Roma Tagozat


Mi, a Magyar Szocialista Párt Roma Tagozata 2012. március 10-én újraszerveződtünk. Fiatal, roma értelmiségiekkel, a baloldali szociáldemokrata identitás megerősítésével személyi és szerkezeti változással a hiteles megújulás útját választottuk. Üdvözöljük, hogy ezt az utat választotta a Magyar Szocialista Párt a roma és a kisebbségpolitikában is.

Mi, a Magyar Szocialista Párt Roma Tagozata, azért szerveződtünk újra, mert felismertük, hogy mi a baloldali politizáló roma társadalom feladata, és első lépésként szervezetileg tettük le a munka további sikerességéhez az alapokat.

Hisszük, hogy csak együtt szövetségben, egyetértésben érhetjük el valódi változásokat!

Nekünk, a Magyar Szocialista Párt Roma Tagozatának első számú célunk a magyarországi romák érdekképviselete, de kiemelten kívánjuk képviselni a vallási kisebbségeket valamint a női egyenjogúságot és a Magyar Szocialista Pártot is erre fogjuk ösztönözni.

Mi, a Magyar Szocialista Párt Roma Tagozata az ellenzéki erőkkel együttműködésben, a társadalmi és gazdasági konszolidáció programjának kidolgozását kezdjük meg a baloldal, a szociáldemokrata értékek mentén.

Mi, a Magyar Szocialista Párt Roma Tagozata szeretnénk véleményünket, gondolatainkat és nem utolsó sorban munkánkat befektetni a Magyar Szocialista Párt programjainak kidolgozásába, főként a romák politikai érdekképviselete, és a hozzá kapcsolódó fejlesztéspolitikai reformok kérdéskörében.

Roma Tagozat

Kapcsolat

Cím 1114 Budapest, Villányi út 11-13.
Telefonszám +36 1 222 6797
E-mail cím info@mszp.huKapcsolódó cikkek, videók

Elérhetetlen az egyetemi küszöb a szegény gyerek számára

Elérhetetlen az egyetemi küszöb a szegény gyerek számára

Az idei felvételi ponthatárok jól mutatják a Fidesz oktatáspolitikájának lényegét: elég, ha azok tanulhatnak, akik meg tudják fizetni, a szegények nem valók az egyetemre. A kormány továbbra is cinikusan zsigereli ki a diákokat, a szülőket és végül az egyetemeket is.

2012-07-30 13:51

Szegénység, nyomor, kilátástalanság: ezt hozta Orbán Viktor

Szegénység, nyomor, kilátástalanság: ezt hozta Orbán Viktor

Az MSZP Roma Tagozata szomorúan látja, hogy a társadalom zömét, köztük a romákat is soha nem látott nyomor sújtja. Akinek volt egy kis megtakarítása, az már elment az országból, aki itthon maradt, az meg azon gondolkodik, hogyan tudna elmenni, mert a bizonytalanságnál az újrakezdés is többel kecsegtet.

2012-06-13 11:54

Roma Snackman-ek, hétköznapi hősök

Az MSZP Roma Tagozata büszke azon cigány civil emberekre, akik testi épségüket nem kímélve bizonyítják, hogy a szolidaritás, az egymásnak nyújtott önzetlen segítség nem pénz, hanem bátorság kérdése.

2012-06-08 14:50

Vallatótisztek helyett

Vallatótisztek helyett

Az MSZP Roma Tagozata tiltakozik Hoffmann Rózsa karszalagos vallatótisztjei, a szegényeknek létrehozott külön iskola, és antiszemita rasszista "tananyag-fejlesztési" elképzelései ellen.

2012-05-31 23:48

Haladéktalanul tegyen rendet a kormány Gyöngyöspatán!

Haladéktalanul tegyen rendet a kormány Gyöngyöspatán!
2011-03-13 12:31

A kormány becsapja az Európai Uniót romaügyben

A kormány becsapja az Európai Uniót romaügyben
2011-03-10 11:59
«1234»