Ifjúsági Tagozat

Mi, az MSZP Ifjúsági Tagozatának tagjai hiszünk a szociáldemokrata mozgalmak világszerte vallott szabadság, egyenlőség, szolidaritás eszméjében.

Tagozatunk egyszerre mozgalom és politikai közösség. Mozgalom, amely fontosnak tartja a közösségi programok szervezését, de mindannyiunkat érintő ügyek mentén, nagy hangsúlyt fektet a politika világának bemutatására is. Lehetőséget ad a közélet iránt érdeklődőknek formálni a jövő kormánypártjának programját, céljait és tevékenységét.

Közösség, amelynek szakpolitikai csoportjaiban nemcsak az általános közéleti tevékenységet ismerhetik meg tagjaink közelről, hanem lehetőséget kapnak ismeretanyaguk fejlesztésére és gyakorlati alkalmazására.

Elkötelezettek vagyunk a haladó, szabad Magyarország megteremtésében, ahol minden fiatalnak esélye van megvalósítani céljait. Mindenekelőtt valónak tartjuk a demokrácia, és az egyetemes emberi jogok védelmét.

Hiszünk abban, hogy az egyén felemelkedéséhez az oktatási rendszeren keresztül vezet út, ezért fontosnak tartjuk, hogy mindenki egyenlő eséllyel férhessen hozzá a köz- és felsőoktatás rendszeréhez.

A társadalmat sokszor megosztó kérdésekben, fontos értéknek tartjuk a toleranciát. Valljuk, hogy senkit nem érhet hátrány származása, bőrszíne, nemzetisége vagy világnézete miatt.
Értékként tekintünk környezetünkre, kiállunk a gazdasági és környezeti értelemben is fenntartható fejlődés megteremtése mellett. Tagozatunk a szabad véleménynyilvánítás és a demokratikus együttműködés értekei mentén szerveződik.  Célunk, hogy egy olyan közösséget teremtsünk, ahol baloldali fiataloknak lehetősége van egymással közvetlen kapcsolatba kerülni.

Feladatunknak tekintjük, hogy utat találjunk a szabadságszerető, társadalmi igazságosságot támogató fiatal generációhoz.  Célunk, hogy a megújuló MSZP-nek tagozatunk szerves részévé váljon, és tagjaink megvalósíthassák azt a Magyarországot, amelyet közösen találunk ki, és amelyben egységesen hiszünk.

Ifjúsági Tagozat

Cím 1073 Budapest, Erzsébet körút 40-42. fsz. I-1.
Telefonszám +36 1 222 6797
E-mail cím info@mszp.hu