Ifjúsági Tagozat


Mi, az MSZP Ifjúsági Tagozatának tagjai hiszünk a szociáldemokrata mozgalmak világszerte vallott szabadság, egyenlőség, szolidaritás eszméjében.

Tagozatunk egyszerre mozgalom és politikai közösség. Mozgalom, amely fontosnak tartja a közösségi programok szervezését, de mindannyiunkat érintő ügyek mentén, nagy hangsúlyt fektet a politika világának bemutatására is. Lehetőséget ad a közélet iránt érdeklődőknek formálni a jövő kormánypártjának programját, céljait és tevékenységét.

Közösség, amelynek szakpolitikai csoportjaiban nemcsak az általános közéleti tevékenységet ismerhetik meg tagjaink közelről, hanem lehetőséget kapnak ismeretanyaguk fejlesztésére és gyakorlati alkalmazására.

Elkötelezettek vagyunk a haladó, szabad Magyarország megteremtésében, ahol minden fiatalnak esélye van megvalósítani céljait. Mindenekelőtt valónak tartjuk a demokrácia, és az egyetemes emberi jogok védelmét.

Hiszünk abban, hogy az egyén felemelkedéséhez az oktatási rendszeren keresztül vezet út, ezért fontosnak tartjuk, hogy mindenki egyenlő eséllyel férhessen hozzá a köz- és felsőoktatás rendszeréhez.

A társadalmat sokszor megosztó kérdésekben, fontos értéknek tartjuk a toleranciát. Valljuk, hogy senkit nem érhet hátrány származása, bőrszíne, nemzetisége vagy világnézete miatt.
Értékként tekintünk környezetünkre, kiállunk a gazdasági és környezeti értelemben is fenntartható fejlődés megteremtése mellett. Tagozatunk a szabad véleménynyilvánítás és a demokratikus együttműködés értekei mentén szerveződik.  Célunk, hogy egy olyan közösséget teremtsünk, ahol baloldali fiataloknak lehetősége van egymással közvetlen kapcsolatba kerülni.

Feladatunknak tekintjük, hogy utat találjunk a szabadságszerető, társadalmi igazságosságot támogató fiatal generációhoz.  Célunk, hogy a megújuló MSZP-nek tagozatunk szerves részévé váljon, és tagjaink megvalósíthassák azt a Magyarországot, amelyet közösen találunk ki, és amelyben egységesen hiszünk.

 

Elnök: Pusztai Patrik
Elnökhelyettes: Korózs Benjámin
Alelnök: Tóth Márton

Elnökségi tagok: Mezei Boldizsár, Jelics Ákos, Torzsa Sándor, Kaposi Levente, Bazin Levente, Török Erika, Czeglédy Ádám

Ifjúsági Tagozat

Kapcsolat

Cím 1114 Budapest, Villányi út 11-13.
Telefonszám +36 50 106 1189
Fax +36 1 222 6797
E-mail cím ifjusagitagozat@mszp.hu

Vezetőség
Kapcsolódó cikkek, videók

Ki fogja tanítani a jövő generációját?

Ki fogja tanítani a jövő generációját?
Az Orbán-kormány szerint a tudás, az európai szintű képzettség és a tájékozottság mind jelentéktelen és felesleges dolgok. A fideszes kormányzat nem egy jobb jövőbe való befektetésként tekint az oktatásra, és nem egy jól képzett, új generációban hisz, hanem az oktatási rendszer szétverése a célja.
2023-06-01 09:53 mszp.hu

Pusztai Patrik: Lassan a fiataloknak is be kell segíteni a háztartások fenntartásába

Pusztai Patrik: Lassan a fiataloknak is be kell segíteni a háztartások fenntartásába
A fiatalok jövője egyre kilátástalanabb a magas infláció és az életszínvonal csökkenése miatt. Az MSZP Mentőcsomag a háztartásoknak javaslatcsomagja a mélyszegénységben élő fiataloknak is segítséget nyújtana. Pusztai Patrik, az MSZP Ifjúsági Tagozatának elnöke, az Országos Elnökség tagja a Spirit FM Aktuál című műsorában beszélt a fiatalok helyzetéről és támogatásuk lehetőségeiről.
2023-05-08 13:24 mszp.hu

A mélyszegénységben élő fiatalokon segítene az MSZP javaslata

A mélyszegénységben élő fiatalokon segítene az MSZP javaslata
Az Eurostat adatai szerint minden tizedik magyar fiatal él mélyszegénységben. Az MSZP mentőcsomagja őket is célozza – derült ki Pusztai Patrik, az MSZP ifjúságpolitikusának sajtótájékoztatóján.
2023-05-05 11:57 mszp.hu

Pusztai Patrik: Orbán Viktor gazdaságpolitikája valójában megbukott

Pusztai Patrik: Orbán Viktor gazdaságpolitikája valójában megbukott
Az inflációs adatokra reagálva Pusztai Patrik elmondta: nem szankciós, hanem orbáni inflációról beszélünk és a miniszterelnök gazdaságpolitikája megbukott. Továbbá a pápa látogatásának jelentőségéről és üzenetiről, valamint Budaházy György szabadlábra helyezéséről is beszélt az MSZP Ifjúsági Tagozatának elnöke, az Országos Elnökség tagja, Pusztai Patrik, az ATV „A nap híre” című műsorának péntek esti adásában.
2023-04-29 10:53 mszp.hu

Pusztai Patrik: Az infláció tönkretette az ösztöndíjrendszert

Pusztai Patrik: Az infláció tönkretette az ösztöndíjrendszert
Kedd reggel a Spirit FM Aktuál adásában adott interjút Pusztai Patrik, az MSZP elnökségi tagja és az Ifjúsági Tagozat elnöke. Szó volt többek között az egyetemistákat érintő megélhetési válságról és az ösztöndíjakról, illetve a szociális támogatásokról is.
2023-02-22 10:38 mszp.hu

Az egyetemek modellváltása csak álca, ezt bizonyítja a „diplomagyár” is

Az egyetemek modellváltása csak álca, ezt bizonyítja a „diplomagyár” is
A fideszes kiváltságosok egyéb gaztetteik mellett – mint kiderült – most már a jogi diplomát is „megoldják okosba’”, gyakorlatilag szembeköpve a magyar diákságot, akik keményen tanulnak és dolgoznak a diplomáért egy jobb élet reményében – persze nem olyanéban, ami a NER-elitnek eleve adott, diploma nélkül is.
2022-01-19 22:10 mszp.hu

Aktuális ügyekkel és friss arcokkal lehet sikeresen megszólítani a fiatalokat

Aktuális ügyekkel és friss arcokkal lehet sikeresen megszólítani a fiatalokat
Amikor érzik, hogy részt tudnak venni, és felfedezik, hogy a vágyaikat képviseljük, akkor választókká válnak…
2021-11-01 14:57 mszp.hu

A fiatalok nem csak adóalanyok

A fiatalok nem csak adóalanyok

Az „Ötletpiknikek Országszerte” elnevezésű rendezvénysorozat keretében az elmúlt hetekben az MSZP Ifjúsági Tagozata a párt ifjúságpolitikáját is alakíthatta. Az MSZP ifjúságpolitikáját a „biztonságos jelen, kiszámítható jövő” kettős jelszava határozza meg, hiszen éppen ez hiányzik leginkább a most felnövő generáció életéből.

2013-12-01 12:07

Nem az a nagy magyar, aki kiabál

Nem az a nagy magyar, aki kiabál

Homogén pártok nem léteznek sem a bal, sem a jobb, sem a liberális oldalon még akkor sem, ha saját magukról, vagy ellenfeleikről állítják ezt időnként. A Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom MSZP-vel társult ifjúsági szervezet országos alelnöke, BRUNNER TIBOR tézisről igyekszik meggyőzni az olvasót, amikor évtizedes múltú határon túli kapcsolatairól, a hírhedt december 5.-i népszavazásról vall Kustán Magyari Attilának.
 

2013-10-01 10:13 Erdélyi Riport

Megszoksz vagy megszöksz?

Megszoksz vagy megszöksz?

A Magyar Szocialista Párt Ifjúsági Tagozata és az MSZP társult ifjúsági szervezete, a Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom, a mai találkozóján is megvitatta a generáció helyzetének nehézségeit, köztük a fiatalok magyarországi elhelyezkedésének esélyeit. Tudjuk, hogy a fiatalok nem egy jövőképet felmutatni képtelen Orbánisztán vagy a haza elhagyását jelentő „menekülés“ között szeretnének választani.

2013-08-23 18:55
«12»