1-es az Orbán-kormány teljesítményére

Török Zsolt, az MSZP szóvivője a 2011. 11. hó 11-én, 11 óra 11 perckor, a XI. kerületben tartott sajtótájékoztatón azt mondta: az Orbán-kormány politikai tevékenységét minden szempontból 1-esre értékelik.

A volt Zöld Pardon helyén Józsa István, az MSZP országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az egykori szórakozóhely most "fűmaggal felhintett" helye érzékletesen megmutatja, hogy a Fidesz döntései nem csak a szórakoztatóiparban, hanem ennél fajsúlyosabb területeken is aláásták a gazdaság fejlődésének lehetőségét.

Józsa István 1-esre értékelte a Fidesz másfél éves gazdaságpolitikáját, Kunhalmi Ágnes, az MSZP országos elnökségének tagja pedig azt mondta, hogy a kormány által képviselt oktatási koncepció és Hoffmann Rózsa, oktatási államtitkár tevékenysége is bukásra van ítélve. A közoktatási, szakképzési és felsőoktatási koncepciók súlyosan kirekesztőek, gyermek- és társadalomellenesek, mert az óvodától és a felsőfokú képzésig a rendszernek nincs olyan pontja, ahol ne szórnák ki a szegény gyerekeket - mondta.

"Orbán Viktor fogjon kezet Hoffmann Rózsával, a másik oldalon meg Matolcsy Györggyel és mondjanak le" - javasolta a szocialista politikus, aki szerint 20 éves politikai pálya után Orbán Viktornak "megalázóan kevés a teljesítménye", ezért át kellene adnia a helyét pártjában valaki olyannak, "aki tudja, hogy kétszer kettő az négy", és ha forráshiányos helyzet van és csak három forintot lehet elosztani, akkor legalább kettőt a szegények képzésére és a leszakadók támogatására kell fordítani.