Dr. Varga László


Tisztségek

Életrajz

1979. szeptember 1-jén született Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén, Miskolcon, pedagógus szülők gyermekeként.
Megyeszerte élnek rokonai, egy fiú testvére van. 2009 januárja óta házas, feleségével szülőhelyén alapítottak családot, két leánygyermekük van.
A Fazekas utcai Általános- és Zene Iskolában töltötte kisiskolás éveit, majd a Földes Ferenc Gimnáziumban érettségizett.
2003-ban végzett a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi karán.
2002-ben, és a 2006-ban Miskolcon választották önkormányzati képviselővé, 2004-től 2006-ig az MSZP Miskolc városi frakcióvezetője volt.
A civil életben e mellett, a 2006-os országgyűlési választásokig egy fuvarozó cégnél dolgozott, 2022-ig országgyűlési képviselő.
A Magyar Szocialista Párt és a Fiatal Baloldal tagja korábban, az ezredfordulón lett.
Az ifjúsági szervezetben helyi, majd megyei vezető tisztségek után a Választmány elnöke lett.
2006. július 8-án a szervezet elnökének választották, melynek 2008-as átalakulása után a Societas elnöke 2010 júliusáig.
A Magyar Szocialista Pártban helyi, megyei, országos tisztségek után jelenleg a Miskolci szervezet ügyvezető elnöke, és az országos elnökség tagja.
Tagja és támogatója több civil és karitatív szervezetnek, fontosnak tartja szülővárosa és megyéje képviseletét. A Táncsics alapítvány kurátora.

Varga László

Kapcsolat

Cím 3530 Miskolc, Corvin u. 9.
E-mail cím laszlo.varga@mszp.hu
Facebook Facebook

 


Kapcsolódó cikkek, videók

Kunhalmi Ágnes: „Az egyetlen és utolsó párt az országban, amely legyőzte már a Fideszt, az az MSZP”

Kunhalmi Ágnes: „Az egyetlen és utolsó párt az országban, amely legyőzte már a Fideszt, az az MSZP”
A jövő évi választások belpolitikai, valamint európai tétjéről, a skandináv modell hazai megvalósításáról és a Magyar Szocialista Párt terveiről is beszélt a szerdai Jóléti Magyarország fórumon Kunhalmi Ágnes társelnök, Harangozó Gábor alelnök és Varga László elnökhelyettes. A beszélgetést Bazin Levente miskolci önkormányzati képviselő moderálta, de felszólalt Simon Gábor helyi elnök is.
2023-09-28 11:08 mszp.hu

Az MSZP nem csodát, hanem végrehajtható alternatívát kínál

Az MSZP nem csodát, hanem végrehajtható alternatívát kínál
A Jóléti Magyarország országjáró kampány következő állomása Várpalota és Veszprém volt. Dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese, Harangozó Gábor alelnök és Hartmann Ferenc, az MSZP veszprémi elnöke, korábbi alpolgármestere teltházas fórumot tartottak az Agórában.
2023-09-26 22:02 mszp.hu

Vasúti reformra, nem pedig reptér-felvásárlásra kellene költeni a kormánynak

Vasúti reformra, nem pedig reptér-felvásárlásra kellene költeni a kormánynak
A jövő évi választásokon az ellenzék összefogása kulcskérdés lehet, mondta el Varga László, az MSZP elnökhelyettese a keddi A nap híre című műsorban. Kifejtette még álláspontját a svédek NATO-csatlakozásáról, a nyugdíjemelésekről és a Budapest Airport állami felvásárlásáról is.
2023-09-20 15:44 mszp.hu

A vasutat kellene fejlesztenie a kormánynak, nem repteret vásárolni!

A vasutat kellene fejlesztenie a kormánynak, nem repteret vásárolni!
A magyar vasúti hálózat fejlesztésében, karbantartásában történelmi léptékű lépést lehetne végrehajtani, ha a kormány nem a Budapesti Airport felesleges felvásárlására költene 1536 milliárdot – erről beszélt Varga László, az MSZP elnökhelyettese, szerdai sajtótájékoztatóján. Az MSZP azt kéri a kormánytól, és a szaktárcától, hogy gondolja újra az elképzeléseit, és kezdjen bele a magyar vasút átfogó fejlesztésébe.
2023-09-20 13:05 mszp.hu

Miskolcon Veres Pált támogatja az MSZP

Miskolcon Veres Pált támogatja az MSZP
Pénteken reggel sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Miskolcon Veres Pált támogatja a Magyar Szocialista Párt polgármester-jelöltként a 2024-es választásokon. Veres Pál már bizonyított, nagyon nehéz években is sikeresen vezette Miskolcot, ezt a munkát folytatni szeretné, amiben a választók segítségét kéri.
2023-09-15 10:49 mszp.hu

A kormány gondolja újra energiapolitikáját - támogassa a magyar háztartásokat!

A kormány gondolja újra energiapolitikáját - támogassa a magyar háztartásokat!
A kormány többek között az MSZP tiltakozásának hatására felhagyott korábbi tervével, nem szünteti meg azonnal a napelemes háztartások szaldó elszámolását, így, a már telepített napelemek és az igényt már benyújtók számára a következő 10 évben is elérhető lesz ez a rendszer. Varga László az MSZP elnökhelyettese szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a kormánynak újra kellene gondolni energiapolitikáját és ösztönözni kellene az alternatív energiaforrások nagyobb fokú felhasználását.
2023-09-13 09:29 mszp.hu

Elfogadhatatlan, hogy újabb útszakaszokat tenne fizetőssé a kormány

Elfogadhatatlan, hogy újabb útszakaszokat tenne fizetőssé a kormány
A költségvetés hiánya óriási, így a kormány folyamatosan sarcolja a magyar embereket. A vasúti mellékvonalak lezárása után most különböző útszakaszok fizetőssé tételével nehezítik az emberek dolgát. Az MSZP ezt elfogadhatatlannak tartja – erről beszélt szerda reggeli sajtótájékoztatóján Varga László elnökhelyettes. Az utak díjkötelessé tétele ellenkezik a környezetvédelmi célokkal is, sokkal inkább a városok átmenő forgalmát kellene csökkenteni.
2023-08-30 10:13 mszp.hu

Támogassa a kormány a napelemes rendszereket!

Támogassa a kormány a napelemes rendszereket!
„A napelemes rendszerek nagyon komoly kitörési lehetőséget jelentenének Magyarország és a magyar családok számára” – mondta Varga László, az MSZP elnökhelyettese hétfő délutáni sajtótájékoztatóján.
2023-08-28 16:58 mszp.hu

A kormány kétszínű politikát folytat számos fontos területen

A kormány kétszínű politikát folytat számos fontos területen
Számos, a mindennapokat érintő témáról beszélt a csütörtöki A nap híre című műsorban az MSZP elnökhelyettese, Varga László. A szocialista politikus kifejtette véleményét a kedden véget ért Sziget Fesztiválról, Borkai Zsolt újraindulásáról a jövő évi választásokon, de beszélt a magyar gazdaság gyenge teljesítményének okairól és az egyre sokasodó, akkumulátorgyárakba érkező távol-keleti vendégmunkásokról is.
2023-08-18 13:47 mszp.hu

A kormány haladéktalanul fogjon bele a vasúthálózat átfogó fejlesztésébe!

A kormány haladéktalanul fogjon bele a vasúthálózat átfogó fejlesztésébe!
Varga László, az MSZP elnökhelyettese szerint 13 év tétlenkedés után itt az ideje, hogy a kormány tegyen érdemi lépéseket a magyar vasúthálózat átfogó fejlesztésébe. Péntek reggeli sajtótájékoztatóján felsorolta a vasútvonalak problémáit, és arra kérte Lázár Jánosékat, hogy hallják meg a civilek, az utasok, a helyiek, a városvezetők és a szakértők hangját. Nem lezárásokra van szükség, hanem megoldásra!
2023-08-18 09:04 mszp.hu
«123456...»