. Kiállok a tisztességes politizálás mellett, úgy gondolom, mindig van lehetőség a felek számára elfogadható, közös álláspont megteremtésére. Ez egyben közös felelősségünk is. Ami elől nem bújhatunk el.

Boldog férjként, büszke családapaként neveljük feleségemmel két gyermekünket, Attilát és Anettet. Párommal, Andreával, mondhatni Dunaújváros hozott össze minket, hiszen mindkettőnk családja erősen kötődött a Dunaferrhez, a városhoz. Mindketten munkás szülők gyerekei vagyunk, édesapám a Dunaferr pácolóüzemének üzemvezetője volt, édesanyám pedig vasművesként dolgozott. Feleségem pedig ugyancsak itt dolgozik, mint humán főmunkatárs.

Számunkra nyilvánvaló volt, hogy Dunaújvárosban akarunk fészket rakni, mert a családi, a gyerekkori emlékek is mind-mind a városhoz és a Vasműhöz kötődnek.
Több, mint négy év udvarlás után 1992-ben házasodtunk össze. Első gyermekünk, Attila 1993-ban született, jelenleg középiskolába jár, a sport iránti szeretetemet talán a leginkább benne látom viszont. Anett lányom 2002-ben született, ő igazi nagylány már. Idén ősszel kezdte az általános iskolát, amit már alig várt.

Szabadidőmet jórészt a családommal és sportolással töltöm, számomra ők jelentik az igazi kikapcsolódást. Természetesen azért a barátokra is jut idő, hétvégenként közös főzéseken, vendégségekben szoktunk velük találkozni. A sport kiemelt fontosságú az életemben:  ha tehetem, mindennap sportolok, és megpróbálok mindent megtenni a jó kondícióért. Az aktív sport mellett a Dunafer SE elnökség tagjaként, és a birkózó szakosztály elnökeként célom, hogy a város sportéletét is segítsem.

 


Kapcsolódó cikkek, videók

A jövő országát építsük!

A jövő országát építsük!
Ha eljön az idő, készen kell állni arra, hogy a jövő országát építsük, amely a jövőbe és nem a múltba mutat, a Nyugathoz akar tartozni, nem a Kelethez - mondta az MSZP elnöke hétfőn Kaposváron.
2018-10-22 22:01 MTI/mszp.hu

Botka: Betelt a pohár!

Botka: Betelt a pohár!
Az elmúlt napok eseményei bebizonyították, hogy betelt a pohár. Több tízezrek tüntetnek az utcákon, és ma már nemcsak Budapesten, hanem az ország nagyobb városaiban is többezres tüntetéseket szerveznek. Orbán átlépte a Rubicont. A CEU-törvény nem pusztán egy intézmény bezárásáról szól, hanem hadüzenet a magyar demokráciának, a szabadságnak és az egyetemi autonómiának – mondta Botka László miniszterelnök-jelölt Kaposváron Molnár Gyula pártelnökkel közösen tartott utcafórumán. Szerdán három városban, Kaposvár mellett Szekszárdon és Pécsett találkoznak a választókkal.
2017-04-12 14:33 mszp.hu

Molnár Gyula: Nagy Imre a 20. századi haladó baloldal leghitelesebb képviselője volt

Molnár Gyula: Nagy Imre a 20. századi haladó baloldal leghitelesebb képviselője volt
A 20. századi haladó baloldal leghitelesebb magyarországi képviselőjének nevezte Nagy Imrét az MSZP elnöke Kaposváron szombaton. Molnár Gyula a szocialisták hagyományos, a forradalom évfordulójának előestéjén a néhai miniszterelnök szülővárosában tartott megemlékezésén azt mondta: az MSZP így látja Nagy Imrét, és ezt fogja képviselni a jövőben is, annak ellenére, hogy van egy hatalom Magyarországon, ami próbálja kiírni őt a történelemből, próbálja megváltoztatni az ő és kortársai akkori szerepét.
2016-10-22 23:34 MTI

Fáklyás felvonulás Kaposváron

Fáklyás felvonulás Kaposváron
Az 1956-os forradalom 60. évfordulójának előestéjén Nagy Imre mártír miniszterelnökre, Kaposvár szülöttére emlékezünk.
2016-10-20 11:52 mszp.hu

Újabb helyi népszavazási kezdeményezés Kaposváron

Újabb helyi népszavazási kezdeményezés Kaposváron
Pintér Attila, az MSZP kaposvári elnöke a mai napon a Kaposváron létesítendő gumihulladék-feldolgozó üzem létesítésével kapcsolatban ismételten helyi népszavazásról szóló kérelmet adott be a Helyi Választási Bizottsághoz.
2016-04-12 17:30 mszp.hu