Tóth Kálmán


Tisztségek

elnök - MSZP Dunaújvárosi Szervezete
alelnök - MSZP Fejér Megyei Szövetsége
Önkormányzati képviselő (Dunaújváros)

Életrajz

1956-ban én még Sztálinvárosban születtem, itt nevelkedtem, és együtt nőttem fel Dunaújvárossal. Gépésztechnikusi és munkavédelmi technikusi végzettséget szerezve természetesen a Dunai Vasműben helyezkedtem el. Itt dolgozom a mai napig, jelenleg az acélmű és a fémbevonómű munkabiztonsági főmunkatársa vagyok.

Mindig azok közé tartoztam, akik szívesen vállalnak munkát, szerepet a közösségért. Így részt vettem a szakszervezeti munkában, dolgoztam Üzemi Tanács vezetőként, a civil és politikai életben egyaránt. Több évig ténykedtem az Intercisa Lakásszövetkezet közös képviselőjeként, majd igazgatósági tagjaként, 2002-től-2010-ig pedig a (régi) 13-as számú választókerület egyéni képviselője voltam az önkormányzatban.

Mindig fontos volt számomra, hogy munkámmal segíthessem a közösségek érdekeinek érvényesülését, hogy tevőlegesen vehessek részt a helyi ügyek, problémák megoldásában. Idealistaként vallom, hogy az önkormányzati képviselőknek a lakókörnyezetük fejlődéséért, élhetőbbé tételéért kellene dolgozniuk, politikai hovatartozástól függetlenül, a legjobb megoldásokat keresve a problémákra. Sajnos a jelek szerint, ezután ez nagyon nehezen fog menni.

Eddigi képviselői munkámat (az előző ciklusokban) többek között rendőrségi körzeti megbízott, új forgalomirányító lámpa, parkolók, járdák, játszóterek kialakítása és a sport támogatása jelzik. Olyan - baloldali értékrendet valló - ember vagyok, akinek fontos a dolgozó emberek, a munkavállalók érdekeinek képviselete, a szolidarítás, a demokrácia, az önhibájukon kívül elszegényedett emberek segítése, a tisztesség és őszinteség.

Tóth Kálmán

Kapcsolat

Facebook Facebook