Ügy: HonvédelemReagálás Szijjártó Péter a magyar-horvát határ lezárásáról szóló tájékoztatójára

Reagálás Szijjártó Péter a magyar-horvát határ lezárásáról szóló tájékoztatójára
A Nemzetbiztonsági Kabinetnek a magyar törvények alapján nincs jogosultsága a határzárról döntést hozni, mert az csupán a kormány tanácsadó, véleményező testülete. Jogilag nem létező döntést pedig a rendőrség és a Honvédség nem hajthat végre. Először tehát a kormánynak azt kell tisztáznia, hogy ki és mi alapján hozta meg ezt a döntést.
2015-10-16 16:08 mszp.hu

A Szárazföldi Haderőnem Napja alkalmából

A Szárazföldi Haderőnem Napja alkalmából
1848. szeptember 29-én Pákozd mellett a császári csapatok felett aratott fényes győzelem jelezte a Magyar Honvédség megszületését. Ma, e dicsőséges évfordulón a Szárazföldi Haderőnem napját ünnepeljük. Ebből az alkalomból köszöntjük a Magyar Honvédség szárazföldi csapatainál szolgálatot teljesítő honvédeket és polgári dolgozókat. Köszöntjük azokat a nőket és férfiakat, akik az 1848 győzedelmes honvédjeinek nyomdokaiba lépve Magyarország fegyveres védelmére esküdtek fel.
2015-09-29 11:53 mszp.hu

Érvényt szerezni csak világos és egyértelmű törvényeknek lehet!

Érvényt szerezni csak világos és egyértelmű törvényeknek lehet!

Reagálás Orbán és Rogán nyilatkozataira.

2015-09-14 13:26 mszp.hu

Köszöntjük a Magyar Honvédség ma felavatott tisztjeit

Köszöntjük a Magyar Honvédség ma felavatott tisztjeit

Eskütételük alkalmából gratulálunk honvédtisztjeinknek, valamint szolgálatukhoz sok sikert, erőt és egészséget kívánunk!

 

2015-08-20 11:12 mszp.hu

A légierő napja alkalmából

A légierő napja alkalmából

Augusztus 15-én, a légierő és a repülő fegyvernem napja alkalmából a magyar katonai repülés hőseire emlékezünk, és köszönetet mondunk a most szolgáló állománynak, amelynek tagjai az elmúlt időszakban is példás helytállásról tettek tanúbizonyságot hazánkban és a nemzetközi szintéren egyaránt. A feladatokból bőven kijut, hiszen a magyar légtér védelme folyamatos készenlétet követel, emellett pilótáink látják el a szlovén, valamint ősztől a balti országok légterének védelmét is.

2015-08-15 11:20 mszp.hu

A kormány cserbenhagyta a honvédelmi, rendvédelmi és titkosszolgálati dolgozókat

A kormány cserbenhagyta a honvédelmi, rendvédelmi és titkosszolgálati dolgozókat

Elvárjuk, hogy kormány rendezze a Honvéd Egészségpénztár 28 ezer tagjának 1,8 milliárd forintos kártalanítását! A tagok többsége katona, rendőr, honvédségi és titkosszolgálati dolgozó, akik hazánk biztonságát garantálják, szolgálatuk megbecsülésnek a minimuma az, hogy egészségpénztári megtakarításukat maradéktalanul visszakapják.

2015-07-31 13:58 mszp.hu

A honvédség és a HM nem rendezvényszervező cég!

A honvédség és a HM nem rendezvényszervező cég!


Álságos, hogy a Honvédelmi Minisztériumhoz rendelt rendezvényszervezést a kormány sikertörténetként próbálja bemutatni. Hiábavaló próbálkozás ez az elmúlt évek felelőtlen honvédelmi politikája és a hatalmas, közel 250 milliárdos forráskivonások okozta súlyos, rendszerszintű problémák elfedésére.

2015-07-26 10:28 mszp.hu

A HM nem söpörheti többé szőnyeg alá a problémát!

A HM nem söpörheti többé szőnyeg alá a problémát!

Március végen az egyik Gripen kényszerleszállást hajtott végre Kassán, majd május közepén a Magyar Honvédség másik Gripen vadászgépe balesetet szenvedett egy csehországi katonai repülőtéren. Június 10-én e tragikus sorozat folytatódott Kecskeméten, amikor az egyik vadászgépet futómű nélkül volt kénytelen földre tenni a pilótája, aki a baleset során gerincsérülést szenvedett. Ma a Magyar Honvédség JAK-52-es repülőgépe Szolnokon kényszerült földre, a gép kiképzési repülés közben kigyulladt, az egyik pilóta súlyos égési sérüléseket szenvedett.

2015-06-25 17:54 mszp.hu

Ne titkolózzon Hende Csaba a Gripenekkel kapcsolatban!

Ne titkolózzon Hende Csaba a Gripenekkel kapcsolatban!

Hende Csaba nem jelent meg a Honvédelmi és rendészeti bizottság ülésén, a bizottság fideszes többsége pedig leszavazta a Gripenek ügyének napirendre vételét.

2015-06-20 14:28 mszp.hu

Vajon mit titkol Hende Csaba?

Vajon mit titkol Hende Csaba?

Az MSZP tegnap hivatalosan is kezdeményezte, hogy az Országgyűlés Honvédelmi bizottsága hallgassa meg Hende Csaba minisztert a magyar Gripeneket ért sorozatos balesetek és meghibásodások hátteréről. Azonban Hende Csaba nem jelent meg az ülésen, a bizottság fideszes többsége pedig leszavazta a Gripenek ügyének napirendre vételét.

2015-06-17 16:34 mszp.hu
«...345678...»