Dr. Simon Gábor


Tisztségek

Elnök - MSZP Miskolc Város és Környéke Helyi Szervezete
önkormányzati képviselő (Miskolc)

Életrajz

1972. február 29-én született Miskolcon.

Nős, felesége ügyvéd, két gyermekük született (Patrícia: 1995., Benedek: 2002.).

1990-ben a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban érettségizett speciális számítástechnikai tagozaton. Ezt követően felvételt nyert a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karára.1995-ben szerzett diplomát, majd 1998-ban jogi szakvizsgát tett és saját ügyvédi irodát nyitott. Ügyvédként elsősorban polgári, és gazdasági jogi területen tevékenykedett.

Az 1994. decemberi önkormányzati választásokon az MSZP színeiben egyéni kerületből jutott be Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésébe, ezen időponttól folyamatosan önkormányzati képviselő. Önkormányzati képviselői minőségében jelenleg 7. ciklusát tölti, jelenleg is egyéni körzetben megválasztott képviselő. A Közgyűlési többséget adó „Velünk a város” frakció - mely a hat ellenzéki pártot tömöríti – frakcióvezetője és a Jogi és ügyrendi Bizottság elnöke.

A 2002. és 2006. évi országgyűlési választásokon egyéni mandátumot szerzett Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. választókerületében (Miskolc). 2002-től az Országgyűlés Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottság tagja. Időközben az Emberi Jogi és Honvédelmi Bizottságban is tevékenykedik, valamint több vizsgálóbizottság tagja. A 2010. évi országgyűlési választáson országos listáról szerzett mandátumot.

1996. január 1-jén belépett az MSZP-be, ahol több tisztséget is betöltött. 1997-1999-ben a Miskolc Városi Elnökség tagja, 2001-től 2 évig Városi Alelnök. Ezen tisztségek között az Országos Etikai és Egyeztető Bizottság, valamint 1999-2000-ig az Országos Választmány tagja. A 2004-től az MSZP Országos Etikai és Egyeztető Bizottsága elnöke volt. Jelenleg az MSZP Miskolc város és környéke helyi szervezet elnöke.

Simon Gábor

Kapcsolat

Cím 3530 Miskolc, Corvin u. 9.
E-mail cím miskolc@mszp.hu
Facebook Facebook

 


Kapcsolódó cikkek, videók

Miskolcnak nincs ideje a kormányra várni!

Miskolcnak nincs ideje a kormányra várni!
Rohamosan csökken a városlakók száma. Egy családbarát Miskolc segíthetne a helyzeten, de a városvezetés egyelőre hallgat.
2015-09-24 14:25 eszon.hu

Jövőre nyissák meg a diósgyőri strandot!

Jövőre nyissák meg a diósgyőri strandot!

Örvendetes a várfelújítás, de a fejlesztések nem állhatnak le. A várfürdő például nem maradhat zárva.

2015-08-19 16:16 eszon.hu

A bűnözők fütyülnek a miskolci sikerpropagandára!

A bűnözők fütyülnek a miskolci sikerpropagandára!

Több, az elmúlt napokban Miskolcon elkövetett súlyos bűncselekmény kellett ahhoz, hogy a fideszes városvezetés kihúzza a fejét a homokból, s rájöjjön: a város közbiztonságának javításához kevés a sikerpropaganda, s ha nem néznek szembe a tényekkel, annak katasztrofális következményei lehetnek. 

2014-11-28 11:24 mszp.hu

Ismét dr. Simon Gábor az MSZP miskolci elnöke

Ismét dr. Simon Gábor az MSZP miskolci elnöke

Ismét dr. Simon Gábort választotta elnökévé az MSZP miskolci szervezete.

2014-06-14 15:30 mszp.hu

Az MSZP a Belügyminisztérium Miskolcra költöztetését szorgalmazza

Az MSZP a Belügyminisztérium Miskolcra költöztetését szorgalmazza

A Belügyminisztérium Miskolcra költöztetését szorgalmazza a Magyar Szocialista Párt (MSZP) miskolci szervezete, amely szerint ezzel javulna a város közbiztonsága, új munkahelyek jöhetnének létre, és ez beruházásokat is indukálhat - mondta Simon Gábor, a szocialista párt miskolci szervezetének elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

2014-06-12 10:22 MTI/mszp.hu

'A miskolciak a Csanyikra szavaztak'

'A miskolciak a Csanyikra szavaztak'

Idén is több ezer ember fordult meg az MSZP csanyiki majálisán. Ha szocialista vezetés lesz, a városi ünnep is visszaköltözik.

2014-05-02 07:01 eszon.hu

Őrjöngve várt kormányváltás Miskolcon

Őrjöngve várt kormányváltás Miskolcon

Fergeteges politikai showműsorral oszlatták el a kormányváltók hétfő este azon kevesek kételyét, akik még nem vették biztosra, hogy április 6-án vége a Fidesz uralmának Miskolcon.

2014-03-25 00:23 mszp.hu

Miért kell miniszteri biztost kinevezni a Klik élére? - Országgyűlés

Miért kell miniszteri biztost kinevezni a Klik élére? - Országgyűlés

A fogyatékosok sportjának támogatása, szabálytalanságok az MVH-ban, Klik, devizahitelesek megsegítése, levél Hoffmann Rózsához, éghajlatvédelem, magyar futball, startszámla, szélessávú körzethálózati fejlesztések. Ülésezett a parlament.

2013-10-14 17:18 MTI/mszp.hu

Elhunyt dr. Berkessy Sándor főorvos, volt MSZP-s önkormányzati képviselő

Elhunyt dr. Berkessy Sándor főorvos, volt MSZP-s önkormányzati képviselő

Tudatosan választotta az egyetemi éveket követően Miskolcot, és azt a közösséget, melyhez végül egy életen át hű maradt. Példamutató emberi tulajdonságai, elismert, iskolateremtő orvosszakmai tevékenysége okán többször, több helyre is hívták dolgozni, ám ő semmi pénzért nem volt hajlandó elhagyni ezt a várost. Hivatástudatának része volt a miskolci élet, a tudós ember szerénységével párosult közösségi lét.

2013-06-10 15:45

Jó reggelt kívánunk!

Jó reggelt kívánunk!

Az MSZP ezúton kíván jó reggelt a KDNP-nek, amely hosszú évek és többéves ígérgetés után végre előállt a maga családi csődről szóló törvényjavaslatával. Az MSZP ugyanezt már 2010 októberében megtette. 

2013-05-22 08:36