Roma Tagozat


Mi, a Magyar Szocialista Párt Roma Tagozata 2012. március 10-én újraszerveződtünk. Fiatal, roma értelmiségiekkel, a baloldali szociáldemokrata identitás megerősítésével személyi és szerkezeti változással a hiteles megújulás útját választottuk. Üdvözöljük, hogy ezt az utat választotta a Magyar Szocialista Párt a roma és a kisebbségpolitikában is.

Mi, a Magyar Szocialista Párt Roma Tagozata, azért szerveződtünk újra, mert felismertük, hogy mi a baloldali politizáló roma társadalom feladata, és első lépésként szervezetileg tettük le a munka további sikerességéhez az alapokat.

Hisszük, hogy csak együtt szövetségben, egyetértésben érhetjük el valódi változásokat!

Nekünk, a Magyar Szocialista Párt Roma Tagozatának első számú célunk a magyarországi romák érdekképviselete, de kiemelten kívánjuk képviselni a vallási kisebbségeket valamint a női egyenjogúságot és a Magyar Szocialista Pártot is erre fogjuk ösztönözni.

Mi, a Magyar Szocialista Párt Roma Tagozata az ellenzéki erőkkel együttműködésben, a társadalmi és gazdasági konszolidáció programjának kidolgozását kezdjük meg a baloldal, a szociáldemokrata értékek mentén.

Mi, a Magyar Szocialista Párt Roma Tagozata szeretnénk véleményünket, gondolatainkat és nem utolsó sorban munkánkat befektetni a Magyar Szocialista Párt programjainak kidolgozásába, főként a romák politikai érdekképviselete, és a hozzá kapcsolódó fejlesztéspolitikai reformok kérdéskörében.

Roma Tagozat

Kapcsolat

Cím 1114 Budapest, Villányi út 11-13.
Telefonszám +36 1 222 6797
E-mail cím info@mszp.huKapcsolódó cikkek, videók

Államtitkárságot Ózdra!

Államtitkárságot Ózdra!

Az MSZP Roma Tagozata azt javasolja a kormánynak, hogy a humán tárca cigányügyi államtitkársága költözzön Ózdra. Úgy véljük, ez hozzájárulhatna a társadalmi valóság, a kirekesztés és a rasszizmus hétköznapi gyakorlatának alaposabb megismeréséhez, valamint ahhoz, hogy a mainál sikeresebb, hatékonyabb felzárkóztató és esélyteremtő programok születhessenek.

2014-06-14 16:08 mszp.hu

Szavazzanak a romák is!

Szavazzanak a romák is!

A magyarországi roma társadalom felemelkedését, demokratikus jogait, kisebbségi hagyományainak megőrzését az Európai Unió tagjaként, azzal szoros és konstruktív együttműködésben levő Magyarország garantálhatja.

2014-05-24 12:58 mszp.hu

Rosa Parks a roma példakép

Rosa Parks a roma példakép

„A roma fiataloknak nem olyan példaképeket másolniuk, akikké nem tudnak válni” – mondta az emberierőforrás-miniszter néhány napja egy konferencián. Az MSZP Roma Tagozata ezzel szöges ellentétben azt tanácsolja a roma fiataloknak, hogy soha ne adják fel az álmaikat, a céljaikat, legfőképpen pedig ne engedjék meg, hogy mások mondják meg nekik, hogy kik legyenek a példaképeik, mi az, ami számukra elérhető és mi nem.

2014-05-15 14:56 mszp.hu

Határolódjon el a bírói testület dr. Mucsi Erika bírónő szavaitól!

Határolódjon el a bírói testület dr. Mucsi Erika bírónő szavaitól!

Felháborítónak, veszélyesnek és még bírói magánvéleményként is megkérdőjelezhetőnek tartja az MSZP Roma Tagozata azt, amit a Gyulai Törvényszéken dr. Mucsi Erika bírónő a Szebb Jövőért Egyesület feloszlatásáért indított perben az indítványt elutasító döntésének indoklásban megfogalmazott.

2014-04-25 15:24 mszp.hu

Büszkén és aggódva ünneplő romák

Büszkén és aggódva ünneplő romák

Az MSZP Roma Tagozata büszkén és egyúttal jelentős aggodalommal ünnepli a Roma Világnapot.

2014-04-08 20:04 mszp.hu

Lépjenek vissza a bizniszpártok cigány jelöltjei!

Lépjenek vissza a bizniszpártok cigány jelöltjei!

Az MSZP Roma Tagozata arra kéri elsősorban az Magyarországi Cigány Párt egyéni körzetben induló jelöltjeit, hogy lépjenek vissza a jelöltségüktől, mivel etnikai alapon szerveződő politikájukkal két képviselői hely eléréséhez segíthetik a Jobbikot.

2014-04-02 15:48 mszp.hu

A cigányok töröltessék magukat a kisebbségi listáról, és lépjen vissza az MCP!

A cigányok töröltessék magukat a kisebbségi listáról, és lépjen vissza az MCP!

Az MSZP Roma Tagozata arra kéri a kisebbségi listára regisztrált 19 ezer cigány állampolgárt, gondolják végig, érdemes-e egy olyan listára pazarolni a voksukat, amely nem juttathat be a parlamentbe képviselőt. Hiszen tudnivaló, hogy a regisztrált személyek száma nem éri el a minimumként meghatározott a 25 ezres szintet.

2014-03-26 18:14 mszp.hu

Fogjunk össze a Jobbik ellen!

Fogjunk össze a Jobbik ellen!

A kampány végéhez közeledve a roma választópolgároknak is dönteniük kell, hogy melyik programot, pártot, jelöltet támogatják szavazatukkal, kik azok, akikben leginkább bízhatnak, s kik azok, akiket távol kell tartaniuk a hatalomtól.

2014-03-20 19:21 mszp.hu

Hamis blogidézetek

Hamis blogidézetek

Hamis állításokat tartalmaz a Magyar Nemzet február 13-án közölt Botrányos jelöltállítás című cikke az MSZP Roma Tagozatának elnökéről. A cikkben nekem tulajdonított írásokat, blog hivatkozásokat nem én készítettem, szerkesztettem. Az idézett blog pusztán négy darab 2010-es bejegyzést tartalmaz, s forrásként egy másik blog tartalmára, az pedig egy további blogra vezet, amelynek tartalmát rágalomnak tartom.

2014-02-13 17:47 mszp.hu

A nyomorgókon nem segít a rezsicsökkentés

A nyomorgókon nem segít a rezsicsökkentés

Az MSZP Roma Tagozata arra kéri a Fidesz-KDNP-t, hogy legalább kormányzása végén gondoljon arra az egymillió nyomorgóra és négymillió szegényre is, akit kilátástalanságba és elkeseredésbe süllyesztettek 4 éves kormányzásuk alatt. Gondoljon a Fidesz végre azokra a honfitársainkra is, akik a nagyvárosok nyomornegyedeiben és a vidék szegénytelepein tengetik az életüket víz, villany, és gáz nélkül, télvíz idején is.

2014-01-31 13:16 mszp.hu