Szocialista Platform


„A Szocialista Platform arra törekszik, hogy segítse megformálni és megőrizni az MSZP arculatának markáns szocialista vonásait.
[…]
Nemcsak vállalnunk, hanem maradéktalanul teljesítenünk is kell az önmagunkkal való azonosság követelményeit erkölcsi és politikai értelemben egyaránt. A Szocialista Platform – miként eddig – a jövőben is megkülönböztetett figyelmet kíván fordítani a szavaink és a tetteink, vállalt eszméink és gyakorlati politikai törekvéseink egységének megőrzésére.
[…]
A Szocialista Platform olyan politikai program megtervezésében és megvalósításában kíván részt vállalni, amely alkalmas lehet a nemzeti egyetértés és a társadalmi összefogás megteremtésére.”

(Részlet az alapító okiratból)

A Platform 1999-es alapítása óta következetes politikát folytatott. Az elmúlt bő évtized állásfoglalásaiból, megnyilatkozásaiból világosan kiderül, hogy a baloldali gazdaság- és társadalompolitika képviselete terén koherensnek bizonyult a Szocialista Platform, és igyekezett egyfajta szellemi háttérműhelyként is funkcionálni, új gondolatokkal, lehetséges politikai irányokkal segíteni az MSZP-nek, az ellenzéki években éppúgy, mint 2002-2010 közötti kormányzati ciklusokban.

Szocialista Platform

Kapcsolat

Cím 1114 Budapest, Villányi út 11-13.
Telefonszám +36 1 222 6797
E-mail cím mszpszocplatform@mszp.hu

Vezetőség


Harvay Anna

ügyvezető alelnök


Kapcsolódó cikkek, videók

Szocialista Kiáltvány

Szocialista Kiáltvány
Az MSZP Baloldali Tömörülés Platform közös elnökségi és ügyvivői értekezleten értékelte az önkormányzati választás eredményeit.
2019-11-05 19:32 mszp.hu

SZDI: Oroszország - barát, szomszéd, ellenség

SZDI: Oroszország - barát, szomszéd, ellenség
Az utóbbi években egyre több kihívás éri nem csak Európát, de az egész világot. Hatalmas változások zajlanak egyre gyorsuló ütemben, melyekhez alkalmazkodnunk kell.
2019-11-05 19:28 mszp.hu

Az MSZP platformjai szerint véget ért az összefogás időszaka

Az MSZP platformjai szerint véget ért az összefogás időszaka
2014-10-15 12:40

Gyűjtőpárti stratégiáról vitáztak a platformok

Gyűjtőpárti stratégiáról vitáztak a platformok
2011-05-18 18:24