Vajda Zoltán


Tisztségek

országgyűlési képviselő - Frakció
Költségvetési bizottság elnöke

Életrajz

Három gyermek apja, magánnyugdíjpénztári tag, kisvállalkozó, felbosszantott magyar állampolgár – ha röviden kellene jellemezni magam.
 
Az érettségi után először a Budapesti Gazdasági Főiskola, majd a University of Humberside, végül a Közép-Európai Egyetem (CEU) mesterképzésén szereztem diplomát.
 
Pályakezdőként a Világbank munkatársaként a nyugdíjreform kidolgozásában vettem részt. Később elemzőként dolgoztam az Állami Pénztárfelügyeletnél és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Társaságnál (OECD) Párizsban. Hazatérésémet követően a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZÁF) helyezkedtem el. Több mint öt éven át a PSZÁF Felügyeleti Tanács elnökének tanácsadójaként, további közel egy éven át pedig a Pénzügyi Stabilitási Tanács szakmai titkáraként dolgoztam 2010-ig.
 
2014-ben, az önkormányzati választásokon az Együtt színeiben választottak meg képviselőnek a lakóhelyemen, Budapesten, a XVI. kerületben. 2018-ban, az országgyűlési választáson az ellenzék több pártjának közös jelöltjeként alig 1 százalékkal maradtam le a mandátumról. Ha akkor teljes az összefogás, ma már én képviselhetném a Kertvárost.
 
2019-ben, az önkormányzati választáson függetlenként egyéni mandátumot nyertem, így az év októberében megkezdhettem második ciklusomat. Azért indultam újra, mert  továbbra is sok minden zavart: a választókörzetemben és az országban sem úgy működnek a dolgok, ahogy kellene. Változás kell!
 
Az ellenzéki előválasztáson a körzetemben én nyertem, majd a 2022-es országgyűlési választáson az ellenzék – a Mindenki Magyarországa Mozgalom, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP, a Momentum, a DK és a Jobbik – közös jelöltjeként győztem a Fidesz helyi jelöltje ellen.
 


Kapcsolódó cikkek, videók

A hiteltelenség árát a piac fizetteti meg a magyarokkal

A hiteltelenség árát a piac fizetteti meg a magyarokkal
Minden magyar foglalkoztatott 10 millió forintnyi államadósságot cipel a hátán, és egyharmadával több kamatot kell fizetniük érte, mint a cseheknek.
2022-05-19 22:15 mszp.hu

A szakmaiságot vagy a NER érdekköreit fogja képviselni Nagy Márton?

A szakmaiságot vagy a NER érdekköreit fogja képviselni Nagy Márton?
Vajon a szakmát képviseli majd vagy a NER érdekköreit szolgálja majd ki Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterként? – tette fel a kérdést Vajda Zoltán, a Parlament Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnöke a miniszterjelölt meghallgatása után sajtótájékoztatón szerdán.
2022-05-19 00:52 mszp.hu