Vécsi István


Tisztségek

elnökségi tag - Munkás, Foglalkoztatáspolitikai és Érdekvédelmi Tagozat
Polgármester (Ricse)

Életrajz

Sátoraljaújhelyen, 1958. február 23-án született. A mezőgazdasági szakközépiskolát Abaújszántón végezte. Érettségi után Ricsén a termelőszövetkezetben dolgozott. 1985-ben szerzett növénytermesztési üzemmérnökként diplomát a szarvasi Tessedik Sámuel Mezőgazdasági Főiskolán. 1981-ben kötött házasságot, felesége a helyi általános iskola tanára. Két felnőtt leánygyermekük van. 1985-től tanácstagként foglalkozott a közügyekkel. 1989-ben Ricse Nagyközség tanácselnökévé választották. 1990-ben a község választópolgárai a település polgármesterévé választották, ezt a tisztséget azóta is folyamatosan betölti. 1994-től jelenleg is a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés tagja, 2002-től a közgyűlés Pénzügyi Gazdálkodási Bizottságának elnöke. Az MSZP-nek megalakulásától tagja. 1994-től a párt BAZ. Megyei Elnökségének munkájában is részt vesz. Az MSZP Zempléni Szövetségének, valamint a Baloldali Önkormányzatok Megyei Közösségének elnökeként tevékenykedik. Mindennapjait a szűkebb és tágabb környezete fejlődéséért, az itt élő emberek életminőségének javításáért való munkálkodás hatja át. Mindig arra törekszik, hogy a környező települések, a kistérség, a régió vezetőivel jó kapcsolatot alakítson ki. A legfontosabb cél, amit kitűzött maga elé: embernek maradni minden körülmények között, észrevenni mások problémáit, és lehetősége szerint segíteni a kistérségben, a régióban élők helyzetén. A 2006. évi országgyűlési választásokon Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi listán szerzett mandátumot. 2008-10 között Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság tagja.

Vécsi István
 


Kapcsolódó cikkek, videók

A kormány Európa Bangladesévé tette az országot

A kormány Európa Bangladesévé tette az országot
Az Orbán-kormány leértékelte a munkaerőt, és ezzel Európa Bangladesévé tette hazánkat - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Bangóné Borbély Ildikó szocialista párti országgyűlési képviselő.
2016-11-23 15:36 MTI/mszp.hu

Közmunkások leépítése: ne havi egymillióba kerülő tanácsadókat alkalmazzanak!

Közmunkások leépítése: ne havi egymillióba kerülő tanácsadókat alkalmazzanak!
A közmunkából a kiutat nem a havonta és fejenként egymillió forintba kerülő tanácsadók hálózata fogja megmutatni, de még csak nem is a közmunkára jogosultak körének szűkítése.
2016-11-15 13:17 mszp.hu

Éhségmenet 2015 - A szegénység ellen tüntettek Miskolcon is

Éhségmenet 2015 - A szegénység ellen tüntettek Miskolcon is

Hat nap gyaloglás, közel 150 kilométer megtétele után megérkezett az emberi méltóság menete Miskolcra.

2015-02-15 00:06 eszon.hu/mszp.hu

Ujhelyi a közfoglalkoztatottakért

Ujhelyi a közfoglalkoztatottakért

A közfoglalkoztatottak érdekeit is képviseli az Európai Parlamentbe (EP) kerülése esetén Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselőjelöltje, aki erről pénteken Miskolcon írt alá megállapodást Vécsi Istvánnal, a Közmunkás Szakszervezet elnökével.

2014-05-09 13:08 MTI/mszp.hu

Ricse, Ricse

Ricse, Ricse

Ricse különben takaros kis település lenne BAZ megye legkeletibb csücskében, csak ne közúton kellene megközelíteni. A szocialista Vécsi István által vezetett nagyközség az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeinek egyikében fekszik, így a környékbeli úthálózatra még a borzasztó kifejezés sem túl erős.

2014-03-25 14:31 mszp.hu

6 kérdés a dolgozókért

6 kérdés a dolgozókért

Hat kérdést tett fel Orbán Viktornak levélben Vécsi István, a Közmunkás Szakszervezet elnöke, Komjáthi Imre alelnök, Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője, a szakszervezet társelnöke és Kordás László főtitkár. 

2014-01-12 16:55

Orbán és kormánya útonálló és tolvaj

Orbán és kormánya útonálló és tolvaj

A demokratikus ellenzéki erőknek is megküldi az MSZP elnöke azt a megállapodást, amelyet a Bajnai Gordon vezette Együtt 2014 választási szövetséggel kötöttek. A szocialista párt majálisán az Orbán-kormány leváltását sürgették a felszólalók.

2013-05-01 18:29

Munka, éhség, menet

Munka, éhség, menet

Nem véletlen, hogy éhségmenetek vannak ma Magyarországon. Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, és Vécsi István, a Közmunkás Szakszervezet elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatójukon arról beszéltek, hogy a kormány az elmúlt három évben csak elvett az emberektől.

2013-02-10 13:11