Dr. Varga László


Tisztségek

Életrajz

1979. szeptember 1-jén született Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén, Miskolcon, pedagógus szülők gyermekeként.
Megyeszerte élnek rokonai, egy fiú testvére van. 2009 januárja óta házas, feleségével szülőhelyén alapítottak családot, két leánygyermekük van.
A Fazekas utcai Általános- és Zene Iskolában töltötte kisiskolás éveit, majd a Földes Ferenc Gimnáziumban érettségizett.
2003-ban végzett a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi karán.
2002-ben, és a 2006-ban Miskolcon választották önkormányzati képviselővé, 2004-től 2006-ig az MSZP Miskolc városi frakcióvezetője volt.
A civil életben e mellett, a 2006-os országgyűlési választásokig egy fuvarozó cégnél dolgozott, 2022-ig országgyűlési képviselő.
A Magyar Szocialista Párt és a Fiatal Baloldal tagja korábban, az ezredfordulón lett.
Az ifjúsági szervezetben helyi, majd megyei vezető tisztségek után a Választmány elnöke lett.
2006. július 8-án a szervezet elnökének választották, melynek 2008-as átalakulása után a Societas elnöke 2010 júliusáig.
A Magyar Szocialista Pártban helyi, megyei, országos tisztségek után jelenleg a Miskolci szervezet ügyvezető elnöke, és az országos elnökség tagja.
Tagja és támogatója több civil és karitatív szervezetnek, fontosnak tartja szülővárosa és megyéje képviseletét. A Táncsics alapítvány kurátora.

Varga László

Kapcsolat

Cím 3530 Miskolc, Corvin u. 9.
E-mail cím laszlo.varga@mszp.hu
Facebook Facebook

 


Kapcsolódó cikkek, videók

Elfogadhatatlan, hogy újabb útszakaszokat tenne fizetőssé a kormány

Elfogadhatatlan, hogy újabb útszakaszokat tenne fizetőssé a kormány
A költségvetés hiánya óriási, így a kormány folyamatosan sarcolja a magyar embereket. A vasúti mellékvonalak lezárása után most különböző útszakaszok fizetőssé tételével nehezítik az emberek dolgát. Az MSZP ezt elfogadhatatlannak tartja – erről beszélt szerda reggeli sajtótájékoztatóján Varga László elnökhelyettes. Az utak díjkötelessé tétele ellenkezik a környezetvédelmi célokkal is, sokkal inkább a városok átmenő forgalmát kellene csökkenteni.
2023-08-30 10:13 mszp.hu

Támogassa a kormány a napelemes rendszereket!

Támogassa a kormány a napelemes rendszereket!
„A napelemes rendszerek nagyon komoly kitörési lehetőséget jelentenének Magyarország és a magyar családok számára” – mondta Varga László, az MSZP elnökhelyettese hétfő délutáni sajtótájékoztatóján.
2023-08-28 16:58 mszp.hu

A kormány kétszínű politikát folytat számos fontos területen

A kormány kétszínű politikát folytat számos fontos területen
Számos, a mindennapokat érintő témáról beszélt a csütörtöki A nap híre című műsorban az MSZP elnökhelyettese, Varga László. A szocialista politikus kifejtette véleményét a kedden véget ért Sziget Fesztiválról, Borkai Zsolt újraindulásáról a jövő évi választásokon, de beszélt a magyar gazdaság gyenge teljesítményének okairól és az egyre sokasodó, akkumulátorgyárakba érkező távol-keleti vendégmunkásokról is.
2023-08-18 13:47 mszp.hu

A kormány haladéktalanul fogjon bele a vasúthálózat átfogó fejlesztésébe!

A kormány haladéktalanul fogjon bele a vasúthálózat átfogó fejlesztésébe!
Varga László, az MSZP elnökhelyettese szerint 13 év tétlenkedés után itt az ideje, hogy a kormány tegyen érdemi lépéseket a magyar vasúthálózat átfogó fejlesztésébe. Péntek reggeli sajtótájékoztatóján felsorolta a vasútvonalak problémáit, és arra kérte Lázár Jánosékat, hogy hallják meg a civilek, az utasok, a helyiek, a városvezetők és a szakértők hangját. Nem lezárásokra van szükség, hanem megoldásra!
2023-08-18 09:04 mszp.hu

Hiába a felháborodás, a kormány újabb mellékvonalak bezárását tervezi

Hiába a felháborodás, a kormány újabb mellékvonalak bezárását tervezi
„Helyi civilek, szakmai szervezetek, képviselők, polgármesterek tiltakoznak a bezárások ellen, petíciók fogalmazódnak meg és nagyon sokan követelik ezeknek a vonalaknak az újranyitását” – fogalmazott pénteki sajtótájékoztatóján Varga László, az MSZP elnökhelyettese. Az MSZP szerint nem vonalbezárásokra, hanem átfogó vasútfejlesztésre van szükség.
2023-08-11 09:36 mszp.hu

A kormány képtelen megoldást nyújtani a legégetőbb problémákra

A kormány képtelen megoldást nyújtani a legégetőbb problémákra
A magyar diplomáciai helyzetről és az egyre feltűnőbb nemzetközi elszigetelődésről, a szélsőségesebbé váló időjárásról, ennek következményeiről, a hazai inflációs helyzetről, és az egyre romló egészségügyi rendszerről is kifejtette véleményét Varga László, az MSZP elnökhelyettese a kedd esti A nap híre című műsorban. A szocialista politikus szerint a kormánynak számos olyan problémával kell szembenéznie, amilyenekre ez idáig nem volt példa.
2023-08-09 13:26 mszp.hu

Átfogó vasúti fejlesztésre van szükség Magyarországon!

Átfogó vasúti fejlesztésre van szükség Magyarországon!
A kormány augusztus 1-től 10 vasúti mellékvonal bezárásáról döntött. Ez óriási csapás a vidéki Magyarország számára, hiszen számos – zömében szegényebb – település lakói számára az egyetlen közlekedési forma szűnik meg most. Mindezt teszi úgy a kormány, hogy 2010-ben az egyik fő választási ígéretük a gazdasági válság és a recesszió következményeként bezárt vasúti mellékvonalak megreformálása, modernizálása és újranyitása volt.
2023-08-03 13:31 mszp.hu

Alapjaiban kellene megreformálni a hazai kötöttpályás közlekedést

Alapjaiban kellene megreformálni a hazai kötöttpályás közlekedést
„Európában mindenhol reneszánszát éli a kötöttpályás közlekedés, ezzel szemben Magyarországon az összeomlás szélére sodródott a vasúti rendszer az elmúlt években” – mondta Varga László, az MSZP elnökhelyettese a szerda reggeli sajtótájékoztatóján.
2023-07-26 10:06 mszp.hu

Biztonság és stabilitás nélkül még kevesebben fognak családot alapítani Magyarországon

Biztonság és stabilitás nélkül még kevesebben fognak családot alapítani Magyarországon
A csökkenő magyar népesség hátterében a létbizonytalanság és a rossz közhangulat is áll, amellett, hogy egyre nehezebb a megélhetés hazánkban. Varga László, az MSZP elnökhelyettese az ATV A nap híre című műsorában kifejtette véleményét a demográfiai tendenciákon túl, a Ferencváros BL-fiaskójáról, a kormány hadjáratáról az LMBTQ-könyvek ellen és az egyre komolyabb pedagógushiányról is.
2023-07-21 13:38 mszp.hu

Ne hagyja a kormány elsorvadni a hazai kötöttpályás közlekedést!

Ne hagyja a kormány elsorvadni a hazai kötöttpályás közlekedést!
A vasúti közlekedés ismét virágkorát éli Európa-szerte, azonban Magyarország – mint az Orbán-kormány alatt sok minden másban is – ebben is fokozatosan leszakadt az uniós szinttől, mára pedig az összeomlás szélére került a hazai vasútrendszer. Ezt támasztja alá az a friss hír is, miszerint 10 mellékvonalon a vasúti személyszállítás szüneteltetéséről döntött a MÁV.
2023-07-21 11:55 mszp.hu
«123456...»