Széplaki Tamás


Tisztségek

Életrajz

Széplaki Tamás 1974. november 28-án született Sopronban. Az általános iskolát és a középiskolát is Sopronban végezte. A Széchenyi István Gimnáziumban érettségizett1993-ban. Még ebben az évben felvételt nyert a Pannon Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaság Tudományi Karára, ahol 1998-ban okleveles agrármérnökként diplomázott, majd ugyanott, másoddiploma gyanánt 2000-ben növényvédő szakmérnök szakképesítést szerzett. Az egyetemi évek alatt megszerezte a mérlegképes könyvelői képesítést is.
Folyékonyan beszél németül melyből középfokú C típusú nyelvvizsgája van. Angolul alapfokon beszél. 1994 óta ügyvezetője és társtulajdonosa egy mezőgazdasági termeléssel és kereskedelemmel foglalkozó cégnek, az Ethofer kft-nek.
1990-ben került kapcsolatba az MSZP ifjúsági szervezetével az Ifjú Szocialisták Mozgalommal. A szervezet soproni, Győr-Moson-Sopron megyei, és országos elnökségének is tagja volt. 1991-ben lépett be az MSZP-be. 1996-tól az MSZP Soproni Területi Szövetség elnökségének tagja. 1998 óta a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgűlés tagja. Jelenleg Nagycenken él, feleségével és kétéves Ádám nevű kisfiával.

Széplaki Tamás