Ifjúsági Tagozat


Mi, az MSZP Ifjúsági Tagozatának tagjai hiszünk a szociáldemokrata mozgalmak világszerte vallott szabadság, egyenlőség, szolidaritás eszméjében.

Tagozatunk egyszerre mozgalom és politikai közösség. Mozgalom, amely fontosnak tartja a közösségi programok szervezését, de mindannyiunkat érintő ügyek mentén, nagy hangsúlyt fektet a politika világának bemutatására is. Lehetőséget ad a közélet iránt érdeklődőknek formálni a jövő kormánypártjának programját, céljait és tevékenységét.

Közösség, amelynek szakpolitikai csoportjaiban nemcsak az általános közéleti tevékenységet ismerhetik meg tagjaink közelről, hanem lehetőséget kapnak ismeretanyaguk fejlesztésére és gyakorlati alkalmazására.

Elkötelezettek vagyunk a haladó, szabad Magyarország megteremtésében, ahol minden fiatalnak esélye van megvalósítani céljait. Mindenekelőtt valónak tartjuk a demokrácia, és az egyetemes emberi jogok védelmét.

Hiszünk abban, hogy az egyén felemelkedéséhez az oktatási rendszeren keresztül vezet út, ezért fontosnak tartjuk, hogy mindenki egyenlő eséllyel férhessen hozzá a köz- és felsőoktatás rendszeréhez.

A társadalmat sokszor megosztó kérdésekben, fontos értéknek tartjuk a toleranciát. Valljuk, hogy senkit nem érhet hátrány származása, bőrszíne, nemzetisége vagy világnézete miatt.
Értékként tekintünk környezetünkre, kiállunk a gazdasági és környezeti értelemben is fenntartható fejlődés megteremtése mellett. Tagozatunk a szabad véleménynyilvánítás és a demokratikus együttműködés értekei mentén szerveződik.  Célunk, hogy egy olyan közösséget teremtsünk, ahol baloldali fiataloknak lehetősége van egymással közvetlen kapcsolatba kerülni.

Feladatunknak tekintjük, hogy utat találjunk a szabadságszerető, társadalmi igazságosságot támogató fiatal generációhoz.  Célunk, hogy a megújuló MSZP-nek tagozatunk szerves részévé váljon, és tagjaink megvalósíthassák azt a Magyarországot, amelyet közösen találunk ki, és amelyben egységesen hiszünk.

 

Elnök: Pusztai Patrik
Elnökhelyettes: Korózs Benjámin
Alelnök: Tóth Márton

Elnökségi tagok: Mezei Boldizsár, Jelics Ákos, Torzsa Sándor, Kaposi Levente, Bazin Levente, Török Erika, Czeglédy Ádám

Ifjúsági Tagozat

Kapcsolat

Cím 1114 Budapest, Villányi út 11-13.
Telefonszám +36 50 106 1189
Fax +36 1 222 6797
E-mail cím ifjusagitagozat@mszp.hu

Vezetőség
Kapcsolódó cikkek, videók

Nemzetközi Ifjúsági Nap

Nemzetközi Ifjúsági Nap

Az ENSZ 1999-ben született döntése alapján minden év augusztus 12-én tartjuk a Nemzetközi Ifjúsági Napot, hogy ráirányítsuk a figyelmet a fiatalokat érintő problémákra.

2013-08-12 15:08

A gazdák kevesebb támogatásra számíthatnak a következő években

A gazdák kevesebb támogatásra számíthatnak a következő években
2013-02-17 12:34

Az MSZP Ifjúsági tagozatának közleménye a nemzetközi V-nap alkalmából

Az MSZP Ifjúsági tagozatának közleménye a nemzetközi V-nap alkalmából

Február 14-e a nőkkel szemben elkövetett erőszak elleni globális harc napja. Bár az erőszakkal szembeni küzdelemre vonatkozóan nincs egyetemes módszer, az úgynevezett V-nap évről évre bizonyítja: közös fellépéssel mind a közvélemény, mind a törvényhozók figyelmét fel lehet, és fel is kell hívni a nőkkel szembeni erőszakos bánásmódra.

2013-02-14 11:04

Fidesz a fiatalok ellen

Fidesz a fiatalok ellen

A hétfői diákmegmozdulások bebizonyították, hogy elbukott az Orbán-kormány korábbi években már több társadalmi csoporton kipróbált "oszd meg és uralkodj" tárgyalási módszere.

2013-02-12 14:43

Álljunk ki a középiskolásaink és a Kaposvári Egyetem jövőjéért!

Álljunk ki a középiskolásaink és a Kaposvári Egyetem jövőjéért!

A Societas kaposvári alapszervezete valamint az MSZP Ifjúsági Tagozatának kaposvári és Somogy megyei alapszervezete kiáll a felsőoktatás autonómiája, a felsőoktatásban tanulók és az ott dolgozók mellett, és felszólít minden illetékest Kaposváron és Somogy megyében, hogy álljon ki a középiskolásaink és a Kaposvári Egyetem jövőjéért!

2012-12-13 09:17

Az MSZP Ifjúsági Tagozatának közleménye

Az MSZP Ifjúsági Tagozatának közleménye

Támogatjuk a hallgatók követelését egy kiszámítható, minőségi felsőoktatásért!

2012-12-11 06:18

Becsapott gazdák

Becsapott gazdák
2012-09-25 12:36

Bizonytalanná vált agrárjövő

Bizonytalanná vált agrárjövő
2012-08-13 12:28
«12»