Dr. Tóth József

Tisztségek

Elnökségi tag - MSZP XIII. Kerületi Szervezete
Polgármester (Budapest, XIII. Kerület)

Életrajz

Dr. Tóth József 1950. február 5-én született Budapesten. Nős, két felnőtt gyermeke van.

1968-ban érettségizett a Bolyai János Elektronikai Szakközépiskolában. Tanulmányait a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán, a Politikai Főiskolán, valamint a Külkereskedelmi Főiskolán folytatta. Marketing kommunikáció, valamint idegenforgalmi és szállodaipari szaküzemgazdász képesítéseket szerzett; 1986-ban gazdaságpolitikai témájú dolgozatával doktori címet szerzett.

1968-ban kezdett dolgozni az ELZETT gyárban. Később az ifjúsági, párt és sportmozgalomban tevékenykedett. 1991-től 1994-ig egy cég ügyvezető igazgatója volt.

Tagja a Város-Falu Alapítvány kuratóriumának, és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének. 1995-től a Baloldali Önkormányzati Közösség alelnöke, 2003. januárjától elnöke. 1989. októberétől az MSZP egyik szervezője a XIII. kerületben, 1990-től elnökségi tag. 1994-ig a Budapesti Párttanács tagja volt.

1994 decemberében az MSZP színeiben a XIII. kerület polgármesterévé választották. 1998-ban ismét a kerület első embere lett. 2002 áprilisában az országgyűlési képviselőválasztások első fordulójában mandátumot szerzett a Budapest 20. számú választókerületében Angyalföldön. 2002. októberében harmadszor is a XIII. kerület polgármesterévé választották.

2003. februárjában a budapesti kerületek polgármestereinek többsége delegálta a Közép-Magyarországi Régió Fejlesztési Tanácsába, ahol társelnökké választották. 2006. áprilisában ismét elsőfordulós győzelemmel választották országgyűlési képviselővé. 2006. május 30-tól a Sport- és Turisztikai Bizottság tagja. 2006. októberében nagy többséggel ismét megválasztják XIII. kerület polgármesterévé.

A 2010. tavaszi választásokon a főváros 20-as választókerületében élők ismételten bizalmat szavaztak képviselőjüknek, hiszen több mint 54 százalékuk voksolt dr. Tóth Józsefre a választásokon. Ezzel harmadik ciklusát töltötte a parlamentben, egyéni képviselőként.

A 2010-ben, 2014-ben és 2019-ben ismét a kerület polágmesterévé választották.

Tóth József

Cím 1139 Budapest, Béke tér 1.
Telefonszám 1/340-3120
E-mail cím jtoth@bp13.hu