Roma Tagozat


Mi, a Magyar Szocialista Párt Roma Tagozata 2012. március 10-én újraszerveződtünk. Fiatal, roma értelmiségiekkel, a baloldali szociáldemokrata identitás megerősítésével személyi és szerkezeti változással a hiteles megújulás útját választottuk. Üdvözöljük, hogy ezt az utat választotta a Magyar Szocialista Párt a roma és a kisebbségpolitikában is.

Mi, a Magyar Szocialista Párt Roma Tagozata, azért szerveződtünk újra, mert felismertük, hogy mi a baloldali politizáló roma társadalom feladata, és első lépésként szervezetileg tettük le a munka további sikerességéhez az alapokat.

Hisszük, hogy csak együtt szövetségben, egyetértésben érhetjük el valódi változásokat!

Nekünk, a Magyar Szocialista Párt Roma Tagozatának első számú célunk a magyarországi romák érdekképviselete, de kiemelten kívánjuk képviselni a vallási kisebbségeket valamint a női egyenjogúságot és a Magyar Szocialista Pártot is erre fogjuk ösztönözni.

Mi, a Magyar Szocialista Párt Roma Tagozata az ellenzéki erőkkel együttműködésben, a társadalmi és gazdasági konszolidáció programjának kidolgozását kezdjük meg a baloldal, a szociáldemokrata értékek mentén.

Mi, a Magyar Szocialista Párt Roma Tagozata szeretnénk véleményünket, gondolatainkat és nem utolsó sorban munkánkat befektetni a Magyar Szocialista Párt programjainak kidolgozásába, főként a romák politikai érdekképviselete, és a hozzá kapcsolódó fejlesztéspolitikai reformok kérdéskörében.

Roma Tagozat

Kapcsolat

Cím 1114 Budapest, Villányi út 11-13.
Telefonszám +36 1 222 6797
E-mail cím info@mszp.huKapcsolódó cikkek, videók

Szodoma és megszállás

Szodoma és megszállás

Félelmet és haragot sugall a cigány hit- és hiedelemvilág jelképrendszere alapján a Szabadság térre tervezett német megszállási emlékmű. Ez tovább gátolja a cigánygyilkosságok által is mélyített történelmi roma sebek begyógyulását. Ezért az MSZP Roma Tagozata felszólítja a kormányt, hogy ne építse meg a tervezett emlékművet!

2014-01-23 13:32 mszp.hu

Roma sátor helyett háborús emlékmű?

Roma sátor helyett háborús emlékmű?

Az MSZP Roma Tagozata és a baloldali roma társadalom mély felháborodással figyeli a Fidesz-KDNP kezdeményezését a német megszállás fővárosi emlékművének felállítására.
 

2014-01-05 14:08

A Fidesz a szegényekről még a szavazatukat is lehúzta Baján

A Fidesz a szegényekről még a szavazatukat is lehúzta Baján

A bajai időközi választáson tapasztaltak alapján az MSZP Roma Tagozata felszólítja a Lungo Dromot és a vele szoros szövetségben álló Fidesz-kormányt, hagyjon fel a szegényeket, az elesetteket és a kiszolgáltatottak félelemben tartó, cinikus, megalázó és a vesztegetés gyanúját is keltő szavazatszerzéssel!

2013-10-17 16:06

Teleki László a francia parlament delegációját fogadta

Teleki László a francia parlament delegációját fogadta

Jean-Pierre Dufau, a francia parlament külügyi bizottságának szocialista tagja és delegációja az MSZP Jókai utcai székházában a térségi, és a magyarországi romák helyzetéről  folytatott megbeszélést Teleki Lászlóval, a párt elnökségi tagjával.

2013-10-04 15:30

Emlékezés a roma holokauszt áldozataira

Emlékezés a roma holokauszt áldozataira

Olyan napra emlékezünk ma, amely mindaddig kitörölhetetlen a nemzet és minadannyiunk emlékezetéből, amíg  tisztességes roma honfitársaink a minden állampolgárt megillető megbecsülésben és elbánásban nem részesülnek Magyarországon.

2013-08-02 10:52

Orbán Viktor tovább szédítette a szegényeket a Cigányügyi Egyeztető Tanácson

Orbán Viktor tovább szédítette a szegényeket a Cigányügyi Egyeztető Tanácson

A Fidesz Orbán Viktorral és Farkas Flóriánnal az élen a tegnapi Cigányügyi Egyeztető Tanácsban is tovább folytatta a "parasztvakítást" a roma stratégia betartásáról, a romák "tündérmesébe" illő lehetőségeiről, a tejjel-mézzel folyó Kánaánról.

2013-05-08 10:00

Farkas Flórián lemondott a romákról

Farkas Flórián lemondott a romákról

Az MSZP Roma Tagozata felháborítónak tartja, hogy az Országos Roma Önkormányzatnak évek óta nincs érdemi szava a hétköznapi rasszizmus, antiszemitizmus ellen. Farkas Flórián még az Antirasszista Világnapot sem találta méltónak arra, hogy legalább ekkor elítélje a hazai cigányságot ért megaláztatásokat, megbélyegezze azokat, akik aljas politikai számításból folyamatosan hirdetik ordas eszméiket.

2013-03-26 16:17

Magyarország jobban tejel: Farkas Flóriánnak és a Türr István képzőközpontnak...

Magyarország jobban tejel: Farkas Flóriánnak és a Türr István képzőközpontnak...

Az MSZP Roma Tagozata elszörnyülködve vett tudomást arról, hogy a foglalkoztatási szövetkezeti pályázat kiírása szerint, 5 milliárd forintot játszik át az Orbán-kormány saját politikusának.

2013-02-28 15:39

Nem az út szélén, hanem úton vannak a szegények!

Nem az út szélén, hanem úton vannak a szegények!

Az MSZP Roma Tagozata támogatja az Éhségmenet munkát és kenyeret követelő tagjait. A fagyban menetelő nehéz sorsú emberek és a velük szimpatizálók 4 millió korgó gyomrú honfitársunk helyett is demonstrálják a kormány szegényellenes politikájával szembeni elégedetlenséget, a mindennapi kilátástalanság miatti elkeseredettségünket.

2013-02-06 12:31

Elutasítjuk Bayer provokációját

Elutasítjuk Bayer provokációját

Az MSZP Roma Tagozata ízléstelen, felháborító provokációnak és figyelemelterelésnek tartja a Fidesz ötös számú pártkönyv tulajdonosának január 5-i nyíltan romák ellen uszító sorait, amelyek arról szólnak, hogy a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre, nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen.

2013-01-08 14:58